• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Texas- początek maja

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Spotkania

• Texas- początek maja

• Wątek zamknięty
  • Texas- początek maja
  • Texas- początek maja

kalciaa > 09-04-2012, 2:49

Witam,

Po trudach i znojach, nieprzespanych nocach i oceanie wypłakanych łez w końcu znalazłam rodzinkę . Wciąż czekam na maila z informacją z US o matchu, ale już rozmawiałam z rodzinką i LCC i to ponoć kwestia kilku dni.

Z tej okazji chciałam zapytać, czy ktoś jest już może w TX (Houston dokładnie)? Może ktoś się wybiera? Jak jest z prawkiem, jak jest ze środowiskiem Au Pairek?

No i średnio w tym temacie- ile od drugiej rozmowy z hostami (w trakcie której poinformowali mnie, że chcieliby, bym do nich przyjechała) czekaliście na email od agencji?

Agnieszka
  • Re: Texas- początek maja

Nati_waw89 > 09-04-2012, 9:37

Gratuluje znalezienia rodzinki!

jak bedziesz w Texasie KONIECZNIE pojedz do San Antonio ! niesamowite miejsce

MadameRose > 09-04-2012, 10:53

[quote name="kalciaa"]Witam,

Po trudach i znojach, nieprzespanych nocach i oceanie wypłakanych łez w końcu znalazłam rodzinkę . Wciąż czekam na maila z informacją z US o matchu, ale już rozmawiałam z rodzinką i LCC i to ponoć kwestia kilku dni.

Z tej okazji chciałam zapytać, czy ktoś jest już może w TX (Houston dokładnie)? Może ktoś się wybiera? Jak jest z prawkiem, jak jest ze środowiskiem Au Pairek?

No i średnio w tym temacie- ile od drugiej rozmowy z hostami (w trakcie której poinformowali mnie, że chcieliby, bym do nich przyjechała) czekaliście na email od agencji?

Agnieszka[/quote]

Zazwyczaj to trwa kilka dni. Wszystko zależy od tego, kiedy rodzina zgłosi w agencji, że znalazła już au pair. W moim przypadku, formalności z zatwierdzeniem dopasowania trwały 3 dni - 4 lutego rodzina mnie zaprosiła, 7.02. dostałam maila z Proworku.

angelaa > 09-04-2012, 12:12

[quote name="kalciaa"]Witam,

Agnieszka[/quote]

a gdzie będziesz dokładnie mieszkać?

kalciaa > 09-04-2012, 16:21

Będę w Cypress. W takim razie czekam na maila od agencji.

Powiedzcie mi jeszcze czy konieczne jest zdawanie prawa jazdy? Pewnie tak...

Trzymajcie za mój wyjazd kciuki!

agata.gda > 09-04-2012, 19:39

Będziesz może u rodzinki z jednym małym chłopcem(rocznym?), hostka polka, host z pochodzenia argentyńczyk ale mieszkający w USA?

batticuore > 09-04-2012, 19:52

Kurcze ale wam wszystkim zazdroszcze - wyjeżdżającym i przebywającym już w USA. Ja na swoją " przygode" musze poczekać jeszcze 3 lata cholernych studiów. Ale grunt to wytrwałosc! Co może być trudne jak sie codziennie czyta historie Au Pair i sie mysli " Kurcze , a co ze mną? "

kalciaa > 09-04-2012, 23:22

agata, wlasnie do nich. to Ciebie odrzucili? bo mówiła mi, ze odrzucili Agate z apc bo zależało im na czasie...

agata.gda > 10-04-2012, 9:22

To fajnie mówią Nie, oni chcieli mnie i umawiali się na skypa, ja po prostu to przemyślałam i stwierdziłam że nie chcę do Texasu. Więc podziękowałam im i tyle.

aniasz93 > 25-07-2012, 21:49

Czy jest tu ktoś kto wybiera się do Texasu w okolice Houston ? :-)

Wylatuję 27.08
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna