• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Psy, koty i inne zwierzaki

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Psy, koty i inne zwierzaki

blonde > 28-01-2012, 19:24

Ok, a więc na początku proszę - nie krzyczcie jeśli jest już taki wątek. Szukałam, ale nie znalazłam odpowiedzi na swoje pytanie. Jeżeli okaże się, że coś przeoczyłam, to przepraszam.

Otóż mam taki problem. Mam alergię na sierść zwierzaków domowych. W aplikacji jest opcja zaznaczenia, czy chcemy żeby rodzinka miała psa/kota, ale... boję się, że jeśli zaznaczę, że nie chcę, to będę miała problem ze znalezieniem rodziny. Czy to nie jest tak, że tam większość rodzin ma zwierzaki? Czy one mają duży kontakt z domownikami czy np. przebywają raczej w ogrodzie? Czy ktoś z Was ma podobny problem (alergię)? No i czy ktoś z Was zaznaczył w aplikacji że nie chce zwierzaków?
  • Re: Psy, koty i inne zwierzaki

Tina > 28-01-2012, 20:38

Nie rozumię pytania...

masz alergię? To zaznaczasz, że masz alergię.

Chcesz się męczyć cały rok objawami które masz przy alergii i wydać $$$ na leki i lekarza tylko przez to, że bałaś sie to zaznaczyć?

Po to jest ten formularz, żeby biuro mogło znaleźć odpowiednią dla Ciebie rodzinę. Nie będą się wtedy do Ciebie zgłaszać rodziny ze zwierzętami futerkowymi.

Oczywiście, że jest mnóstwo rodzin bez zwierząt.

Zrozumcie, że nie warto "ściemniać' w aplikacji, bo to prędzej czy później wyjdzie na jaw.

aivie > 28-01-2012, 22:05

Jesli nie przyznasz sie do alergii i trafisz do rodziny ze zwierzetami najprawdopodobniej skonczy sie to rematchem. nie warto. Ja mialam zaznaczone, ze mam alergie na siersc kota. Mialam interview z rodzina z psem i pytali mnie czy na pewno tylko na siersc kota i czy pies to dla mnie nie problem. Alergia to nie jakas zakazna choroba, ze mialoby to spowodowac trudnosci w znalezienu rodziny.

angelaa > 28-01-2012, 23:48

[quote name="blonde"]Ok, a więc na początku proszę - nie krzyczcie jeśli jest już taki wątek. Szukałam, ale nie znalazłam odpowiedzi na swoje pytanie. Jeżeli okaże się, że coś przeoczyłam, to przepraszam.

Otóż mam taki problem. Mam alergię na sierść zwierzaków domowych. W aplikacji jest opcja zaznaczenia, czy chcemy żeby rodzinka miała psa/kota, ale... boję się, że jeśli zaznaczę, że nie chcę, to będę miała problem ze znalezieniem rodziny. Czy to nie jest tak, że tam większość rodzin ma zwierzaki? Czy one mają duży kontakt z domownikami czy np. przebywają raczej w ogrodzie? Czy ktoś z Was ma podobny problem (alergię)? No i czy ktoś z Was zaznaczył w aplikacji że nie chce zwierzaków?[/quote]

a na zaświadczeniu lekarskim nie jest nic wspomniane i Twojej alergii?

blonde > 29-01-2012, 0:20

Przyznam się, że do zaświadczenia lekarskiego to ja jeszcze nie doszłam

Ale dziękuję Wam bardzo za rady, teraz już wiem na pewno, że będę pisać całą prawdę i tylko prawdę ^^

marvellous > 30-01-2012, 19:15

ja tez zaznaczylam wielkie NIE dla zwierzat ( tzn chodzi o psy) ja nienawidze psow i boje sie ich strasznie! gdybym miala mieszkac z psem musialabym brac srodk na uspokojenie.Kiedy dzwonial do mnie babka z agencji powiedziala zeby moze lepiej to zmienic ale ja powiedzialam stanowcze NIE bo dla mnie to duzo znaczy zeby pasa nie bylo w domu.

Ja mam cos w rodzaju fobi/ strachu i nie przeskocze tego

Ty alergi tez nie opanujesz wiec nie amsz co sie meczyc mysle ze jest duzo rodzin bez psow czy kotow wiec lajt

MadameRose > 03-02-2012, 13:40

Moja potencjalna rodzinka ma dwa białe, słodkie psiaki - jeden sporych rozmiarów, drugi mniejszy. Nigdy nie byłam wielką fanką zwierząt, co musi się zmienić, bo jeśli ta rodzina mnie wybierze, będę codziennie z tymi psiakami spacerować. Będzie ciekawie...

Piotr > 03-02-2012, 17:50

Zdecydowanie trzeba pisac prawde w aplikacji,z czasem klamstwa wychodza.

Ja nie jestem zwolennikiem trzymania psow w domu.Mieszkam w domu z duzym ogrodem wiec dwa psy 24/7 sa wolne,ale nie w domu.

Pies= duzo wiecej sprzatania(w domu pies)Zalezy od rasy tak mi sie wydaje i czy szczeniak czy starszy psiak.

Hosci maja border collie do tego szczeniak kupili go po tym jak juz tu spedzilem 1,5 miesiaca.

Nigdy wiecej rodziny z psem ile teraz musze uwagi dziecku poswiecac (prawie 3 latka) zeby no jeden drugiemu krzywdy nie zrobil.Wczesniej mialem cisze,a teraz wrecz chaos, syf a ja lubie porzadek.

Pies z parku wraca brudny i zaraz na dywan wtf jak mam sie z dzieckiem bawic jak za pecami czycha pies brudny do tego(nie zawsze ale czasami)Zabawki potrafi grysc i robic balagan.Co najgorsze (nie mam uczulenia na siersc) ale mnie wrecz wk..... jak siersci pelno na dywanie jest co dzien.Jezeli au-pair jest pedantyczna to psa odradzam.Reszta zwierzatek kot jak jest brudny to sie sam umyje rybki,mysz,pajak(egzotycze zwierzeta) itp co kolwiek tylko nie pies.

Tu pies jest jak swieta krowa moze chodzic po calym dole,kuchnia i pies ojjjj jak go tam widze to mi nie.

Jedni kochaja psy ja tez lubilem,ale bardziej lubie porzadek.Tym samym mniej sprzatania jak nie ma psa

W lato lece do USA i pomimo ze nie zaznacze ze nie chce rodziny ze zwierzetami,nie wybiore rodziny z psem.Nawet jezeli by mieszkali na 5 alei.

InspektorGadżet > 25-08-2013, 0:05

Wiem,że to stary temat i go odkopię ale nie widzę potrzeby zakładania nowego, grzecznie doczepię się tutaj

Załóżmy,że rodzina lubi zwierzęta - myślicie,że można by się było z nimi dogadać w sprawie zabrania ze sobą psa? Wzięcia na siebie kosztów transportu, wyżywienia i opieki na swój koszt?

Pies jest niewielki, 15kg ale niestety jako rasa bardzo absorbująca i ceniąca sobie kontakt z człowiekiem źle znosi rozłąkę z właścicielem, uwielbia aportować frisbee i piłki, wykonuję masę uroczych sztuczek, które z pewnością mogłyby spodobać się niektórym dzieciakom - notabene, które to też uwielbia. Nie włóczy się po domu, śpi w pokoju, biega na dworze - gdyby napisać to wszystko host rodzicom to każda jedna by podziękowała ?

Nie wyobrażam sobie zostawić psa na rok ale z marzeń też nie chciałabym rezygnować

patik > 25-08-2013, 21:18

Ciężka sprawa w sumie..ale wydaje mi się, że biorąc pod uwagę pozytywne i bezproblemowe życie niektórych Amerykan to może to być realne ;>

Spróbować nie zaszkodzi!

Masz już rodzinę, czy jeszcze nie ?

Pomyślałam, że mogłabyś taką informację zawrzeć np w liście do rodzinki, ale w bardzo neutralnej formie.

Pisząc o miłości do zwierząt , bla bla, przywiązaniu do swojego zwierzaka już przedstawisz im informację o sobie.

Możesz też zasugerować, że fajnie byłoby go wziąć ze sobą, ale nie w formie warunku koniecznego bo jakaś rodzinka mogłaby się od razu zrazić.

Może potraktuj to jako właśnie temat otwarty, a może akurat jest jakaś rodzinka, która nie będzie miała nic przeciwko.

No chyba, że jesteś już zmatchowana ;>
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna