-
-
badanie lekarskie
Kasia_92 > 20-10-2011, 0:46
Dziewczyny, jadę do rodzinki 1 listopada, dzis mi napisali, że potrzebuję jakiegoś potwierdzenia od lekarza, że nie biorę narkotyków, nie pije alkoholu itp. Robiła to któraś z Was? Nie wiem czy jakiś formularz jest i czy może być to po polsku?
Pozdrawiam! -
Re: badanie lekarskie
sylwiaQ > 20-10-2011, 1:16
Nie miałam nic takiego.
Ale przecież skąd lekarz rodzinny będzie wiedział że nie pijesz?
Bo na narkotyki to testy są a na picie??
Śmieeeeszne... xD -
Ash > 20-10-2011, 10:49
idź do jakiegoś zaufanego lekarza, w każdej przychodni prawie są tacy ;d którzy wypiszą wszystko, do tego pieczątka i już -
Kasia_92 > 20-10-2011, 19:30
Tak, z takim zwykłym lekarzem by nie było problemu, ale co rodzince da to, że dam im papierek od lekarza po polsku? Myślałam, że może jest jakiś specjalny dokument, który lekarz musi wypisać... Zaskoczyło mnie to... -
hellomaurice > 20-10-2011, 20:30
Każda agencja ma swój własny "papierek", medical certificate, w języku angielskim. Ściągnij sobie któryś, wydrukuj i daj do wypełnienia. -
AniaaaB > 20-10-2011, 20:47
Ja rowniez musialam zlozyc taki papierek..ale ja przyjechalam do londynu z agencji koncepcja i oni przeslali mi wszytskie potrzebne dokumenty, ktore musialam wypelnic. Ale mysle ze na ich stronie interenetowej powinnas co takiego znalezc -
Ash > 21-10-2011, 0:18
ale jej chodzi chyba o to, że ją akurat dana rodzinka prosi o taki dokument a nie agencja, dlatego nie ma druku itp -
Kasia_92 > 02-11-2011, 15:01
Tak, tak ja nie lecę przez agencję, tylko sama znalazłam rodzinkę i chcą żeby lekarz mi coś takiego wypisał na jakiejś recepcie czy czymś podobnym po polsku. Zupełnie tego nie rozumiem po co im to... -
MadameRose > 16-11-2011, 18:16
Dziewczyny miałyście jakieś problemy z formularzem zdrowia? To znaczy - czy lekarz wam bez problemu wystawił? Bo ja dziś byłam u mojej lekarki rodzinnej i kazała mi zrobić badanie krwi, moczu, muszę iść do ginekologa, a pielęgniarka od razu mi zrobiła EKG. 8O Zaczynam się martwić, czy przypadkiem czegoś nie odkryje? -
hanita > 16-11-2011, 19:16
[quote name="MadameRose"]Dziewczyny miałyście jakieś problemy z formularzem zdrowia? To znaczy - czy lekarz wam bez problemu wystawił? Bo ja dziś byłam u mojej lekarki rodzinnej i kazała mi zrobić badanie krwi, moczu, muszę iść do ginekologa, a pielęgniarka od razu mi zrobiła EKG. 8O Zaczynam się martwić, czy przypadkiem czegoś nie odkryje?[/quote]
Mi lekarka dała tylko skierowanie na badanie krwi. I w sumie nie dziwię się. Ma się podpisać po tym, że jestem zdrowa, to chce sprawdzić czy rzeczywiście wszystko ok. Ale poza tym to poszło szybko, sprawnie i bez problemu.
Nie stresuj się niepotrzebnie. Pewnie wszystko wyjdzie ok i przynajmniej będziesz sama miała pewność, że wyjeżdżasz na kilka miesięcy bez żadnych problemów zdrowotnych