-
-
Auperka lat 25+ Czy to nie za pozno?? Poradzcie
Ewelka255ufoex2u > 05-12-2011, 2:06
Dziewczyny wyjezdzam jako Au Pair i bylam pewna tego wyjazdu, az tu nagle zorientowalam sie ze byc moze cos przez ten rok mi ucieknie...Moze powinnam juz zalozyc rodzine, szukac pracy w zawodzie, myslec bardziej przyziemnie... W koncu po cos studiowalam te piec lat .. a teraz po magisterce zostaje Au Pair? Czy jest jeszcze ktos kto ma te same obawy, kto w podobnym wieku opuszcza Polske? Mam takie rozterki, ciezko mi z tym. Z jednej strony tak pragne poczuc wolnosc, zmienic otoczenie, przezyc cos wiecej, ale moj zegar biologiczny tyka... Dziewczyny podzielcie sie ze mna swoimi opiniami. -
Re: Auperka lat 25+ Czy to nie za pozno?? Poradzcie
hanita > 05-12-2011, 3:01
Mam skończone 25lat i w styczniu wyjeżdżam jako au pair. Też się przez moment zastanawiałam czy jeszcze nie jestem za stara i czy to nie jest lepsza zabawa dla młodszych dziewczyn. Ale nie róbmy z siebie jakiś podstarzałych rencistek!Nie wiem co tak naprawdę mogłoby ci uciec przez ten rok? I co to znaczy "powinnam założyć rodzinę" - coś takiego nie istnieje. Zakłada się rodzinę wtedy kiedy się ma na to ochotę i kiedy czuję się taka potrzebę. Już dawno minęły czasy kiedy kobieta musiała się hajtać i rodzić dzieci zaraz po 20ce. I jeszcze minie dużo czasu zanim twój zegar biologiczny naprawdę zacznie tykać I pamiętaj, że na zakładanie rodziny i szukanie pracy jeszcze będziesz miała duuuużo czasu, a na bycie au pair już niekoniecznie.
Pytanie na co naprawdę masz ochotę, czego potrzebujesz na tym etapie w życiu. Nie myśl o oczekiwaniach innych względem Ciebie. Chcesz wyjechać? Wyjeżdżaj. I tyle. -
sylwiaQ > 05-12-2011, 3:12
Ja mam 24 lata i dopiero teraz też wyjechałam... i mam zamiar bawić dzieci dopóki starczy mi sił i cierpliwości :twisted: -
Sake > 05-12-2011, 4:16
Ostatnio spotkałam dziewczynę - au pair, która wylądowała w USA tydzień przed swoim 27urodzinami. Została na kolejny rok więc jak wróci do Brazylii będzie miała 29 lat... Zapytana czy żałuje powiedziała - "ani trochę!" -
anetaar > 05-12-2011, 8:02
Na spelnianie "marzen" nigdy nie jest za pozno -
Nathalie > 05-12-2011, 11:56
[quote name="anetaar"]Na spelnianie "marzen" nigdy nie jest za pozno[/quote]
Lubie to.
Wiek nie powinien stanowić ograniczeń. Róbmy, to na co mamy ochotę. Wiek... Kto się nim przejmuje! -
oczubek > 05-12-2011, 14:27
Hej, ja też skończyłam po pięciu latach studia i mam zamiar wyjechać. Również miałam obawy, ale prawda jest taka, że nie widzę alternatywy dla siebie. Au pair wydaje mi się być najlepszym rozwiązaniem na ten rok. Chcę podszkolić język, pozwiedzać, mieszkać za granicą. Nie jestem jeszcze gotowa na rodzinę, pracę, kredyty. -
bossowsky > 05-12-2011, 16:20
Moja kolezanka au pair z Wegier ma 26 lat, skonczla studia- przez rok pracowala w zawodzie, szybko dostala awans, miala dobre pieniadze. Ale jak sama mowi: porzuciala kariere dla bycia au pair -
sikorkaxx > 05-12-2011, 17:35
moja kolezanka po magisterce jest au pair w USA....druga, niemka miala 26 lat....chyba ja jestem jedna z namlodszych wsrod moich kolezanek haha
heh przez ten twoj wiek to nawet latwiej ci bedzie znalezc host rodzine ! -
Ewelka255ufoex2u > 05-12-2011, 19:35
Dziekuje wam dziewczyny. Macie racje. Robie dokladnie to co czuje i mam nadzieje ze rynek pracy po moim powrocie przyjmie mnie z "otwartymi ramionami"Czasem mam obawy ze pozapominam wszystko czego nauczylam sie na studiach przez ten rok ale teraz wiem ze przez 5 lat bylam uwiazana, bo chcialam skonczyc studia i moglam tylko marzyc o takim wyjezdzie. Teraz mam otwarta droge i wiem ze to dobry moment. Slyszalam od kogos, ze zycie zaczyna sie na studiach i mysle ze tow moim przypadku nie zadzialalo. Dla mnie zycie zaczyna sie wlasnie teraz kiedy moj dyplom lezy juz od kilku miesiecy w szufladzie.
Dziekuje za wsparcie girls. To lece sie pakowac