• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Zurich <3 od stycznia 2012

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Inny kraj

• Szwajcaria

• Zurich <3 od stycznia 2012

EwelinKa24 > 06-01-2012, 16:34

Witam wszystkie forumowiczki!

Zapraszam do dzielenia się informacjami na temat Zurichu;-) Będę tam od 9 stycznia 2012 i planuję zostać na rok;-)

Chętnie się spotkam z osobami przebywającymi obecnie w Szwajcarii. Nigdy wcześniej nie byłam w tym kraju, dlatego skorzystam z czyjejś uprzejmości.

Pozdrowionka
  • Re: Zurich <3 od stycznia 2012

Karola_Jadzia > 06-01-2012, 22:25

Cześć, ja jestem od czwartku Jeśli nie przeszkadza Ci mój krótki "staż" w Szwajcarii, to chętnie się spotkam W dwójkę raźniej, zwłaszcza jak jest się nowicjuszami

Czekam na info.

Pozdrówka,

Karola

Lelena > 07-01-2012, 1:02

Dziewczyny mam nadzieję, że niedługo do Was dołączę Oby jak najszybciej udało mi się znaleźć wymarzoną rodzinkę i w drogę Piszcie na bieżąco jak tam jest, bo zżera mnie ciekawość Jakie są Wasze rodziny ?

Nathalie > 07-01-2012, 13:21

Witam, jestem w Zurichu od prawie 5 miesięcy, ale chyba zaaplikuje na tutejszy uniwerek, więc zostanę na dłużej. Jakbyście miały jakieś pytania - nie bójcie się zadać. Ew. dzwonić: 0764700177. Zawsze służę radą i pomocą.

Karola_Jadzia > 07-01-2012, 14:38

[quote name="Nathalie"] Zawsze służę radą i pomocą. [/quote]

Może umówiłybyśmy się na jakieś spotkanie?

W Szwajcarii jestem dopiero od kilku dni i w dodatku jest to moje pierwsze doświadczenie au pair, więc fajnie będzie pogadać z kimś, kto wie co i jak

Przeglądałam Twój blog. Widziałam, że masz kontakt z zagranicznymi auperkami. Mogłabyś mi napisać, gdzie szukać takich kontaktów? Próbowałam zalogować się na Au Pair Circle, ale mam z tym jakiś problem. Będę wdzięczna za odpowiedź.

Karola_Jadzia > 07-01-2012, 15:01

[quote name="Lelena"]Dziewczyny mam nadzieję, że niedługo do Was dołączę Oby jak najszybciej udało mi się znaleźć wymarzoną rodzinkę i w drogę [/quote]

Lelena,

trzymam kciuki, żeby jak najszybciej znalazła się jakaś fajna rodzinka! Jak tylko będziesz wiedziała coś nt. daty przyjazdu, pisz. Im nas więcej, tym lepiej

Btw: Jak szukasz? Przez agencję czy na własną rękę?

[quote name="Lelena"] Piszcie na bieżąco jak tam jest, bo zżera mnie ciekawość Jakie są Wasze rodziny ? [/quote]

Moja rodzinka jest polsko-holenderska. Host mama jest Polką, a host tata jest Holendrem. Z dzieciakami i mamą rozmawiam po polsku, a z tatą (i ze znajomymi rodzinki, sąsiadami) po angielsku, poza tym niedługo zapisuje się na niemiecki, bo ten język jest mi naprawdę obcy. Jestem tutaj od 4 stycznia i jak na razie jest bardzo dobrze. Jest to moje pierwsze doświadczenie auperowskie, więc nie mam żadnego porównania (poza informacjami zamieszczanymi przez inne dziewczyny na forach), czytałam o różnych historiach, także tych nt. bycia au pair u rodaczki, ale na chwilę obecną naprawdę jest ok. Wiadomo, minusy też są, ale przecież nic nie jest idealne

Jak będziesz w Szwajcarii, to pisz Chętnie się spotkam.

Ogólnie, do wszystkich dziewczyn, jestem otwarta na propozycje Jeśli nie mam ważnego powodu, to nie odmawiam i zawsze jestem chętna

EwelinKa24 > 07-01-2012, 21:30

Hej dziewczyny!

Spotkanko? Bardzo chętnie. Ja jestem w Zollikon. Może polecisz mi Nathalie jakąś siłownię? Bo ja sportowiec jestem...

By the way - już z góry dziękuję za pomoc...Kurcze - mam doła....tęsknię już za krajem...Nathalie - jak to możliwe że tyle już wytrzymałaś?

Lelena > 07-01-2012, 22:26

Karola_Jadzia jak tylko będą jakieś konkrety - zdam relację

Oby jak najszybciej, chociaż mam do wyboru aktualnie dwie rodzinki i jedna chce mnie luty/marzec , a ta druga, która bardziej mi się podoba - dopiero w czerwcu, ale domyślam się, że do czerwca to jeszcze tam pobędziecie

A rodzinki szukam na własną rękę. Próbowałam poczytać coś o agencjach, ale chciałabym mieć wybór i w ogóle

I te dwie, które mam na oku też są "pół polskie" i dzieci na szczęście mówią po Polsku. Ja jakoś tam znam angielski, to się ewentualnie dogadałabym, ale z niemieckiego to taka noga ze mnie, że szok więc też zależy mi na kursie niemieckiego

Ale się cieszę, że tu jesteście.

P.S. A jechać chcę w okolice Zurychu więc - do zobaczenia na pewno!

Nathalie > 07-01-2012, 23:34

dziewoje! Co powiecie na kawę jutro, około 15? Proponuje spotkać się na Bellevue A potem Starbucks czy coś

Słuchajcie, moje kochane: ja mam za sobą 2 kryzysy, ale miałam przy sobie wspaniałych ludzi, co mi pomogli. Dlatego teraz ja daje swoją wiedzę spowrotem - proszę, piszcie do mnie, dzwońcie, jak tylko czujecie się źle/macie doła/cokolwiek/chcecie zabić swoje dzieci. Trzymajcie się gorąco!

Karola_Jadzia > 08-01-2012, 0:07

[quote name="Lelena"] ale domyślam się, że do czerwca to jeszcze tam pobędziecie [/quote]

Niezbadane są wyroki buddy, więc kto wie A tak poważnie, to planuję być tutaj min. rok, więc spokojnie

[quote name="Lelena"] A rodzinki szukam na własną rękę. [/quote]

Ja też szukałam rodzinki na własną rękę. Korzystałam z AuPair Wolrd i tutaj właśnie poszczęściło mi się

[quote name="Lelena"] Jechać chcę w okolice Zurychu więc - do zobaczenia na pewno! [/quote]

Ja jestem w Zurychu i nie mam zamiaru stąd wyjeżdżać - przynajmniej przez najbliższy czas, więc do zobaczenia!

Btw: Jakbyś chciała popisać priv, to mogę podać Ci mój skype id.

Pozdrówka,

Karola
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna
  • Ostatnia