• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Kanada? Co myślicie?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Inny kraj

• Kanada

• Kanada? Co myślicie?

• Kanada? Co myślicie?
  • Kanada? Co myślicie?

wercia109 > 17-03-2012, 20:53

Witam. Chciałabym się zapytać, czy po odbyciu 12 miesięcznego programu jako Au pair w USA, zaliczam się do grona osób, które mogą aplikować do programu Live-in Caregiver? Jest napisane coś takiego, że trzeba posiadać minimum 12 miesięcy pracy (caly etat) z dziecmi, ludzmi starszymi lub niepełnosprawnymi. Czy program Au pair można traktować jako normalną pracę.. hmm.. i czy tym z Kanady chodzi o pełny etat? Jeśli się orientujecie, to też chciałabym wiedzieć, czy bilety do Kanady i z powrotem opłacamy sami, czy robią to za nas pracodawcy? Co w ogóle myślicie o tym programie? Odważylibyście się na coś takiego, chociaż na rok? Jakby nie patrzeć, zarobki są dużo większe, niż w USA jako au pair. Zastanawiam się jednak, czy trzeba płacić pracodawcom za ''zakwaterowanie'' i jak jest z wyżywieniem? Czy wygląda to tak lekko, jak w przypadku Ap pair? Dzięki serdeczne i pozdrawiam
  • Re: Kanada? Co myślicie?

merti > 09-04-2012, 12:53

To może ja się wypowiem, szkoda tylko, że dopiero teraz zauważyłam Otóż, to jest właśnie moim planem, bo po 2 latach jako live-in caregiver w Kandzie, dostaje się Permanent Residence, czyli mam prawa obywatelskie, oprócz prawa do paszportu i głosowania, więc bez lipy.

Na pewno tam jest ciężej, ponieważ oni płacą Ci minimalną pensję, za wykonaną pracę. Tyle samo zarobi np. Pani w sklepie albo sprzątaczka. Więc trzeba wyrobić swoje. Jednak wydaje mi się, że patrząc na to, że pracy będzie niewiele więcej, a zarobki 3x większe to chyba się opłaca. I jest też to perspektywa zostania w Kanadzie, a po kilku latach możliwość przeprowadzki do USA, już jako Kanadyjka.

Co do biletów, to niby na stronie urzędu immigracyjnego Kanady jest napisane, że rodzina ma za nas zapłacić, ale w praktyce nie wiem jak to wygląda. Pewnie można się jakoś podzielić kosztami

Za wyżywienie i zakwaterowanie się nie płaci

angelaa > 09-04-2012, 13:05

też o tym myślałam, ale żeby zostać live-in caregiver to trzeba mieć solidne doświadczenie i referencje ;D

monisia6 > 02-06-2012, 16:31

Hej szukam osób z Kanady nie długo jadę tam do pracy sama Proszę odezwijcie sie

ewa9919 > 10-06-2012, 1:05

hej monisia6 a do jakiego miasta jedziesz do kanady bo ja jestem BC w Victorii.

monisia6 > 10-06-2012, 15:30

[quote name="ewa9919"]hej monisia6 a do jakiego miasta jedziesz do kanady bo ja jestem BC w Victorii. [/quote]

hEJ ewa9919 Ja będę w Montrealu już w czwartek lecę troszkę daleko od ciebie ale może kiedyś się stykniemy co?

Pozdrawiam

ewa9919 > 11-06-2012, 4:33

oki moze kiedys się spotkamy ida wakacje a jesteś na Facebooku?

monisia6 > 11-06-2012, 11:25

Tak jestem daj mi swój dostęp to wyślę ci zaproszenie

ewa9919 > 12-06-2012, 6:27

http://www.facebook.com/#!/profile.php? ... 688501masz linka

pozdrawiam
  • Starszy wątek Nowszy wątek