-
-
rodzinki nie zgłaszają się
fallingdown > 15-09-2011, 19:12
To mój pierwszy post, proszę o wyrozumiałość.
Nie wiem co robić, na początku sierpnia podpisałam umowę z agencją prowork, bardzo szybko przygotowałam papiery, jak najlepiej potrafiłam. Mamy już połowę września, a tu nic. Dzwonię do agencji, pani mnie uspokaja, mówi, że różne rodziny maja inne preferencje. Nie wiem co jest nie tak, list i referencje mam naprawdę dobre, a jestem osobą bardzo samokrytyczną. Nie wiem co mam robić chciałam wyjechać do UK jako Au Pair na rok, najpóźniej w połowie października, teraz nie wiem czy mam szukać rodziny przez au pair world? Zależy mi na tym wyjeździe, ponieważ chciałabym świetnie mówić po angielsku, mój angielski jest dobry, ale zawsze marzyłam o płynnym porozumiewaniu się w tym języku bez zbędnego stresu. -
Re: rodzinki nie zgłaszają się
oczubek > 15-09-2011, 20:17
Hej ja też podpisałam umowę z Prowork na początku sierpnia i nic. Nawet jednego matcha, jednej rozmowy. Ty jesteś w o tyle lepszej sytuacji, że chcesz jechać do UK więc możesz skorzystać z takich stron jak aupair-world czy easyaupair. I to Ci radzę. Na forum jest pełno dziewczyn, które znalazły super rodziny właśnie w taki sposób. Trzymam kciuki i życzę powodzenia! -
Adderall > 15-09-2011, 20:47
Nie szukaj rodzin na easyaupair, bo tam pełno scamerów jest. -
Ash > 15-09-2011, 21:40
Ah ten genialny prowork.... :lol:
No osoby które jadą dalej niż europa mają trochę gorzej, bo trudniej poszukać kogoś na własną ręke. Ale jeśli lecisz do UK szukaj również na au pair world -
Victoria's Secret > 15-09-2011, 22:02
Dziewczyno rezygnuj z tej agencji w Polsce jest 1000 innych ktore Ci pomoga. Prowork to jakas zenua doslownie. Wyslalam im 2 maile odnosnie jednego z programow wymiany i do dnia dzisiejszego nie dostalam odpowiedzi mimo ze bylo to przeszlo miesiac temu!!! -
Ash > 15-09-2011, 22:06
[quote name="Victoria's Secret"]Dziewczyno rezygnuj z tej agencji w Polsce jest 1000 innych ktore Ci pomoga. Prowork to jakas zenua doslownie. Wyslalam im 2 maile odnosnie jednego z programow wymiany i do dnia dzisiejszego nie dostalam odpowiedzi mimo ze bylo to przeszlo miesiac temu!!![/quote]
hahaha skąd ja to znam
Obecnie wszystkim będę odradzać prowork -
Victoria's Secret > 16-09-2011, 0:23
Strasznie nie kompetentni ludzie tam pracuja. Skoro nie moga mi udzielic odpowiedzi na pytania na temat wyjazdow ktore organizuja to po co o nich wogole pisza na stronie internetowej. Porazka doslownie!!! Ja polecam wyjazdy przez angielskie agencji znajdujace sie na liscie IAPA. Dziewyczyny to sprawdzone agencje. A wiekszosc brytyjskich agencji nie pobiera od was zadnych oplat!!! -
Pauline > 16-09-2011, 14:04
Ja też bym radziła założenie profilu na au pair world. Dodaj do tego ostrożność i trzeźwe myślenie, a sama bez zbędnego stresu znajdziesz kogoś odpowiedniego. Szczególnie, że do Anglii jest zawsze mnóstwo propozycji. Wiesz, trudniej by było wybierając nieco bardziej egzotyczny czy niepopularny kierunek. -
fallingdown > 16-09-2011, 14:33
Dziewczyny dziękuję za odrobinę otuchy.
Dzisiaj wieczorem założę profil na au pair world, mam pytanie czy jest tu jakaś dziewczyna, która również szuka rodziny przez au pair world i jest zainteresowana wyjazdem do UK maksymalnie do połowy października? Pomyślałam, że miło byłoby mieć wsparcie.
Może lepiej założę osobny wątek dotyczący tego pytania -
Victoria's Secret > 16-09-2011, 15:02
Ja dalej polecam angielskie agencje bo w przypadku jakichkolwiek problemow z rodzina zawsze mozesz zadzwonic i sie poskarzyc a w przypadku rodzin z tych roznych stronek typu Great au pair itd jak rodzinie nie przypadniesz do gustu to moze Cie zawsze wykopac za drzwi.