• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

bilety na święta - kto płaci?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• bilety na święta - kto płaci?

tatiana88 > 07-03-2012, 0:45

Czy wyjeżdzacie na święta wiekanocne do Polski i kto pokrywa za bilety?

U mnie dzieciaka nie będzie tydzień przed świętami i tydzień po świętach - czyli nie jestem tu potrzebna przez 3 tygodnie i często pytają mnie czy lece do Polski, czy zabukowałam już sobie bilet itd. Czyli ja muszę płacić za bilet do tego przez 3 tyg bez kasy, bo w tym czasie nie zarabiam.

Nie wiem co o tym sądzić, jak to powinno być czy oni powinni mi zabukować ten bilet czy ja sama sobie kupić?

Nie uśmiecha mi się płacić tyle kasy za bilet - moje kieszonkowe po opłaceniu szkoły to 60 funtów, 2 tyg musze odkładac na bilet do tego bez grosza przez następne trzy
  • Re: bilety na święta - kto płaci?

hanita > 07-03-2012, 0:54

Ja lecę na tydzień do Polski. Jest to akurat mój przysługujący mi płatny urlop, więc tygodniówka idzie na bilety. Sama za nie płacę. I chyba z reguły rodziny tego nie finansują. No chyba, że ktoś trafił na naprawdę wyjątkowych hostów

hellomaurice > 07-03-2012, 0:58

Zazwyczaj to wydatek au pair, ale... dziwna sytuacja - moim zdaniem to bzdura, że nie masz wypłaty za te trzy tygodnie. To nie jest twoje "wolne na żądanie" (urlopy zresztą też są płatne), a jeśli już jesteś u host rodziny, nie mogą sobie z ciebie rezygnować na miesiąc jeszcze z sugestią, że masz zabookować bilet do Polski, a potem za własne pieniądze wrócić i pracować dalej.

tatiana88 > 07-03-2012, 1:26

Jestem przekonana, że za te 3 tyg nie dostane kasy. Tak samo było na święta BN - lecieli do Indii a mi sugerowali jechac w tym czasie do Polski - za bilet płaciłam sama i przez prawie 3 tygodniowy pobyt w Polsce nie dostałam kasy.

Tak samo teraz na okrągło mnie wypytują czy lece do Polski, czy zabukowałam bilet, bo dzieciaka nie będzie i nie potrzebują mnie w tym czasie.

nie zmuszają bym jechała, lecz sugerują i na okrągło pytają.

Mnie osobiście wydaje się, ze powinni mi pokryc koszty biletu lub zapłacić mi za ten czas " gdy mnie nie potrzebuja"

marvellous > 07-03-2012, 1:32

te bilety to nasza kwestia tak sadze ja bym nie oczekiwala

ale za 3 tygodnie powinni Ci zaplacic a wypytuja kiedy jedziesz bo pewnie chca miec spokoj i pobyc sobie sami ze soba

tatiana88 > 07-03-2012, 1:44

ja bym oczekiwała albo to albo to - i tak jak zapłacliby mi za te 3 tyg to wyszło by więcej niż bilet.

Tylko nie wiem jakm to teraz rozegrać by mi zapłacili lub chociaż bilet zabukowali, bo wiem na 100 %, że nie mają takiego zamiaru.

Moze po prostu powiem, że jednak nie lece do Polski bo nie mam kasy? i ich przymuszę w ten sposób, bo oczywiscie jestem przekonana tak jak napisałaś, ze wypytują w kółko bo nie mogę się już doczekać gdy polece i będa sami ze sobą ..Nie wiem co tu zrobic.

Dodam ,ze rodzinka bogata, wielki dom, jeżdzą super autami, w tym nowy Aston Martin wart ponad pół mln złotych a są strasznymi sknerami - szczędzą kazdy funt na operce, a nawet na jedzeniu.

marvellous > 07-03-2012, 1:51

dokladnie powiedz ze zostajesz, albo powiedz ze nie masz kasy na bilet i wtedy kupia moze jak bedzie im zalezalo zeby sie Ciebie pozbyc

balbina > 07-03-2012, 2:42

Właśnie to chciałam pisać! że ja bym powiedziała, że chciałabym jechać do PL, ale nie mam na to kasy/ że mam problem z kasą, więc może coś Ci zasugerują

Piotr > 07-03-2012, 14:46

[quote name="tatiana88"]Czy wyjeżdzacie na święta wiekanocne do Polski i kto pokrywa za bilety?

U mnie dzieciaka nie będzie tydzień przed świętami i tydzień po świętach - czyli nie jestem tu potrzebna przez 3 tygodnie i często pytają mnie czy lece do Polski, czy zabukowałam już sobie bilet itd. Czyli ja muszę płacić za bilet do tego przez 3 tyg bez kasy, bo w tym czasie nie zarabiam.

Nie wiem co o tym sądzić, jak to powinno być czy oni powinni mi zabukować ten bilet czy ja sama sobie kupić?

Nie uśmiecha mi się płacić tyle kasy za bilet - moje kieszonkowe po opłaceniu szkoły to 60 funtów, 2 tyg musze odkładac na bilet do tego bez grosza przez następne trzy [/quote]

Nie masz tak tragicznie ja po oplaceniu 10 godz kursu w tygodniu niezostaje mi nic.Tylko to co na dodatkowym babysittingu zarobie,a zawsze gdzies cos znajde.

Bilet zazwyczaj placi au-pair.Jezeli ustalilas z hostami ze placa ci za bilet na siwieta Wielkanocne czy inne swieta to jestes szczesciara.

Raczej nie latwo znalezc rodzine ktora zaplaci za bilet na swieta.Nie placa za bilet zeby do nich przyleciac (pierwszy raz)a na swieta mozna raczej zapomniec.

Rodziny placa za tydzien wakacji jezeli au-pair jest u nich pol roku,zalezy od umowy z rodzina czasami jest to nawet 3 tygodnie w roku(spotkalem sie z czterema miesiacami).Wszystko zalezy od umowy z rodzina.

tatiana88 > 07-03-2012, 23:00

Ale ja wcale nie chce tych wakacji tylko mam je na przymus ! Jestem tylko tym wolnym zmartwiona, bo " musze " wydać sporo na bilet i do tego kase do Polski tez musze wziaść - której nie mam a jeśli nie to czeka mnie 3 tyg bezczynnego siedzenia tutaj.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna