-
-
dylemat, agencja, odejscie od rodziny- WB?
marvellous > 30-01-2012, 14:27
Witajcie
troche glupio nazwalam ten temat ale kompeltnie nie umialam tego ujac normalniej wiec wybaczcie
chodzi o to ze w te wkacje mam zamairy byc au pair w WBzaznaczylam w aplikacji date wyjazdu na 1 lipca i ze zostane 12 meisiecy ( tak mi polecila babka z agencji). Ale mysl;e zemoze caly rok lepiej byloby poswiecic na bycie au pair w stanach :roll: w koncu to jedyna taka okazja dla mnie zeby ta byc , jezyka sie naucze itd a nie chce marnowac tyle lat na bycie au pair.. I myle czy by nie pojechac tylko na 3 miesiace, czyli wrocic w pazdzierniku do szkoly na studia magisterskie. I tu moje pytanie, czy jesli w palikacji napsialam 12 miesiecy to czy moge zrezygnwoac wczesniej?? Chyba nikt mnie tam na sile nie bedzie trzymac itd? -
Re: dylemat, agencja, odejscie od rodziny- WB?
au pair_ala > 30-01-2012, 14:31
chyba tak.. musisz tylko rodzinkę poinformować.. zawsze mozesz powiedzieć, ze musisz wracać do domu bo......... i tutaj kłamiesz jak najęta :mrgreen: -
marvellous > 30-01-2012, 19:05
no to dobrze! czytalam tu juz ze dzewwczyny chcialy opuscic rodzinke i iektore klamaly a niktore prawde powiedzialy i lajtboje sie sytuacji gdzie beda mi kazali zostac te 12 miesiecy ;p w koncu podpisalam aplikacje ( ale wiedzialam ze nie zosnate 12 meisiecy - mialam jechac na 8 tylko a agenja powiedziala ze tak bedzie lepiej bo wiecej rodzin szuka i bla bla ..) -
d.mag > 30-01-2012, 22:00
Możesz zostawić rodzinę w każdej chwili, ja też wyjechałam z agencją, ale nie planowałam opuścić rodziny wcześniej niż wyznaczona data, jednak jestem zmuszona to zrobić ze względu na chorą atmosferę panującą w domu, delikatnie mówiąc.. -
marvellous > 02-02-2012, 17:53
mam nadzieje ze taka opcja nie stworzy jakis wielkszych prioblemow , zawsze mozna cos sklamac ;p