-
-
Wyjechać jako au pair ze swoim zwierzakiem
cecile > 05-02-2012, 15:16
Na początku chciałabym powitac wszystkich serdecznie, ponieważ jestem tu nowa
Mam pewien problem. Dla niektorych moze bedzie to glupi problem. Dla mnie jest to ważne.
Chciałabym wyjechać jako au pair. Jednak jestem odpowiedzialna za moje zwierze. Jest to krolik miniaturka. Ktos pewnie powie, zebym ją zostawila u rodziny. Jednak w mojej rodzinie nikt jej zbytnio nie lubi i nie chcialabym zamartwiac sie przez ten czas. I tu zastanawiam sie nad czyms. Sa ludzie ktorzy kochaja zwierzeta. Czy myslicie, ze bylaby mozliwosc znalezienia rodziny, ktora przyjmie mnie i moje zwierzatko? -
Re: Wyjechać jako au pair ze swoim zwierzakiem
marika299 > 05-02-2012, 15:53
mysle ze predzej czy pozniej znajdziesz rodzinke, ktora przyjmie Ciebie wraz z tym zwierzaczkiemale to na pewno zawezy wybor rodziny, bo spotkalam sie z kilkoma przypadkami, gdzie w rodzince ktos ma uczulenie na siersc czy cos i posiadanie zwierzat jest niemozlwie lub porostu nie lubia zwierzat i koniec kropka.ja osobiscie nie mialabym nic przeciwko, zeby moja au pair przywiozla ze soba takiego kroliczka, o ile jest zdrowy (jakis papierek to potwierdajacy czy cos).ale wiadome ludzie sa rozni. mysle ze spokojnie mozesz przynajmniej sprobowac szukac rodzinek ktore zaapakceptuja was obojga -
marvellous > 05-02-2012, 16:12
moze sprobujesz oddac komus krolika? wiesz jakiejsc kolezance czy komus, jesli ktolik jest maly to ktos sie ucieszy bo taka iniaturka kosztuje z 60 zl ( sama mialam)
szkoda byloby sie ubiegac o miejsce dla Ciebie i krolika bo to na pewno okroi Ci bardzo ilosc rodiznek :roll: -
cecile > 05-02-2012, 16:37
[quote name="marvellous"]moze sprobujesz oddac komus krolika? wiesz jakiejsc kolezance czy komus, jesli ktolik jest maly to ktos sie ucieszy bo taka iniaturka kosztuje z 60 zl ( sama mialam)
szkoda byloby sie ubiegac o miejsce dla Ciebie i krolika bo to na pewno okroi Ci bardzo ilosc rodiznek :roll:[/quote]
Nie, chwilka. Ja nie chcę się jej pozbyć. Kocham ją i tak jak napisałam jestem za nią odpowiedzialna. Dziękuję za odpowiedzi.
Ale pewnie nie ma co zgłaszać się nawet do agencji tylko szukac na własną rękę? -
Saiisuke > 05-02-2012, 22:25
Możesz się spytać jak by wyglądała sprawa ze zwierzątkiem w jakiejś agencji, w końcu zanim się podpisze umowę wyjaśnia się wątpliwości, więc na pewno od razu Ci odpowiedzą. Ale wydaje mi się, że szanse masz małe na znalezienie rodziny, która weźmie Cię razem ze zwierzęciem. No i do tego dochodzi Ci problem z przewiezieniem królika za granicę. Najlepiej by było mimo wszystko zostawić go jakiejś przyjaciółce. -
marvellous > 06-02-2012, 0:12
dokladnie, tachac sie z krolikiem na druki goniec europy, problemy z rodzina, z zachowaniem zwierzecia, jego przewozem - przeciez to stworzenie ktore raczej nie zniesie dobrze takiej dlugiej podrozy
wiesz czasami w zyciu musimy podejmowac pewne wybory, niestety niektore z nas musza zostawic chlopaka czy nawet rozstac sie z nim wiec krolik .. -
angelaa > 06-02-2012, 0:50
[quote name="cecile"]
[quote name="marvellous"]moze sprobujesz oddac komus krolika? wiesz jakiejsc kolezance czy komus, jesli ktolik jest maly to ktos sie ucieszy bo taka iniaturka kosztuje z 60 zl ( sama mialam)
szkoda byloby sie ubiegac o miejsce dla Ciebie i krolika bo to na pewno okroi Ci bardzo ilosc rodiznek :roll:[/quote]
Nie, chwilka. Ja nie chcę się jej pozbyć. Kocham ją i tak jak napisałam jestem za nią odpowiedzialna. Dziękuję za odpowiedzi.
Ale pewnie nie ma co zgłaszać się nawet do agencji tylko szukac na własną rękę?[/quote]
Chyba będziesz musiała wybrać czy wolisz wyjechać czy opiekować się królikiem
Gdybyś tylko poszukała kogoś kto będzie odpowiedzialny jak Ty i będzie go równie kochał.. na pewno jest ktoś taki, a Tobie będzie łatwiej wyjechać.
Ale oczywiście możesz próbować znaleźć kogoś kto zaakceptuje dodatkowego mieszkańca -
balbina > 06-02-2012, 2:39
haha dobry tematNie spotkałam się z czymś takim ciekawe!
Wiesz, myślę, że mógłby to być przede wszystkim problem w samolocie - chyba, ze wybierasz Niemcy czy Europe, gdzieś gdzie będziesz mogła go mieć w bagażu podręcznym w autokarze
Myślę, że w Europie nie będzie takiego z tym problemu, ale rzeczywiście może lepiej na własną rękę
Ile masz lat w ogóle? -
cecile > 06-02-2012, 11:05
Mam 20 lat.
Mowicie, ze niektore rozstają sie z chlopakami. Tylko zauważcie, że chlopak potrafi sam się sobą zaopiekowac pozniej. Zamierzam wyjechać, jeżeli w ogole wyjade, na ok 5 miesięcy.
Jezeli chodzi o podroz samolotem po Eropie z krolikiem to wiem, ze nie ma zadnego problemu.
Wydaje mi sie, ze jedyny problem (a najwazniejszy) to wlasnie znalezienie takiej rodziny, ktora to zaakceptuje. Dziekuje za rady -
maraszrum > 07-02-2012, 1:31
Spoko temat!
Ja cię całkowicie rozumiem, chociaż troszkę inna sytuacja, bo ja mam kota, małego 1,5rocznego, taki mały gupoleki po prostu Kocham ją nad życie i mi taki żal będzie zostawiać ją, że nawet nie wiem czy nie będę za kociakiem najbardziej tęsknić, bo tu przyjdzie, tu się przytuli <tu mnie do szkoły odprowadzi :!: Czy przywita jak przyhcidzę do domu... > Mam nadzieję, że Ci się uda znaleźć rodzinę, gdzie wezmiesz swojego królika i nie będziesz musiała z nim się rozstawać !!