• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Egzotyczne kierunki?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Inny kraj

• Egzotyczne kierunki?

• Egzotyczne kierunki?
  • Egzotyczne kierunki?

Carol > 04-03-2012, 15:55

Hej Dziewczyny! Ostatnio znalazłam na Facebooku grupę dziewczyn, które pracują jako Au pair na Hawajach

Czy znacie Au pair, które pracują w egzotycznych miejscach tzn. krajach o innym klimacie lub odmiennej cywilizacji?

Na przykład Chiny, Brazylia, Dubaj, Tajlandia, RPA itp itd. Z chęcią poczytałabym ich blogi
  • Re: Egzotyczne kierunki?

marvellous > 04-03-2012, 17:43

baazrdzo ciekawe, ja sie osobiscie nie spotkalam z au pair w innych takich bardziej egotycznych krajach

na pcoztaku to samo USA bylo dla mnie egzotyczne ;p

Katasza > 04-03-2012, 23:23

Ja zawsze sprawdzam sobie rodzinki z Brazylii ale wiem,że to kwestia odległych marzeń

I również ponawiam prośbę o adresy blogów takich dziewczyn

Saiisuke > 04-03-2012, 23:35

Jak uda mi się wyjechać do Chin to obiecuję, że założę bloga

Carol > 05-03-2012, 11:28

Wow Saiisuke ! Obowiązkowo będziesz musiała założyć bloga Na kiedy planujesz wyjazd ?

Saiisuke > 07-03-2012, 20:35

Lipiec/sierpień 2013

Chyba, że uda mi się pewna rzecz związana ze studiami, to wtedy zrezygnuję.

Do pisania blogów się nie nadaję:/ poprzednie aupairkowanie w Hiszpanii mam całe opisane, dzień po dniu, ale jak wróciłam i to zaczęłam czytać to stwierdziłam, że za nudne i w ogóle.

Naprawdę nie ma tu żadnej dziewczyny, która wyrwała się poza Europę i USA?

Piotr > 07-03-2012, 23:03

Ja mam plany zwiazane z Chinami,a nastepnie z Australia.

Na obecna chwile szukam rodziny w USA od sierpnia,juz mam room.Teraz jestem au-pair w Anglii do konca czerwca.

Zakladam ze uda mi sie znalezc rodzine w USA, tam spedze rok,nstepnie pol roku Chiny i Australia.Do Australii trzeba miec dosyc duzo funduszy,mimo wszystko dam rade.Bardzo mozliwe ze Australi to miejsce w ktorym sie osiedle.Czasami zycie pisze nam rozne scenariusze,nie wiem co sie wydarzy po drodze jezeli nic to zrealizuje plany poniewaz jestem uparty jak osiol :wink:

marvellous > 08-03-2012, 0:43

[quote name="Piotr"]Ja mam plany zwiazane z Chinami,a nastepnie z Australia.

Na obecna chwile szukam rodziny w USA od sierpnia,juz mam room.Teraz jestem au-pair w Anglii do konca czerwca.

Zakladam ze uda mi sie znalezc rodzine w USA, tam spedze rok,nstepnie pol roku Chiny i Australia.Do Australii trzeba miec dosyc duzo funduszy,mimo wszystko dam rade.Bardzo mozliwe ze Australi to miejsce w ktorym sie osiedle.Czasami zycie pisze nam rozne scenariusze,nie wiem co sie wydarzy po drodze jezeli nic to zrealizuje plany poniewaz jestem uparty jak osiol :wink:[/quote]

woow, ja tez bym chciala tak podrozowac, wspaniale doswiadczenia ale wiesz jak skonczysz byc au pair to bedziesz mial ze 27 lat no i wtedy ani czasu na szkole i jeszcze rodzine swoja pewnie bys chcial zalozyc

gdybysmy zyci dluzej i kazde 10 lecie trwaloby 2 razy dluzej bylabym au pair w kazdym kraju swiata ;p ale nietety trzeba czasem rezygnowac z marzen na rzecz czegos innego

Piotr zaloz bloga ;p

Carol > 13-03-2012, 17:44

Hej Dziewczyny!

Udało mi się przeprowadzić rozmowę z Francuzem, który pracował jako Au pair w Chinach !

Polecam wywiad na moim blogu:

http://blog.aupair garden.com/10-questions-to-au-pair-in-china/

( wymarzcie spację)

Karolina
  • Starszy wątek Nowszy wątek