-
-
Co kiedy au pair jest wege?
alciak > 10-03-2012, 2:27
czy spotkaliscie jakies wegetarianskie rodziny?
czy to bedzie duza przeszkoda w znalezieniu host family? -
Re: Co kiedy au pair jest wege?
gatta > 10-03-2012, 4:30
W moim przypadku nie był to żaden problem. Miałam jeden match z wegetarianska rodzina, a każda inna była "normalna". Zawsze podczas rozmowy na skype pytałam potencjalnej rodziny, czy nie maja problemu z moim wegetarianizmem i nigdy nie spotkałam się z żadnym zastrzeżeniem. Moja host rodzina je mięso, ja nie i wszystko jest ok. -
lereli > 10-03-2012, 12:58
Ja przeszłam na wegetarianizm będąc juz u rodziny i nie było żadnego problemu. Nawet zawsze sie pytają czy kupić mi coś specjalnego. -
Saiisuke > 10-03-2012, 16:48
W wakacje poznałam aupairkę z Niemiec, wegetariankę. Rodzina nie miała z tym żadnego problemu, zaczęli kupować więcej warzyw itp, ale za to musiała sama sobie gotować dosyć często. Większość obiadów to było coś w stylu ryż+kotlet, ziemniaki+ryba, więc sobie robiła zamiast części mięsnej jakąś sałatkę. Ale mówiła mi, że przy matchach jej wegetarianizm nikomu nie przeszkadzał. A tak z własnego doświadczenia dodam, że hostów rzadko interesuje co jesz, póki jest to jak najtańsze -
marvellous > 10-03-2012, 18:05
ja sie dowiedzialam dopiero na skypie ze sa weganami, mi to nie przeszkadza, lubie mieso tzn tylko kurczaka a jakies inne zylaste miesiwo mnie nie interesuje wiec no problem