-
-
Papierosy, alkohol
angelaa > 21-11-2011, 0:30
zastanawia mnie pewien fakt.. wszystkie agencje zgodnie piszą, że aupair nie powinna palić, a jesli już, to powinna poinformować o tym wcześniej rodzinę. Wiadomo, że przy dzieciach raczej się tego nie robi, więc właściwie nie powinno być problemu, jeśli któraś pali w swoim wolnym czasie. Czy miał ktoś jakąś przykrą sytuację, która wynikła z palenia? bo nie wierzę, że na forum są same niepalące
a teraz pytanie dla tych, które są pełnoletnie i mogą spożywać alko, jak Wasi host rodzice odnosili się do sytuacji, kiedy wstawione wracałyście do domu?
Oczywiście nie pytam bo mam zamiar tak robić... czysto teoretycznie :d -
Re: Papierosy, alkohol
hellomaurice > 21-11-2011, 1:07
8) -
balbina > 21-11-2011, 1:56
a co do alkoholu i imprez, papierowów itd to rzeczywiście dopiero po 21 roku życia ?mówię o życiu codziennym czy oni to praktykują skrupulatnie? i w pub'ach, klubach nie ma ludzi 'poniżej'?
* miałam zadać to pytanie i w końcu nie wiem czy gdzieś napisałam czy nie ;X -
Dagmara > 21-11-2011, 21:12
Oni są maniakami jeśli chodzi o prawo. W najgorszym wypadku można być deportowanym, więc raczej należy do pewnych spraw podchodzić z głową -
balbina > 21-11-2011, 21:27
nie zamierzam tam nie wiadomo co robicale tak pytam - gdyby zaistniala taka sytuacja, bo ja 93 i to jeszcze listopad ostatni - urodzilam sie wtedy to masarka, lipka
no to chyba dobrze, kurcze ale widzac ze mamy ID polski dowodzik to powinni myslec, ze wszedzie jest od 21 roku zycia i baz problemu wpuszczac hah aD no z drugiej strony to dobrze, ze tak jest -
Askim > 21-11-2011, 22:30
W sumie racja jak jest się dorosłym to nic hostą do tego kiedy wracamy do domu i w jakim stanie, jednakże ja uważam, że będąc gościem (nie zaprzeczajmy faktom) po prostu nie wypada wrócić w nie wiadomo jakim stanie do domu. -
balbina > 21-11-2011, 22:38
No ja tez tak sadze, bez przesady. Co gorsza zwrocic wszystko na XVIII-wieczny dywan :o w ogole gdziekolwiek zwrocic to bylaby masakra.
albo przylapanie na paleniu albo piciu, ja chyba bym sie zapadla pod ziemie ;x -
angelaa > 22-11-2011, 2:00
[quote name="aguta"] bo ja 93 i to jeszcze listopad ostatni[/quote]
komuś się 18-stka szykuje? ;> -
balbina > 22-11-2011, 2:12
szykuje, szykuje
biba w klubie juz byla ale teoretycz.ie jeszcze nieletnia jestem -
angelaa > 22-11-2011, 2:21
uhuhuhuuuuuu, jeszcze tylko kilka dni
ja dziś spędziłam dosłownie cały dzień odkąd przyszłam ze szkoły na czytaniu bloga Uli http://adamantwanderer.blogspot.com/ (od 14 do 23.30)
szczerze mówiąc, wczoraj też czytałam, ale wiadomo ze się nie wyrobiłam.. trzeba poświęcić sporo czasu, ale warto..