-
-
Au Pair Londyn 2012
magnolja > 20-11-2011, 0:57
Witam
Zamierzam zostac au pair w Londynie poprzez biuro Happyaupair .
Mysle ze jescze zima lub koncem zimy.
Czy ktoras z dziewczyn ma podobne plany /Oraz mam pytanko czy sa jakies dziewczyny tutaj na forum ktore sa au pair w Londynmie? jesli tak piszcie tutaj z jakiej dzielnicy i jak wam sie pracuje i ogolnie ) Pozdro dziewczynki :* -
Re: Au Pair Londyn 2012
sylwiaQ > 20-11-2011, 16:29
Polecam poczytać to forum dokładnie, bo chyba większa część au pair tutaj jest w Londynie...
Swoją drogą kolejny zbędny temat...
Ja jestem w Londynie - Barking. -
fallingdown > 22-11-2011, 1:24
jak chcesz wyjechać na zimę lub z jej końcem, to lepiej składaj papiery już teraz, jak najszybciej. wbrew pozorom znalezienie rodziny nie jest sprawą łatwą i szybką. -
wiolka.gosz > 03-01-2012, 1:11
Według mnie szkoda kasy na opłacanie biura. Wystarczy dobrze poszukać, porozmawiać z rodzinką przez skype , powysyłać sobie kopie dokumentów i teoretycznie można już wylecieć!
Sama byłam AuPair w Hiszpani u rodzinki, którą znalazłam na 'aupair world' i nie żałuję!
Wyleciałam sama, zaoszczędziłam pieniążki bo nie płaciłam za pośrednictwo w dodatku zanim biuro znajdzie Ci rodzinkę i załatwisz wszystkie formalnośc może minąć sporo czasu..
15 stycznia wylatuję do Londynu, kolejny raz jako aupair, w dodatku do polskiej rodzinki.
Życzę powodzenia dziewczyny! -
d.mag > 04-01-2012, 22:27
[quote name="wiolka.gosz"]Według mnie szkoda kasy na opłacanie biura. Wystarczy dobrze poszukać, porozmawiać z rodzinką przez skype , powysyłać sobie kopie dokumentów i teoretycznie można już wylecieć!
Sama byłam AuPair w Hiszpani u rodzinki, którą znalazłam na 'aupair world' i nie żałuję!
Wyleciałam sama, zaoszczędziłam pieniążki bo nie płaciłam za pośrednictwo w dodatku zanim biuro znajdzie Ci rodzinkę i załatwisz wszystkie formalnośc może minąć sporo czasu..
15 stycznia wylatuję do Londynu, kolejny raz jako aupair, w dodatku do polskiej rodzinki.
Życzę powodzenia dziewczyny![/quote]
daj znać jak już przylecisz! -
wiolka.gosz > 04-01-2012, 23:59
Oczywiście -
Astrid > 05-01-2012, 0:43
Rówież zamierzam wyjechać z tego biura i też do Londynu. Daj znać jak Ci się podoba! -
sylwiaQ > 13-01-2012, 1:25
Zapominacie że czasami przylot do rodziny jest za free, jeśli znajdzie się samemu rodzinkę,
która zgodzi się opłacić przelot, a z tego co widziałam na różnych stronach, wiele rodzin się na to zgadza... -
Plumeczka > 13-01-2012, 16:21
Osobiscie tez jestem za tym aby szukać rodzinki na własna rękę , w interencie jest bardzo dużo ogłoszeń., do końca nie jestem przekonana do biur, z własnego doświadczenia wiem ze w wiekszosci przypadków po uniszczeniu całej kwoty za wyjazd, biuro nie interesuje sie aupair i jej problemami ,a tu naprawde wszystko sie moze zdarzyć.
A jest bardzo dużo rodzin które chętnie zapłacą za lot, pozatym ceny biletów nie są aż takie drogie sama ostanio leciałam z PL do LND za 100 zł z bagażami, a teraz nawet widziałam loty za 40 złwiec tragedi nie ma !
Kazdej przyszłej aupiar w UK życze powodzenia! -
AniaaaB > 20-01-2012, 21:26
Popieram wypowiedzi poprzedniczekJa wyjechalam z pomoca agencji Koncepcja i zaluje bo moje kolezanki wyjechaly na wlasna reke i trafily lepiej niz ja Noo ale trudno... posiedze u tej rodziny do wrzesnia a potem bede sie starala wynajac mieszkanko i szukac czegos na wlasna reke w Londynie Zoobaczymy jak to sie potoczy Jakby ktoras wiedziala cos o rodzince poszukujacej au pair z koncem wrzesnia i mieszkajacej na wlasna reke blagam o jakis kontakt Wiem ze jeszcze duuzo czasu, ale moze akurat ktoras z Was planuje powrot do kraju Pozdrawiam :*