• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

czerwiec/lipiec 2012

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• czerwiec/lipiec 2012

• czerwiec/lipiec 2012
  • czerwiec/lipiec 2012

maraszrum > 08-11-2011, 21:46

Czy planuje ktoś wyjazd na czerwiec bądź lipiec 2012 ?
  • Re: czerwiec/lipiec 2012

agniesia > 09-11-2011, 0:46

Ja planuję w lipcu wyjechać

Uprzedzajac pytanie. Chcę pojechać z Gawo lub APIA. A dokładnie to wygląda tak, że jeśli pojawi się probocja w APIA to z nimi a jak nie to Gawo A ty? Z czego jedziesz?

maraszrum > 10-11-2011, 23:25

Ja jadę z GAWO. wczoraj wysłałam arkusz na początku chciałam jechac do USA i wciąz w sumie bardzo bym chciała, jednak łątwiej mi będzie w UK spróbować zamieszkać na stałe i tam spróbowac coś robić niż w stanach. potem z chcęcią na wakacje czy coś...

a szczerze mówiąc to o APIA nie kojarzę za dużo by coś mówili o tym

agniesia > 16-11-2011, 11:45

Tak wcześnie dokumenty złożyłaś? Kurcze, mi babka powiedziała, że moge się spokojnie w kwietniu po skończeniu szkoły zgłosić jak chce w lipcu wyjechać

A APIA to skrót od Au Pair in Amerika. Dziwie się, że nie słyszałaś. To dosyć znane jest

got2beD > 17-11-2011, 14:43

czesc dziewczyny

ja tez planuje wyjazd jakos tak w lipcu 2012

juz kompletuje powolutku dokumenty. na poczatku tez chcialam wyjechac do stanow, ale to chyba z a odwazny krok na wyjazd na tak dlugi okres czasu po raz pierwszy. A poza tym Anglia jest juz od jakiegos czasu moim marzeniem zastanawiam sie tylko jeszcze nad firma. czy myslicie ze gAWO to na pewno dobry wybór??

a teraz lece na kolokwium z socjologicznych podstaw kształcenia

pozdrowienia.

agniesia > 18-11-2011, 19:11

To do boju i spełniaj marzenia Jeśli masz wątpliwości to też myśle, że bezsensu się do USA pchać.

Jak można sie przekonać czytając 1000 wypowiedzi na forum o agencjach, tak naprawde nie ma dobrej. Zawsze znajdą się i pozytywne i negatywne komentarze. Najważniejsza sprawa to rodzina a to, że np. za jakąś agencje zapłacisz więcej nie wpływa na to czy trafisz do fajnej rodzinki. Dlatego myślę, że wydawanie kupy kasy na np. CC jest bezsensu. Tym bardziej, że wyjeżdżasz do Europy. Ale oczywiście wszystko zależy od ciebie Jak dla mnie Gawo to dobry pomysł, bo znane a nie drogie i nie ma tyle negatywów co Prowork.

A swoją drogą, opłaca ci się jechać z agencją? Nie lepiej na własną rękę poszukać?

got2beD > 18-11-2011, 23:18

Raczej nie. Myslę, że wyjazd z agencją jest bezpieczniejszy

jutro jade na spotkanie organizowane przez CC. Chce posluchac relacji na zywo z wyjazdu jakiejs dziewczyny i chcialabym dowiedziec sie ogolnie czego mozna sie spodziewac pewnie wszystko glownie bedzie przedstawiane w samych superlatywach, ale nie zaszkodzi sie przejechac

maraszrum > 19-11-2011, 18:47

Noo... O Au Pair in America słyszałam, nie skojarzyłam skrótu

Ja wysyłam w następnym tygodniu wysyłam dokumenty choć mi jeszcze troche kasy brakuje a nie mam pomysłłu jak zarobić <własnie, macie pomysły?>

Uważam, że GAWO jest najlepszy, przejrzysta oferta i wszystko jasne ale to moja ocena i dopiero zaczym współpracę, ale nie narzekajm jak na razie

got2beD > 20-11-2011, 0:44

Ja dokumenty będę przesyłac chyba dopiero w styczniu. Mysle ze to i tak wczesnie

a co do pieniążków: to moze ulotki albo praca jako hostessa w sklepie??

Byłam dzis na tym spotkaniu i powiem wam, ze jeszcze bardziej się nakręciłam na ten wyjazd Na spotkanie przyszła tez dziewczyna, ktora byla juz kiedys au pair w usa. Opowiedziała jak to wszystko wygląda w rzeczywistości. I w sumie wszystko zalezy od szczescia

Ja mam pozytywne nastawienie

agniesia > 20-11-2011, 22:24

Pozytywne nastawienie to podstawa Będzie super, zobaczysz ! Też ruszam ze wszystkim w styczniu Co do zarabiania to właśnie pomyślałam o hostessie, albo opieka nad dzieckiem np. w weekendy albo udzielaj korków. Ogłosznie możesz wstawić bezpłatnie na tablica.pl. Chyba że jesteś z małego miasteczka no to zagadaj znajomych rodziców, dziadków itd.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna
  • Ostatnia