-
-
Legalna Au apir w Anglii
Rzodkiewka > 16-01-2012, 13:13
Witam
Mam takie pytanko:
Czy ktoras z dziewczyn była w Anglii au pair zarejestrowana przez Home Office? Jak wygląda ten caly proces nadawania numeru ubezbieczenia itd? Ja dostałam wlasnie jakis list od nich, ze mam zapłacic 750 funtów za jakies ubezbieczenie, tak przynajmniej zrozumialam, nie wiem o co w tym chodzi..
masakra -
Re: Legalna Au apir w Anglii
au pair_ala > 16-01-2012, 14:27
nie można byc au pair przez home office... au pair nie jest traktowana jako pracownik tylko jest to program wymianny kultularnej.. chyba masz na myśli nianę/opiekunkę/mother's help a to już inna historia.. Zależy co dokładnie dostałaś? i jak rozumiem jesteś już u rodziny? -
Rzodkiewka > 16-01-2012, 14:53
Tak, bede aupair ale w umowie jest jako Niania. Jestem jeszcze w Polsce. Dostaje maile od Home Office. Doczytalam, ze mam wplacic 750 funtow jako kaucje, zeby byc zabezpieczona za granica w razie oszustwa pracodawcy. 3 razy w tym dokumencie jest podkreslone, ze te pieniadze zostana jako moje i sa jako depozyt...
Probowalam znalezc info o tym w necie ale nic nie ma... Czy ktoras z dziewczyn placila takie cos? -
EwelinKa24 > 17-01-2012, 11:00
nie....mi się wydaje, że to ściema...byłam au-pair w Anglii i miałam kontakt z tamtejszymi agencjami i nic takiego nie powinno mieć miejsca! Skąd Ty dostałaś tą ofertę? Z agencji, czy z au pair world? Jeżeli z agencji, to na pewno jakaś podejrzana agencja. bo te która są z BAPPA na pewno kasy nie biorą...i to jeszcze takiej! -
Piotr > 17-01-2012, 13:57
Bylem w jedenej angielskiej agencji,sam znalazlem rodzine.
Za darmo tylko rodzina placi 300£ na rok au-pair nic nie placi.Wiec to jakas sciema z reszta nie jest nic potrzebne to jest legalne.Znalezc rodzine ustny kontrakt placa,dlugosc pobytu.
Chyba ze bedziesz niania,to za kurs NVQ sie placi moze bedziesz miala kurs wczesniej,bez tego nie da sie znalezc pracy niani w UK.Cena by byla tak jak za ten kurs.