• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

jak zalatwic szybszy powrot do pl?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• jak zalatwic szybszy powrot do pl?

ewelina86 > 22-12-2011, 2:16

Prosze was o pomoc, o toz jestem teraz au pair na 2 roku i to konczy mi sie w sierpniu wiec teoretycznie moge wrocic do domu w lipcu ale zalezy mi na tym aby wrocic w maju co mam zrobic?? prosze pomozcie mi
  • Re: jak zalatwic szybszy powrot do pl?

angelaa > 22-12-2011, 10:33

ale nie napisałaś najważniejszego... czy jechałaś z agencji i do jakiego kraju..

adziszkowa > 22-12-2011, 15:19

Powiedziec prawda, ze musisz wrocic szybciej. Liczac sie z konsekwencjami jezeli chodzi o stany to pewnie zakaz wjazdu do kraju na kilka lat z powodu nie ukonczenia kursu.

ewelina86 > 22-12-2011, 15:58

no wlasnie o to mi chodzilo tak jestem w stanach i myslalam ze nie bede miala konsekwencji z powodu wizy bo chcialam sie starac w pl o F1 ale chyba teraz to se w leb strzele;/ a dlaczego mam miec zakaz wjazdu za brak ukonczenia programu? a ci co sa w rematch? i nie znajduja rodzinek i wracaja do pl??? no bez przesady chyba nie ma czegos takiehgo jak zakaz wjazdyu za brak ukonczenia programu au pair

ewelina86 > 22-12-2011, 17:38

dziekuje za odpowiedzi, depozytu nie dawalam, jedyne co to bilet a z tym to chyba nie bedzie problemu z drugiej strony bardzo sie boje ze w ambasadzie moga sie czepiac o to ze nie skonczylam programu

ewelina86 > 22-12-2011, 18:19

albo jeszcze sobie pomyslalam ze moglabym wrocic i starac sie o wize spowrotem j1 bo musze wrocic w maju bo mam pod koniec maja wesele siostry i sie zastanawiam czy moglabym tam poleciec na wesele i wrocic dokonczyc ten program o ile bym dstala wize ;/ sama niewiem co robic hostka powiedziala ze ona by wybrala wesele ja tez chce jechac ale wiecie sami ze te agencje to sa dobre jak jest wszystko dobrze zalamalam sie

balbina > 23-12-2011, 16:31

Mnie się wydaje, że możesz sobie wziac urlop i poleciec do PL i potem wrocic do USA.

Wiem też, że 3 alb 1 miesiąc przed upływem ważności wizy ( czy jak to się mów) jak wyjedziesz ze Stanów to nie możesz tam wrócić :x

No i może być problem chyba ze staraniem się o wizy, kiedy nie ukończysz pozytywnie programu au pair...

Najlepiej zapytaj się kogoś z biura o to

angelaa > 23-12-2011, 20:11

po pierwsze: skoro zostałaś na drugi rok, to musiałaś ukończyć program pozytywnie (kursy), więc gdybyś poszła w rematch i po tych dwoch tygodniach stwierdziła ze nie znalazlaś nikogo spełniającego Twoje wymagania, to możer nie będą ci kazali płacić za bilet

po drugie: jeśli wcześniej zrezygnujesz z programu i wrócisz do polski, to bardzo małe szanse ze dostaniesz wize j1 drugi raz. być aupair mozna 2 lata, z czego w maju Ty bedziesz już miała 1,5, a wiadomo, że reguły są takie że program musi trwać co najmniej 1 rok, więc przy drugim wyjeździe bylabyś łącznie 2,5 roku. Natomiast na forum jest dziewczyna, która ma podobną sytuacje: wyjechała po 1,5 roku i teraz znowu się będzie starać o wizę, jak znajdę to dam Ci linka

po trzecie: dlaczego nie porozmawiasz bezpośrednio z host rodzicami, koordynatorką lub z biurem, ze chciałabyś skrócić swój wyjazd?

angelaa > 23-12-2011, 20:20

a więc chodzi o Tinę, tutaj masz wątek: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://forum.aupairpoland.com.pl/viewtopic.php?f=36&t=5611&p=118038#p118038">viewtopic.php?f=36&t=5611&p=118038#p118038</a><!-- l -->, porozmawiaj z nią

ewelina86 > 31-12-2011, 2:20

prawda jest taka ze niewiem co mam zrobic a myslalam zeby jechac na tydz na wakacje i starac sie o nowa wize ciekawe czy gdybym jej nie dostala i nie skonczyla programu to czy by to byla moja wina :? musze zapytac lcc

dzieki za odpowiedzi
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna