• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Ile płacą...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Inny kraj

• Włochy

• Ile płacą...

• Ile płacą...
  • Ile płacą...

Gucia > 18-02-2012, 15:23

Właśnie rozmawiam z Włosko- polską rodziną z Toskani. Wszystko brzmi cudownie, mieszkają nad samym oceanem, nie będę miała dużo obowiązków i z chłopcem mam rozmawiać po polsku i istnieje możliwość kursu językowego... Oferują mi jednak tylko 55 euro tygodniowo.... Co wy na to? Jak to było u was? Zażądać więcej?

Ratunku ja nie wiem.
  • Re: Ile płacą...

klouy > 20-02-2012, 13:19

Ona polka, on włoch, mieszkają niedaleko Pizy, 5letni syn? Jeśli tak, to też z nią pisałam, 55euro to bardzo średnio, ale masz dużo wolnego.

blackcar > 25-02-2012, 0:08

bedzie ci ciezko za 55 euro.. tzn da sie wyzyc itd, ale ja mialam 70 i z czasem mi bylo malo,,,

marvellous > 05-03-2012, 23:00

ale miejsce swietne

jak jedziesz tylko na wakcje to jedz! a jak na caly rok to nie bo faktcyznie 55 zl to malo

KajaWroc > 05-03-2012, 23:57

dziewczyny koło pizy a w pizie to roznica,lepiej wybierac duze miasta- rzym,mediolan, Napoli bo tam jest wiecej do roboty po pracy i tu nie chodzi nawet o bary ,disco i sklepy ale nawet o miejsca by sie przejsc-parki,dlugie ulice deptaki -tego brakuje w mniejszych miastach ,

Florencja jest super

KajaWroc > 06-03-2012, 0:16

55 euro w pizie to chyba powinno starczyc ,w rzymie 200 euro namiesiac to nie

ceny w rzymie:

bilet 75 minut na autobus ,tramwaj :1euro

ten sam bilet na jeden przejazd metra:1 euro

miesieczny na srodki lokomocji :30 euro

drink w barze wieczorem - od 5 do 10 euro

papierosy : 10 sztuk 2,25-2,50

20 sztuk - 5 euro

pizza na kawalki w mojej dzielnicy (czyli niezbyt turistico) : 0,90 euro za 100 gr takiej tylko z przecierem bez sera - w centrum ta sama pizza 1,10 za 100gr

kawa - od 0,90 do 1,20 za cappucino

cornetto/croisant w barze - od 0,80 do 1,20 euro

butelka wina w sklepie - od 1,20 ..

KajaWroc > 06-03-2012, 0:19

czasem w odpowiednich godzinach mozna zalapac sie na tak zwane aperitivo - placisz 7 ,8,9,10 euro i bufet do zarcia

kolo mnie jest bar gdzie sie placi za aperitivo tylko 3 euro - w cenie drin, dwie male kanapki , dwie male okragle pizzetki,orzeszki solone,chipsy lub tortilla z sosem i oliwki

Saiisuke > 17-03-2012, 14:41

Będę mieć 75e, a miejscowość taka średniej wielkości - Ravenna. Powinno starczyć spokojnie i pewnie jeszcze coś oszczędzę. Przynajmniej mam taką nadzieję

KajaWroc > 19-03-2012, 12:03

Ravenna..super,bardzo ładnie, 75 euro powinno ci spokojnie starczyc ,mysle ze za ta kase bedziesz mogla tez podrozowac bo blisko do Bolonii itd,

Saiisuke > 19-03-2012, 19:42

Liczę, że właśnie uda mi się pojechać. A jak z cenami biletów na pociąg albo autobus? Zastanawiam się ile np. mogłoby mnie kosztować pojechanie do Rzymu. Jeszcze nigdy nie byłam i chciałabym zobaczyć ^^
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna