• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Mieszkanie czy pokój u HOSTA

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Mieszkanie czy pokój u HOSTA

klaudia104 > 05-03-2012, 20:48

Witam. Dostałam ciekawą ofertę w WB 15 min od Londynu. Host chce mi zapłacić 480 funtów tygodniowo ,dać tel. z opłacanym przez niego abonamentem, płacić za bilet autobysowy i ogólnie stawka to 12f za godzine w tyg. mam przepracować 40 godz. Opiekowac mam się 8 letnim chłopcem.

Rodzina obiecała pomoc w wynajeciu mieszkania/ pokoju. Sama nie jestem przekonana do tego pomysłu. Nie wiem ile mniej wiecej kosztuje tygodniowe utrzymanie (opłaty za mieszkanie ,czynsz).

Czy możecie mi powiedzieć jakie wy mieliscie doświadczenia z mieszkaniem osobno ? i ile was to kosztowało?

Pozdrawiam Klaudia
  • Re: Mieszkanie czy pokój u HOSTA

marvellous > 05-03-2012, 20:58

500 funtow tygodniowo?! plus telefon itd

wooow, to nie jakis fake? albo trafilas na jakiegos bogacza ;p

au pair_ala > 05-03-2012, 21:53

oj chyba jakaś ściema :mrgreen: coś mi się nie chce wierzyć, ze to wszystko dostaniesz! Stawiam na to, ze to jacyś ściemniacze.

angelaa > 05-03-2012, 22:14

to jest możliwe przy live-out. trzeba opłacić mieszkanie (więc i ewentualne rachunki), jedzenie.. pogadaj z hostem i dowiedz się jak mnie więcej wygląda kwestia mieszkania, albo sama zorientuj się ile kosztuje życie w Londynie gdybyś wynajęła pokój, to może zarobiłabyś więcej niż gdybyś mieszkała z rodziną, 2000 Ł to naprawde dużo kasy

owieczka dolly > 05-03-2012, 22:18

To chyba scam ta oferta..dziewczyny tez wklejaly podobne oferty w wynajeciem pokoju, biletami i 12 f za h..

Takie stawki sa nierealne..

Choc nie - realne - ale nie dla nas au pair...wiec nie ma sie czym podniecac..

500 f to placa ale angielskim guwernatkom..

hellomaurice > 05-03-2012, 22:22

Jeśli to nie scam (a radzę bardzo dobrze sprawdzić!) to oferta jest moim zdaniem super. Pokój wynajmiesz za jakieś 400 funtów na miesiąc (jeśli to nie sam Londyn, a okolice, nawet 300), wyżywienie nie jest drogie. Gdzie znalazłaś tę rodzinę i jakie masz doświadczenie?

klaudia104 > 06-03-2012, 0:04

Sami do mnie napisali ja miałam tylko konto na esy au pair. Ogólnie mam pewne obawy .Wszystko dzieje się tak szybko pisze z nimi 1 dzien a oni już wysyłaja mi wstepna umowe to ona :

Family: _ _( Mr/Ms )

Address:

and

Ms._________________________________________

Family __ __ agrees to include __________________________________ as a caregiver in their household and family beginning _______________________. The candidate Position includes total childcare responsibilities. The candidate will not live with the host family from the point of arrival and whereas room and utility will be paid by the Au pair but must be refunded by the host family on arrival of the Au pair to the host country. The candidate will have his/her own conducive room and be paid a Weekly allowance of

GBP------------ ( 480 Pounds )

For ( 30/35 ) working hours per week.

GBP------------ ( 95 pounds ) (Weekly pocket money)

for ( 30/35 ) working hours per week

Both parties agree to this contract for a period of _ __ months.

Termination:

A caregiver Contract is a special work relationship that is limited by time and will automatically end after the run of the contract period. If there is no other termination agreement, the contract can only be terminated if both parties agree and, after acknowledgement of every necessary documents.

A termination without notice is possible only for extreme reasons, e.g. theft, illegal drug use, sudden disability or serious illness.

Vacation:

For a 12 month stay the Caregiver receives a total of 4 weeks of paid vacation time. Vacation can be taken upon agreement of the host family. For a shorter stay the vacation time is reduced as follows:

Less than 3 months: 1 week

3 - 5 months: 2 week

6 - 9 months: 3 weeks

9 - 12 months: 3 - 4 weeks

Working hours:

The weekly work schedule is on average 40 hours. Additionally, babysitting may be required 2 evenings per week.

The Caregiver will have at least 2 full day off work each week (Saturdays and Sundays ). Overtime will be paid in exchange with free time.

Insurance:

The Caregiver will in every case have health and accident insurance paid by the host family. They will assure the insurance upon

arrival of the Caregiver. In case the Candidate is not accepted into the state health insurance, she should be enrolled in a private

insurance - when possible including for pregnancy and birth.

Health Certification:

The host Family will cover the cost for a health check in cases necessary. Thus the caregiver will need to go through a medical

check up as soon as the candidate arrives and this will be sponsored by host Family

Language Classes:

The Candidate if wishes will be allowed to visit language courses and some host family will be responsible for the entire cost .

Support of the Caregiver by the Family to learn about the Host Country:

The Caregiver family will provide reasonable free time to participate in a language course as well as to visit culturally and

spiritually energizing opportunities and events if available.

Travel Cost:

Cost for travel to and from the host country as well as personal vacations not involving the host Family will be solely covered by

the Host Family.

I understand these terms for Au Pair service and I am in agreement with the stated conditions.

__ ____ __ ______

Date Signature of Host Family

I understand these terms for Caregiver service and i am in agreement with the stated conditions.

_________________ _____________________________________

Date Signature of Caregiver

We understand these terms for Caregiver service and we are witness to the agreement. (Ben legal practice) C.E.O.

____ ____

Date Signature of Legal Professional (witness)

Niby wszystko jest w niej jasne.Ale nie za szybko chcą zebym ją podpisała?

To moj pierwszy taki wyjazd.Odpisali ze znalezli przez ta samaagencje co oni dom dlamnie mieszkanie za 89funtow tydzien.... czy to wgl mozliwe? Nie mam dużego doświadczenia. Opiekowałem sie tylko chłopcem przez 2 lata w Polsce.

Ogolnie facet jest pastorem a kobieta chirurgiem. Przeprowadzają sie ze Stanów do WB do miasta Brent Street 2km od Londynu.

Czy w waszym wypadku rodzina tak szybko chciała z wami podpisac umowe?

KajaWroc > 06-03-2012, 0:08

moim zdaniem SCIEMAAAAAAAAAAAAAA

dziewczyny musicie wiedziec ze ludzie ktorzy decyduja sie na au-pair ,BIARA JA TYLKO DLATEGO ZE CHCA OSZCZEDZIC BO CENY OPIEKUNEK NA GODZINY ida w gore,a au-pair w dodatku zmyje gary po posilku, zostanie z dziecmi w domu jak sa chore, zrezygnuje ze swojego wieczornego wyjscia na rzecz hostow jesli tak wypadnie ..bo przeciez nie wypada odmowic hostom bo JESTES "CZLONKIEM RODZINY" bo to "program wymiany kulturowej" ahahah ...no jak czlonek to sie czuje czasami ... i to doslownie jak CZLONEK ..

KajaWroc > 06-03-2012, 0:11

mialam na mysli ze w programie au-pair nikt ci nie zaplaci tyle bys jeszcze mogla zaoszczedzic super ekstra jakos na zycie zagranica bo ludzie ktorzy decyduja sie brac au-pair to sknerusy ktorzy wola miec kogos obcego na chacie niz zaplacic wiecej za opiekunke "dochodzaca"

klaudia104 > 06-03-2012, 0:29

ok ale za te 480 bd musiała sama sie utrzymac. Czy to nie wyjdzie w miare tak jak bym dostawała to kieszonkowe gdy od 480 odejme rachunki i czynsz? Napisali, że będe musiała pomagac w zakupach, wyjsc z psami i czasem cos ugotowac no i zajac sie tym chłopcem.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna