• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Przyjazd brata i goszczenie go w domu hostów

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Przyjazd brata i goszczenie go w domu hostów

justine250 > 24-03-2012, 16:27

Hej!

Mam takie pytanie, czy do któreś z was przyjechała koleżanka lub ktoś z rodziny i zatrzymali się w domu waszych hostów? do mnie ma przyjechać brat na 9 dni i chciałabym się was zapytać czy np. kupowaliście jedzenie dla nich czy może normalnie braliście jedzenie hostów? Ja właśnie nie wiem jak ta sytuacja będzie wyglądać i wolę być przygotowana
  • Re: Przyjazd brata i goszczenie go w domu hostów

Astrid > 24-03-2012, 16:40

Hmm to bardzo miło ze strony hostów, że pozwolili zatrzymać go u siebie i dlatego wydaje mi się, że jedzenie powinnaś mu kupować sama Żeby nie nadużywać gościnności i w ogóle.

gatta > 24-03-2012, 20:16

Też sie nad tym zastanawiam, bo planuje rodziców i koleżankę do siebie zaprosić. Z jednej strony nie chce nadużywać gościnności hostow, ale z drugiej strony jaka trudno mi sobie wyobrazić, ze zacznę nagle sama kupować jedzenie i.... Odkładać na inna polke w lodówce? Dlatego myśle, ze będę starała sie z nimi w miare czesto jadac poza domem- czyli śniadanie w domu, ale juz lunch i kolacja "na mieście".

marvellous > 24-03-2012, 21:19

ja jestem ciekawa czy moi hosci tez mi pozwola zaprosic kogos bardzo bym chciala! ale to pewnie zalezy od nich, niektorzy moze nie chca zeby sie ktos w domu paletal

czy u Was hosci nie zgdozili sie na goszczenie kogos?

ja mysle ze jedzenie to moglabys dokupywac sama albo jadac z bratem na miescie

alniac > 03-11-2013, 1:13

Powracam tutaj znowu Ja planuję swój wylot na czerwiec 2014 i wiem, że na pewno rodzice (być może z bratem) będą chcieli mnie odwiedzić. Zastanawiam się właśnie nad kwestią logistyczną. Jednak myślę, że spanie u rodzinki nie byłoby problemem (oczywiście, jeśli byłyby warunki czysto fizyczne na przespanie przez klika dni trzech osób). Co innego jedzenie - w miarę możliwości poza domem. Wiadomo, wszystko zależy od stosunków z hostami.
  • Starszy wątek Nowszy wątek