• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair China

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Inny kraj

• Au Pair China

• Au Pair China
  • Au Pair China

Sake > 08-11-2011, 2:01

Odwiedziłam ostatnio strone Proworku a tam informacja, że jest możliwość zostania au pair w Chinach.

Darmowy kurs chińskiego i ok 25h/tyg... Dla mnie czad.

Co wy na to?
  • Re: Au Pair China

carly15 > 08-11-2011, 12:11

mi tez to sie podoba, chiny taki odległy kraj, ale super by bylo tam zamieszkac tylko troche sie balabym bo to inna kultura i wogle. A trzeba miec jakies podstawy chinskiego?

Sake > 08-11-2011, 20:21

"podstawy chińskiego mile widziane ale nie konieczne"

carly15 > 08-11-2011, 20:44

to kiedy jedziemy?:-)

Piotr > 08-11-2011, 21:45

[quote name="Sake"]Odwiedziłam ostatnio strone Proworku a tam informacja, że jest możliwość zostania au pair w Chinach.

Darmowy kurs chińskiego i ok 25h/tyg... Dla mnie czad.

Co wy na to?[/quote]

Cóż Sake ja jakieś dziewięć miesięcy temu prowadziłem bardzo zaawansowane rozmowy z chińską która była w Chińskim programie au-pair.Kilka rozmów na skype z niedoszłą host mamą bo tylko ona mówiła po angielsku.

Nie zdecydowałem się na to choć warunki rewelacyjne jedno dziecko,dużo przywilej.Link do strony gdzie jest dużo rodzin http://www.hhscenter.com/

Więc au-pair w Chinach na polskim rynku nowość,aczkolwiek nie do końca.Jeżeli ja bym jechał do Chin wybrał bym Chiński program.Mam kontakt z tą rodziną kto wie może w przyszłości,to by była przygoda zupełnie odmienna kultura,język również. rodzina sama mnie znalazła dała link że są w programie byli tak napaleni na male au-pair,ale wybrałem Anglię.Kolejny krok może i Chiny na pół roku następnie USA na rok jeżeli się uda.Po tym wszystkim koniec z au-pair no chyba że dodadzą Indie czy jakiś egzotyczny kraj.Program au-pair umożliwia nam podróżowanie za darmo,a Chiny dosyć odległe miejsce,tym bardziej dużo rodzin podróżuje i zabiera au-pair ze sobą,przynajmniej w tym programie(rodzina z którą rozmawiałem). Nie dość że miałem mętlik w głowie co po roku w Anglii(nie jestem pewny) to jeszcze Chiny dorzuciłaś kolejny problem,ale pozytywny.

Patty > 08-11-2011, 22:23

Mam to samo, zdaje mi się, że studia będą musiały poczekać kolejny rok

carly15 > 08-11-2011, 23:04

a są moze jakies polskie au pair ktore skorzystały z tego programu?kurcze bo sama bym sie na to skusila zeby nawet przez te 3 miesiace tam pomieszkac.

alexandra085 > 08-11-2011, 23:54

i mi Chiny przemknely przez mysl, niestety nie znam nikogo kto by sie na to zdecydowal...

Sake > 09-11-2011, 1:27

[quote name="carly15"]to kiedy jedziemy?:-)[/quote]

Najwcześniej marzec 2013 wtedy kończy mi się kontrakt w USA

[quote name="carly15"]a są moze jakies polskie au pair ktore skorzystały z tego programu?[/quote]

Zadałam to pytanie, w moim obszernym mailu, paniom z Proworku ale jej pominęły... więc nie wiem czy oferta jest na tyle egzotyczna, że nikt się nie zdecydował czy na tyle beznadziejna że nikt nie ma o tym dobrego zdania.

[quote name="alexandra085"]i mi Chiny przemknely przez mysl, niestety nie znam nikogo kto by sie na to zdecydowal...[/quote]

Ja bym się zdecydowała. Teraz żałuję, że przedłużyłam swój pobyt w USA...

Ina7 > 09-11-2011, 15:56

Bardzo fajna opcja z Chinami. Z wielka checia bym sie wybrala! Aczkolwiek na chwile obecna bardziej kusi mnie Australia
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna