• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Referencje

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Referencje

• Referencje
  • Referencje

mgdlena > 01-01-2012, 22:45

Dziewczyny jak załatwilyscie sobie referencje? ciągle spotykam się ze sprzecznymi informacjami bo jedni piszą, że śmiało mozna wziąć je od rodziny inni że od osob niespokrewnionych a jeszcze gdzie indziej wyczytałam, że nie powinny byc od osob prywatnych wiec np.z instytucji typu wolontariaty itd.

Jak to bylo w waszym przypadku?
  • Re: Referencje

au pair_ala > 02-01-2012, 12:55

ja miałam od sąsiadki, znajomych

marvellous > 04-01-2012, 2:19

cekawa ejstem czy referencje sa sprawdzane w ogole i czy biuro ma mozliwosc zeby sprawdzic inaczej niz telefonicznie osoby

au pair_ala > 04-01-2012, 10:28

Witamy!

[quote name="marvellous"]

1. mam siostre ktora ma inne nazwisko po mezu of course i pilnowlaam jej dzieci wiele razy , mieszka 200 km odemnie i mam pytanie czy moglaby mi wypisac te dokumenty? [/quote]

Oczywiście, że tak. Tylko pamietaj aby nie wpisywać w dokumentach pokrewieństwo..o ile masz takie pytanie?

[quote name="marvellous"]2. czy agencja moze jakos sprawdzic czy istnieje taka soba i czy jest to moja siostra?[/quote]

Przez tel

marvellous > 04-01-2012, 15:12

Ciekawe czy kiedys kogos nie dopuscili ;p

au pair_ala > 04-01-2012, 16:51

[quote name="marvellous"]a skoro nie moga to moze lepiej wpisac jakas osobe ktorej nie ma?[/quote]

Raczej nie polecam Z pewnością sprawdzą referencje telefonicznie...

Ja bym na Twoim miejscu nie brała od siostry tylko od meża :mrgreen:

Z jakiej agencji i gdzie się wybierasz?

marvellous > 04-01-2012, 17:12

myslalam nad Happy au pair znacie to biuro?

p.s. wlasnie sie dogadalam z kolezana w sumie zapomnialam o niej, z mojej pracy u ktorej bylam kilka razy i wtedy zajmowalam sie mala wiec jjak jutro mi to wypisze bede maila juz ok i chcialam do wielkiej Brytani

hanita > 05-01-2012, 0:32

[quote name="marvellous"]myslalam nad Happy au pair znacie to biuro?[/quote]

Ja jadę z Happy Au pair i jestem z nich zadowolona.

Co do weryfikacji tych referencji, to biuro au pair to nie FBI 8) nie będą chyba aż tak wnikliwie wszystkiego sprawdzać Zadzwonią, zadadzą parę pytań, żeby sprawdzić czy jakiś fikcyjnych ludzi nie podałaś i tyle.

Radzę posłuchać się rady au pair_ala i zamiast od siostry wziąć referencje od jej męża

marvellous > 05-01-2012, 2:03

[quote name="hanita"]
    [quote name="marvellous"]myslalam nad Happy au pair znacie to biuro?[/quote]

Co do weryfikacji tych referencji, to biuro au pair to nie FBI [/quote]

haha ;p

ogolnie na wszelkich forach malo o nich i wydaja sie podejrzani wiec nie wiem czy ich wwybrac czy innych

au pair_ala > 05-01-2012, 10:39

hihihi podejrzani dobre! ja z nimi jechałam 2 razy i byłam zadowolona... wystrczy poszperać w necie i mozna znaleźć opinie o nich
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna