• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Co kiedy au pair jest wege?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Co kiedy au pair jest wege?

alciak > 10-03-2012, 2:27

czy spotkaliscie jakies wegetarianskie rodziny?

czy to bedzie duza przeszkoda w znalezieniu host family?
  • Re: Co kiedy au pair jest wege?

gatta > 10-03-2012, 4:30

W moim przypadku nie był to żaden problem. Miałam jeden match z wegetarianska rodzina, a każda inna była "normalna". Zawsze podczas rozmowy na skype pytałam potencjalnej rodziny, czy nie maja problemu z moim wegetarianizmem i nigdy nie spotkałam się z żadnym zastrzeżeniem. Moja host rodzina je mięso, ja nie i wszystko jest ok.

lereli > 10-03-2012, 12:58

Ja przeszłam na wegetarianizm będąc juz u rodziny i nie było żadnego problemu. Nawet zawsze sie pytają czy kupić mi coś specjalnego.

Saiisuke > 10-03-2012, 16:48

W wakacje poznałam aupairkę z Niemiec, wegetariankę. Rodzina nie miała z tym żadnego problemu, zaczęli kupować więcej warzyw itp, ale za to musiała sama sobie gotować dosyć często. Większość obiadów to było coś w stylu ryż+kotlet, ziemniaki+ryba, więc sobie robiła zamiast części mięsnej jakąś sałatkę. Ale mówiła mi, że przy matchach jej wegetarianizm nikomu nie przeszkadzał. A tak z własnego doświadczenia dodam, że hostów rzadko interesuje co jesz, póki jest to jak najtańsze

marvellous > 10-03-2012, 18:05

ja sie dowiedzialam dopiero na skypie ze sa weganami, mi to nie przeszkadza, lubie mieso tzn tylko kurczaka a jakies inne zylaste miesiwo mnie nie interesuje wiec no problem
  • Starszy wątek Nowszy wątek