• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Wielka Bryt, kto nie pojechal?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• Wielka Bryt, kto nie pojechal?

marvellous > 10-01-2012, 20:39

Witajcie.

Jestem ciekawa czy sa takie sooby ktore jechaly przez agencje tzn chcialy jechac i nie udalo sie im to z powodow technicznych, ze aplikacji sie nie dalo dokonczyc ( nie wiem problem z referencjami), ze rodzinki nie znalazly?

bo boje sie ze mimo staran z grupowaniem dokumentow nie bedzie to wcale takie pewne - ten wyjazd :mad:
  • Re: Wielka Bryt, kto nie pojechal?

hellomaurice > 10-01-2012, 21:29

Przede wszystkim mało dziewczyn wyjeżdża do UK za pośrednictwem agencji, ale tak poza tym nie słyszałam o podobnym przypadku - USA tak, ale UE to prościzna ;) więc nie martw się za bardzo.

Astrid > 10-01-2012, 22:01

Też się tym martwię. W weekend mam dostać referencje od babki, której siedziałam (i jeszcze będę..) z dziećmi i załatwiłam staż/wolontariat w przedszkolu, na co też będę mieć potwierdzenie. Boję się, że to za mało... I że nie znajdę nikogo bo nie mam prawka. Mimo, że nie wiem czy nawet jakbym miała to zgodziłabym się jeździć w Anglii :lol:

d.mag > 11-01-2012, 2:17

WIESZ CO, Z MOJEGO DOŚWIADCZENIA POWIEM CI , ZE RODZINOM TO WSZYSTKO WISI, TWOJ DEAR FAMILY LETTER NIE MA SIE CO STARAC, POZNIEJ OKAZUJE SIE , ZE I TAK NIE WIEDZA CO TAM NAPISALAS, NIE ZNAJA TWOICH ZAINTERESOWAN ITP, WIEC SIE NIE MARTW,

ALE ZAZNACZAM , ZE TO TYLKO MOJE PRYWATNE ODCZUCIA WYNIKAJACE Z FAKTU ZYCIA Z TAKA A NIE INNA RODZINA

NIE MARTW SIE NA ZAPAS,BEDZIE DOBRZE

marvellous > 13-01-2012, 0:39

ostatnio rozmwialam z babka z mojego biura,

ja mam planowany wyjazd na 1 lipca a ona powiedziala ze moze byc tak ze wyjade w sierpniu badz wrzesniu :/ bo wiecej rodzin potrzebuje na czas szkoly wiec skoro teraz juz i tak mowi to jakos czarno to widze ;p

sylwiaQ > 13-01-2012, 1:21

Ale mówi Ci dobrze, bo teraz nie ma ogłoszeń tylko dopiero od połowy sierpnia/początku września rodziny szukają,

przynajmniej tak jest w Londynie i pewnie w Anglii...więc nie wiem po co się martwić, chociaż i tak uważam, że agencja do UK to strata czasu.

Piotr > 14-01-2012, 12:56

[quote name="d.mag"]WIESZ CO, Z MOJEGO DOŚWIADCZENIA POWIEM CI , ZE RODZINOM TO WSZYSTKO WISI, TWOJ DEAR FAMILY LETTER NIE MA SIE CO STARAC, POZNIEJ OKAZUJE SIE , ZE I TAK NIE WIEDZA CO TAM NAPISALAS, NIE ZNAJA TWOICH ZAINTERESOWAN ITP, WIEC SIE NIE MARTW,

ALE ZAZNACZAM , ZE TO TYLKO MOJE PRYWATNE ODCZUCIA WYNIKAJACE Z FAKTU ZYCIA Z TAKA A NIE INNA RODZINA

NIE MARTW SIE NA ZAPAS,BEDZIE DOBRZE[/quote]

Ja sie z tym postem nie zgodze mnie hosci poprosili o wiecej informacjo o sobie to co bylo na world-au-pair.net.

chcieli wiedziec o mnie,jak najwiecej.Wszystko zalezy od rodziny lepiej napisac bo to moze mniec to wplyw czy cie wybiora czy nie.W programie tego wymagaja wiec ca za problem opisac siebie.

au pair_ala > 15-01-2012, 18:05

[quote name="Piotr"]
    [quote name="d.mag"]WIESZ CO, Z MOJEGO DOŚWIADCZENIA POWIEM CI , ZE RODZINOM TO WSZYSTKO WISI, TWOJ DEAR FAMILY LETTER NIE MA SIE CO STARAC, POZNIEJ OKAZUJE SIE , ZE I TAK NIE WIEDZA CO TAM NAPISALAS, NIE ZNAJA TWOICH ZAINTERESOWAN ITP, WIEC SIE NIE MARTW,

NIE MARTW SIE NA ZAPAS,BEDZIE DOBRZE[/quote]

Ja sie z tym postem nie zgodze mnie hosci poprosili o wiecej informacjo o sobie to co bylo na world-au-pair.net.

chcieli wiedziec o mnie,jak najwiecej.Wszystko zalezy od rodziny lepiej napisac bo to moze mniec to wplyw czy cie wybiora czy nie.W programie tego wymagaja wiec ca za problem opisac siebie.[/quote]

Popieram .. list do rodziny to podstawa ...

marvellous > 17-01-2012, 16:38

a mi sie wydaje ze rozmowa przez telefon jest chyba taka najwazniejsza jesli chodzi o te opoczynania z rodzina

w mailu zawsze mozna ubrac wszystko ladnie w slowa, byc milym i uzyc slownika a w rozmowie to juz wychodzi jak sie rozmawia ze soba, i ogolnie takie pierwsze wrazenie " na zywo"
  • Starszy wątek Nowszy wątek