-
-
Pytania
mhm1115 > 27-10-2011, 17:15
Cześć dziewczyny, mam 18 lat i po maturze chcę zrobić sobie rok przerwy w nauce i wyjechać jako au pairs, jednak mam wiele wątpliwości. Czy prawo jazdy jest absolutnie konieczne? Bo nie posiadam i raczej nie ma szans na zrobienie, bo zwyczajnie nie mam kasy. Jak wygląda droga od zgłoszenia do wybrania rodziny, czy są jakieś spotkania, szkolenia? I czy trzeba znać angielski na bardzo wysokim poziomie? I jak wypełniałyście aplikacje, na komputerze czy ręcznie? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiamo. -
Re: Pytania
Nathalie > 27-10-2011, 17:47
Opcja szukaj nie boli. Blah! Po co zakładać wątek nr. 78684836496 na coś takiego? -
tosia_ > 27-10-2011, 19:21
Ja rowniez mam wiele watpliwosci czytajac Twojego posta... :roll:
Naprawde ludzie, wybaczcie, ale to jest ku*wa niepojete! Dziennie dochodza nowe watki, w ktorych temat sie powtarza, bo wiekszosc z Was jest zbyt leniwa, zeby wyszukac odpowiedzi na pytania, ktore Was nurtuja!
Chcecie wyjechac jako au-pair, gdzie przede wszystkim trzeba byc niezaleznym i dojrzalym, a nie potraficie nawet skorzystac z opcji 'szukaj' na forum i prosicie o podanie Wam wszystkiego na tacy!
Gratuluje, robicie z tego forum jedno, wielkie smietnisko. -
fallingdown > 27-10-2011, 21:56
[quote name="tosia_"]Ja rowniez mam wiele watpliwosci czytajac Twojego posta... :roll:
Naprawde ludzie, wybaczcie, ale to jest ku*wa niepojete! Dziennie dochodza nowe watki, w ktorych temat sie powtarza, bo wiekszosc z Was jest zbyt leniwa, zeby wyszukac odpowiedzi na pytania, ktore Was nurtuja!
Chcecie wyjechac jako au-pair, gdzie przede wszystkim trzeba byc niezaleznym i dojrzalym, a nie potraficie nawet skorzystac z opcji 'szukaj' na forum i prosicie o podanie Wam wszystkiego na tacy!
Gratuluje, robicie z tego forum jedno, wielkie smietnisko.[/quote]
Przepraszam bardzo Tosiu, ale aby być au pair, potrzebna jest również cierpliwość. -
tosia_ > 27-10-2011, 22:06
Cierpliwosc, jak wszystko, ma swoje granice. -
fallingdown > 27-10-2011, 22:08
[quote name="mhm1115"]Cześć dziewczyny, mam 18 lat i po maturze chcę zrobić sobie rok przerwy w nauce i wyjechać jako au pairs, jednak mam wiele wątpliwości. Czy prawo jazdy jest absolutnie konieczne? Bo nie posiadam i raczej nie ma szans na zrobienie, bo zwyczajnie nie mam kasy. Jak wygląda droga od zgłoszenia do wybrania rodziny, czy są jakieś spotkania, szkolenia? I czy trzeba znać angielski na bardzo wysokim poziomie? I jak wypełniałyście aplikacje, na komputerze czy ręcznie? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiamo.[/quote]
Moim zdaniem trzeba znać angielski na wysokim poziome, przynajmniej jeśli chodzi o rozumienie wypowiedzi -
Askim > 27-10-2011, 22:59
nie zgadzam się z Tobą fallingdown! wcale nie trzeba znać rewelacyjne języka. ja wyjechałam do Szwajcarii w ogóle nie umiejąc niemieckiego i jakoś daję radę. z HR po angielsku, ale dzieciaki tylko niemiecki i jakoś z nimi muszę się kontaktować. wiadomo jest to ciężkie, ale jak się chce to potrafi. wiadomo lepiej wyjechać znając język, ale nie jest to wcale taki problem jak się nie zna. -
fallingdown > 28-10-2011, 17:40
[quote name="Askim"]nie zgadzam się z Tobą fallingdown! wcale nie trzeba znać rewelacyjne języka. ja wyjechałam do Szwajcarii w ogóle nie umiejąc niemieckiego i jakoś daję radę. z HR po angielsku, ale dzieciaki tylko niemiecki i jakoś z nimi muszę się kontaktować. wiadomo jest to ciężkie, ale jak się chce to potrafi. wiadomo lepiej wyjechać znając język, ale nie jest to wcale taki problem jak się nie zna.[/quote]
wyjechałaś nic nie umiejąc, to jak rozumiałaś jak ci wszystko tłumaczyli, opisywali grafik dnia, dzieci do ciebie mówiły, o coś się pytały, siedziałaś cały czas cicho i się uśmiechałaś? to cię podziwiam -
izz > 28-10-2011, 18:25
Wydaje mi się, że dobrze znać język ale niekoniecznie na wysokim poziomie. Jaki jest główny cel programu au pair? Nauka języka czyż nie? -
fallingdown > 28-10-2011, 18:47
zgadzam się z tobą, trzeba znać dobrze, przynajmniej rozumieć co do ciebie mówią