-
-
Au Pair 2013!
Cher > 12-11-2011, 14:48
Znalazłam wiele ciekawych tematów i informacji na tym forum , jednak zostało jeszcze mnóstwo pytań na które nie znam odpowiedzi. Poza tym są ludzie , którzy mimo jeszcze ponad półtora roku do wyjazdu jako au pair mogą podzielić się swoimi obawami , wątpliwościami z pogodzeniem wyjazdu z maturą , ale również zadawać pytania , na które nie znamy odpowiedzi , a blogi nie do końca nam to dają.Więc 94 (i nie tylko) łączymy się ;D -
Re: Au Pair 2013!
BlackThumbnail > 14-11-2011, 17:56
No proszę, a ja tu sobie nieśmiało przeglądałam forum, sądząc, że nikt inny mając tyle czasu do wyjazdu, tego nie robi ;P
Też chciałabym wyjechać zaraz po maturze. Jednakże teraz czeka mnie ogromne wyzwanie - namówić rodziców na zgodę. Na razie jestem dalej niż bliżej, ale ja się tak łatwo nie poddaję! :) -
Cher > 19-11-2011, 14:22
Hah no właśnie , mówiłam , że pełno jest takich osób.;D I bardzo dobrze już trzeba coś zaplanować. Już mam w głowie cały plan , prawo jazdy w lato , opieka nad dziećmi w przedszkolu. Co do rodziców to co jakiś czas im o tym wspominam żeby nie myśleli , że to kolejna moja 'zachcianka" , która się znudzi po miesiącu ...
Bądzmy dobrej myśli. -
merti > 20-11-2011, 18:07
Ja też chcę po maturze 2013 wyjechać do USA. Nie wiedziałam, że są ludzie tacy jak ja i 1,5 roku przed wyjazdem planują -
rebeliantka33 > 20-11-2011, 19:24
Również mam w planach wyjazd do USA ,ale początkiem 2013. -
Cher > 20-11-2011, 20:42
Jest nas coraz więcej..;D Macie już jakieś plany ? Ja cały czas się zastanawiam co z tymi agencjami bo chce się zająć w lutym już tym wszystkim i żeby mój room już wtedy zostł otwarty ,a nie w maju dopiero jak doniosę kwitek o skończeniu szkoły. -
rebeliantka33 > 20-11-2011, 21:06
Ja chcę skorzystać z usług PROWORK.
Mówi się,że pół roku wcześniej trzeba się zająć tymi wszystkimi formalnościami,więc wypadałoby maj/czerwiec 2012,chociaż nie wiem czy znajdę chwilę wolnego między maturami a egzaminami zawodowymi.
Wyrobię się pewnie na lipiec.
W ogóle to dlaczego chcecie wyjechać? Nie myślicie o studiach?
Ze mną jest tak,że sama nie wiem co ze sobą robić po szkole, na studia wcale iść nie muszę,bo będę miała zawód po technikum. Być może po powrocie wybiorę się na jakieś zarządzanie,bo planuje otworzyć własną kawiarnię. Pozdrawiam,Paulina -
Cher > 21-11-2011, 17:02
Ojej to szyyybko.Ja pójde jakos na przełomie grudnia i stycznia 2013, będę wszystko powoli załatwiać bo szkoła itd i już tak w marcu/kwietniu wystartować z roomem. Słyszałam , że prowork ma coraz gorszą opinie , poza tym z tego co wiem , w proworku Twój room startuje dopiero gdy oddasz wszystkie dokumenty w tym świadectwo , więc szukać rodzinki możesz dopiero w maju , a to właśnie w tym czasie jest najwięcej chętnych na wyjazd. Ja mam całe życie zaplanowane.;D Chcę jechać na rok do stanów , opanować perfect angielski , wrócić i iść na filologię angielską. Mam nadzieję , że wtedy będzie mi łatwiej na studiach poza tym , mam dosyć szkoły więc taki rok przerwy intelektualnej mi się przyda. Póki jesteśmy młode trzeba korzystać z życia , cieszyć się nim, poznawać ludzi i świat.;D Aaaaj już chciała bym być w klasie maturalnej ....... -
rebeliantka33 > 21-11-2011, 18:00
No tak,ale ja maturę mam w tym roku,czyli 2012.
Więc startować będę pod koniec 2012 właśnie. -
BlackThumbnail > 21-11-2011, 21:15
Wow, całkiem nas tu sporo!
Mnie najbardziej przekonują GAWO i APIA. O dokumentach będę myślała powolutku w 2012r, jeszcze sporo czasu mamy (mam na myśli dziewczyny chcące wyjechać po maturze 2013).
Chcę jechać od razu po maturze, bo nie jestem jeszcze pewna kierunku na studia, a nie chcę robić nic na siłę, to poważna decyzja. Poza tym bałabym się, że ja już zamieszkam w Pzń (gdzie prawdopodobnie w przyszłości będę studiować), to zaaklimatyzuję się, poznam kogoś i wyjazd legnie w gruzach;P A to będzie najlepsza szkoła odpowiedzialności i zaradności, plus świetna okazja do podszkolenia angielskiego.
A macie jakieś wymarzone miejsca, w których chciałybyście zamieszkać? Ja oryginalna nie jestem - zdecydowanie Nowy Jork;]