-
-
Przyjazd brata i goszczenie go w domu hostów
justine250 > 24-03-2012, 16:27
Hej!
Mam takie pytanie, czy do któreś z was przyjechała koleżanka lub ktoś z rodziny i zatrzymali się w domu waszych hostów? do mnie ma przyjechać brat na 9 dni i chciałabym się was zapytać czy np. kupowaliście jedzenie dla nich czy może normalnie braliście jedzenie hostów? Ja właśnie nie wiem jak ta sytuacja będzie wyglądać i wolę być przygotowana -
Re: Przyjazd brata i goszczenie go w domu hostów
Astrid > 24-03-2012, 16:40
Hmm to bardzo miło ze strony hostów, że pozwolili zatrzymać go u siebie i dlatego wydaje mi się, że jedzenie powinnaś mu kupować samaŻeby nie nadużywać gościnności i w ogóle. -
gatta > 24-03-2012, 20:16
Też sie nad tym zastanawiam, bo planuje rodziców i koleżankę do siebie zaprosić. Z jednej strony nie chce nadużywać gościnności hostow, ale z drugiej strony jaka trudno mi sobie wyobrazić, ze zacznę nagle sama kupować jedzenie i.... Odkładać na inna polke w lodówce? Dlatego myśle, ze będę starała sie z nimi w miare czesto jadac poza domem- czyli śniadanie w domu, ale juz lunch i kolacja "na mieście". -
marvellous > 24-03-2012, 21:19
ja jestem ciekawa czy moi hosci tez mi pozwola zaprosic kogosbardzo bym chciala! ale to pewnie zalezy od nich, niektorzy moze nie chca zeby sie ktos w domu paletal
czy u Was hosci nie zgdozili sie na goszczenie kogos?
ja mysle ze jedzenie to moglabys dokupywac sama albo jadac z bratem na miescie -
alniac > 03-11-2013, 1:13
Powracam tutaj znowuJa planuję swój wylot na czerwiec 2014 i wiem, że na pewno rodzice (być może z bratem) będą chcieli mnie odwiedzić. Zastanawiam się właśnie nad kwestią logistyczną. Jednak myślę, że spanie u rodzinki nie byłoby problemem (oczywiście, jeśli byłyby warunki czysto fizyczne na przespanie przez klika dni trzech osób). Co innego jedzenie - w miarę możliwości poza domem. Wiadomo, wszystko zależy od stosunków z hostami.