• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

W jakim wieku byłyście/jesteście au pair?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• W jakim wieku byłyście/jesteście au pair?

lusija.93 > 19-02-2012, 23:34

Tak jak w temacie : w jakim wieku pojechałyście jako au pair? Planuje po licencjacie albo po magistrze...ale boje się, że po magistrze to już za późno, że będę w otoczeniu innych operek "za stara " jak byłyscie w usa w jakim wieku najwiecej bylo dziewczyn?
  • Re: W jakim wieku byłyście/jesteście au pair?

balbina > 19-02-2012, 23:46

Operką dopiero będę, ale moim zdaniem starsza = większe doświadczenie, dojrzalsza, odpowiedzialniejsza. Lepsza.

natgreen > 20-02-2012, 1:30

ja bedę po licencjacie, wiek 22 wiosen

gatta > 20-02-2012, 1:47

Ja wyjechałem po maigisterce i mam sporo koleżanek w moim wieku (a najstarsza operka, która tu spotkałam ma 29 lat)

marvellous > 20-02-2012, 16:09

ja jestem ciekawa czy duzo jest takich dziewczyn ktore maja 25, 26+ i jada jako au pair tak na osttni dzwonek

ja mam 21 ( w tym roku 22)

lusija.93 > 20-02-2012, 16:19

no właśnie ja też jestem ciekawa...ja chciałam jechać od razu jak skończe te 21 lat ( ajjj wole nie mieć fake ID i normalnie balować haha ;P ) no i do tego mój angielski jest słaby i zaczęłam się go teraz w końcu ostro uczyć - mam motywację. Jednak problem pojawił się z rodzicami ! wcześniej twierdzili, że to fajny pomysł, a nagle wielka zadyma, że zamiast na studia to będę się dziećmi opiekować... myślałam o dziekance po 2 roku,ale jednak chyba zrobie licencjat i wtedy polecę. Tak czy inaczej dopiero kończę liceum więc czekają mnie 3 lata oczekiwać...masakra.

vicky87 > 20-02-2012, 22:03

Ja jestem już po magisterce i cały czas myślę o wyjeździe. Kiedyś trzeba zacząć spełniać swoje marzenia.

lusija.93 > 20-02-2012, 22:56

nooo to decyduj sie decyduj, juz 25latek masz , a wyjechac chyba mozna do 26 czy 27 tak? oooj chcialabym byc po licencjacie i juz jechac. a to jeszcze 3 lata ;( nooo 3 , 5 ;/

aivie > 21-02-2012, 6:20

ja wyjechalam po licencjacie w wieku 22 lat.

magda-lenka > 21-02-2012, 17:28

ja za pierwszym razem miałam 19 lat, gdy wyjechałam do USA jako au pair i to była super przygoda; teraz jestem 6 lat starsza i mam nadzieję, że również będzie fajnie ;-)

u każdego to indywidualna sprawa i ciężko określić, kiedy jest ten właściwy moment - najpierw licencjat, potem magisterka, a po skończeniu studiów pojawia się presja znalezienia tzw. poważnej pracy <coś o tym wiem, pracuje w zawodzie wyuczonym >

zawsze coś będzie stało na przeszkodzie, więc kiedy wyjechać?

wg mnie im wcześniej, tym lepiej dla au pair -bo może jeszcze zweryfikować swoje życiowe plany i np. rozpocząć studia w USA;

z perspektywy rodziny jednak wybierałabym tylko starsze dziewczyny -bardziej doświadczone, odpowiedzialne i ukształtowane (choć to też nie jest regułą )
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna