-
-
Egzotyczne kierunki?
Carol > 04-03-2012, 15:55
Hej Dziewczyny! Ostatnio znalazłam na Facebooku grupę dziewczyn, które pracują jako Au pair na Hawajach
Czy znacie Au pair, które pracują w egzotycznych miejscach tzn. krajach o innym klimacie lub odmiennej cywilizacji?
Na przykład Chiny, Brazylia, Dubaj, Tajlandia, RPA itp itd. Z chęcią poczytałabym ich blogi -
Re: Egzotyczne kierunki?
marvellous > 04-03-2012, 17:43
baazrdzo ciekawe, ja sie osobiscie nie spotkalam z au pair w innych takich bardziej egotycznych krajach
na pcoztaku to samo USA bylo dla mnie egzotyczne ;p -
Katasza > 04-03-2012, 23:23
Ja zawsze sprawdzam sobie rodzinki z Brazylii ale wiem,że to kwestia odległych marzeń
I również ponawiam prośbę o adresy blogów takich dziewczyn -
Saiisuke > 04-03-2012, 23:35
Jak uda mi się wyjechać do Chin to obiecuję, że założę bloga -
Carol > 05-03-2012, 11:28
Wow Saiisuke ! Obowiązkowo będziesz musiała założyć blogaNa kiedy planujesz wyjazd ? -
Saiisuke > 07-03-2012, 20:35
Lipiec/sierpień 2013
Chyba, że uda mi się pewna rzecz związana ze studiami, to wtedy zrezygnuję.
Do pisania blogów się nie nadaję:/ poprzednie aupairkowanie w Hiszpanii mam całe opisane, dzień po dniu, ale jak wróciłam i to zaczęłam czytać to stwierdziłam, że za nudne i w ogóle.
Naprawdę nie ma tu żadnej dziewczyny, która wyrwała się poza Europę i USA? -
Piotr > 07-03-2012, 23:03
Ja mam plany zwiazane z Chinami,a nastepnie z Australia.
Na obecna chwile szukam rodziny w USA od sierpnia,juz mam room.Teraz jestem au-pair w Anglii do konca czerwca.
Zakladam ze uda mi sie znalezc rodzine w USA, tam spedze rok,nstepnie pol roku Chiny i Australia.Do Australii trzeba miec dosyc duzo funduszy,mimo wszystko dam rade.Bardzo mozliwe ze Australi to miejsce w ktorym sie osiedle.Czasami zycie pisze nam rozne scenariusze,nie wiem co sie wydarzy po drodze jezeli nic to zrealizuje plany poniewaz jestem uparty jak osiol :wink: -
marvellous > 08-03-2012, 0:43
[quote name="Piotr"]Ja mam plany zwiazane z Chinami,a nastepnie z Australia.
Na obecna chwile szukam rodziny w USA od sierpnia,juz mam room.Teraz jestem au-pair w Anglii do konca czerwca.
Zakladam ze uda mi sie znalezc rodzine w USA, tam spedze rok,nstepnie pol roku Chiny i Australia.Do Australii trzeba miec dosyc duzo funduszy,mimo wszystko dam rade.Bardzo mozliwe ze Australi to miejsce w ktorym sie osiedle.Czasami zycie pisze nam rozne scenariusze,nie wiem co sie wydarzy po drodze jezeli nic to zrealizuje plany poniewaz jestem uparty jak osiol :wink:[/quote]
woow, ja tez bym chciala tak podrozowac, wspaniale doswiadczenia ale wiesz jak skonczysz byc au pair to bedziesz mial ze 27 lat no i wtedy ani czasu na szkole i jeszcze rodzine swoja pewnie bys chcial zalozyc
gdybysmy zyci dluzej i kazde 10 lecie trwaloby 2 razy dluzej bylabym au pair w kazdym kraju swiata ;p ale nietety trzeba czasem rezygnowac z marzen na rzecz czegos innego
Piotr zaloz bloga ;p -
Carol > 13-03-2012, 17:44
Hej Dziewczyny!
Udało mi się przeprowadzić rozmowę z Francuzem, który pracował jako Au pair w Chinach!
Polecam wywiad na moim blogu:
http://blog.aupair garden.com/10-questions-to-au-pair-in-china/
( wymarzcie spację)
Karolina