• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Prawo jazdy /transport

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Prawo jazdy /transport

• Prawo jazdy /transport
  • Prawo jazdy /transport

marvellous > 04-02-2012, 15:02

Witajcie

przejzalam kilka pierwszych stron z tego dzialu dotyczacego USA i nie znalazlam takiego ale ze to chyba dosc popularne pytanoie to pewnie gdzies juz bylo poruszane, ale dobra

mam pytanie czy sa agencje ktore wypuszczaja do USA bez prawka? czy jest to mowliwe bez prawka byc au pair w usa?

czy ktos pojechal bez prawa jazdy ?
  • Re: Prawo jazdy /transport

MadameRose > 04-02-2012, 15:19

Chyba już był taki temat, lub podobny. Warto czasem poszukać na forum odpowiedzi.

Ale skoro już padło pytanie, to niech padnie również odpowiedź, nawet kolejny raz.

Prawo jazdy NIE JEST obowiązkowe, ale konieczne, jeśli wybierasz się do USA. Prawdopodobnie większość rodzin szuka au pair z prawkiem, bo od tego zależy komfort ich dziecka. Szczeónie, jeśli uczeszcza na zajęcia dodatkowe. Bez tego ani rusz, wyjazd moze okazać się co najmniej mało prawdopodobny.

angelaa > 04-02-2012, 22:31

[quote name="MadameRose"]Chyba już był taki temat, lub podobny. Warto czasem poszukać na forum odpowiedzi.

Ale skoro już padło pytanie, to niech padnie również odpowiedź, nawet kolejny raz.

Prawo jazdy NIE JEST obowiązkowe, ale konieczne, jeśli wybierasz się do USA. Prawdopodobnie większość rodzin szuka au pair z prawkiem, bo od tego zależy komfort ich dziecka. Szczeónie, jeśli uczeszcza na zajęcia dodatkowe. Bez tego ani rusz, wyjazd moze okazać się co najmniej mało prawdopodobny.[/quote]

zobaczymy czy mi się uda ^^

w Proworku nie pozwalają, w Gawo jest specjalna adnotacja w umowie, ze jeśli nie znajdą Ci rodziny to nie zwracają kasy, nie wiem jak CC - na oficjalnej amerykańskiej stronie pisze ze nie trzeba miec, ale pewnie polska agencja wymaga

balbina > 04-02-2012, 22:42

Tak, polska agencja wymaga

marvellous > 05-02-2012, 16:17

[quote name="angelaa"]

w Proworku nie pozwalają, w Gawo jest specjalna adnotacja w umowie, ze jeśli nie znajdą Ci rodziny to nie zwracają kasy, nie wiem jak CC - na oficjalnej amerykańskiej stronie pisze ze nie trzeba miec, ale pewnie polska agencja wymaga[/quote]

o wow to nie wiedzialam, znam dziewczyny ktore sa au pair w USA i nie uzywaja prawka bo maja bardzo male dzieci pod opieka itd

angelaa Ty wybierasz sie do USA bez prawka wlasnie?

osobiscie mam zamair dac na prawko ale nigdy nie mialam w rodzinie auta, nie mialam z nim stycznosci jakos sadze ze nie czulabym sie dobrze za kierownica wiec tez nie sadze zeby zdala latwo ;p tak wiec pytam z ciekaowosci bo woalabym zeby prawko nie niweczylo moich planow

angelaa > 05-02-2012, 17:58

mam egzamin 22 marca, wiec szukam sobie rodziny, która nie wymaga prawka

no i chyba znalazłam, a poza tym to jak bede mieć stanowe, to auto dostanę

jak nie zdam tego 22.03 to juz dalej sie nie zapisuje na egzamin, toż to wyrzucanie pieniedzy w błoto

marvellous > 06-02-2012, 0:16

woow podziwiam Cie w tym szukaniu na wlasna reke patrzylam na au pair world i tam nie duzo rodzin ma w ogole profil ( w porownaniu z innymi krajami) no i czesto wymagaja prawko :/

angelaa > 06-02-2012, 0:40

[quote name="marvellous"]woow podziwiam Cie w tym szukaniu na wlasna reke patrzylam na au pair world i tam nie duzo rodzin ma w ogole profil ( w porownaniu z innymi krajami) no i czesto wymagaja prawko :/[/quote]

chcieć to móc

ja szukałam głównie na greataupair, bo tam najwygodniej mi było dodawałam do ulubionych również rodzinki, które wymagały prawka, w kryteriach miałam zaznaczone ze mam prawko (takie drobne oszustwo) ale w profilu napisałam jak wygląda moja sprawa z prawem jazdy, że go nie mam itp no i jak zaczęłam kontaktować się z rodzinką, do której baaaaaaaaaaaaaardzo chciałabym pojechać to też napisałam czemu nie chcę w Polsce zdawać Hostka zrozumiała, nawet pocieszyła haha no i termin wyjazdu jest taki że dzieci kończą szkołę, więc nie trzeba będzie ich wozić, poza tym szkoła jest blisko zanim rok szkolny się zacznie to prawko tam zrobię

jakby ktoś chciał iść taką drogą jak ja, to niech się odezwie, zawsze mogę pomóc

marvellous > 06-02-2012, 1:42

zdawac prawko w USA? ja slyszalam ze bardzo ciezko tam jezdac ale moze zle slyszalam a co jesli zacznies ie rok szkoly a Ty prawka nie zrobisz?

Piotr > 06-02-2012, 1:48

[quote name="angelaa"]
    [quote name="marvellous"]woow podziwiam Cie w tym szukaniu na wlasna reke patrzylam na au pair world i tam nie duzo rodzin ma w ogole profil ( w porownaniu z innymi krajami) no i czesto wymagaja prawko :/[/quote]

chcieć to móc

ja szukałam głównie na greataupair, bo tam najwygodniej mi było dodawałam do ulubionych również rodzinki, które wymagały prawka, w kryteriach miałam zaznaczone ze mam prawko (takie drobne oszustwo) ale w profilu napisałam jak wygląda moja sprawa z prawem jazdy, że go nie mam itp no i jak zaczęłam kontaktować się z rodzinką, do której baaaaaaaaaaaaaardzo chciałabym pojechać to też napisałam czemu nie chcę w Polsce zdawać Hostka zrozumiała, nawet pocieszyła haha no i termin wyjazdu jest taki że dzieci kończą szkołę, więc nie trzeba będzie ich wozić, poza tym szkoła jest blisko zanim rok szkolny się zacznie to prawko tam zrobię

jakby ktoś chciał iść taką drogą jak ja, to niech się odezwie, zawsze mogę pomóc [/quote]

To ty znalazlas rodzine w USA na greatau-pair??? Tam bardzo duzo rodzin ale nie chca placic dodatkowo 7000$ za program .Tez mialem rodzine z San Francisco facet z dwiema corkami mielismy rozmowe na skype z jego au-pair obecna tez,ale bez programu,a by byla California.Powiedzial ze nie da 6000$ za program,a ja ze nie legalnie nie pojade.Bez ubezpiecznia bez ewentualnej pomocy USA to nie europa ze kupie bilet za "grosze" i wroce jak by bylo zle.Facet ma utrudnione zadanie obecnie jestem au-pair i to go przekonalo do mnie,ale nie na tyle zeby 6000$ zaplacic.Wiec facet musi czekac az sie rodzinka zglosi w programie (chodzi o USA).
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna
  • Ostatnia