• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Ania w gorącej Hiszpanii :)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Ania w gorącej Hiszpanii :)

anullkaa > 15-09-2011, 13:13

No więc moją przygodę z au pair zaczęłam dokladnie 12 września.Od początku miała być to Hiszpania,od początku Walencja.A to za sprawą już mojego ex- Hiszpana z ktorym bylam pol roku w Polsce,gdzie ten byl na erasmusie.Miał być to plan na szczęśliwy związek.On niestety ( choc teraz uważam ze juz stety) zrezygnowal z Nas juz w Polsce.Ja jednak nadal trzymałam się planu : CHCĄ WYJECHAĆ ! Znalazłam sobie inny cel : nauczyć się jezyka,zmienić swoje życie,poznać inną kulturę od podszewki Plan wcieliłam w życie i zapisałam się do Proworku.W owej agencji nie przyłozyli się do roboty więc zaczęłam szukać sama.No i znalazłam ! Cudowną rodzinkę,blisko Walencji ( tak jak chciałam!). Na lotnisku powitali mnie z otwartymi ramionami ( jechali po mnie az 2 godziny samochodem do Alicante gdzie przyleciałam). Byłam im za to bardzo wdzięczna gdyz nie wiem jakbym poradziła sobie sama Moją podopieczną jest 5 letnia Maria- jak narazie jest cudna ! Oczywiście ma czasem swoje humorki,jak kazde dziecko,ale narazie do zniesienia Mieszkam w jednopiętrowym domu z basenem.Pogoda jest wspaniała- 30 stopni w dzien i 20 w nocy. A ja kooocham upały ! Moii hości to przemili ludzie.Mam nadzieję ze tak pozostanie.Martwią się o mnie,cały czas pytają czy czegos mi nie potrzeba.Host Mama stara się jak może,wszystko załatwia.Mają tez malutkiego pieska,ktory jest uroooczy Jestem tu 4 dzien. W weekend spotkam się moze z moją kumpelą z liceum ktora studiuje własnie w Walencji. Jedynym problem będą powroty do domu z wieczorych wypadów,gdyż ostatni pociąg z Walencji mam o 22:44 a jak wiadomo w Hiszpanii to młoda pora. Będę pisać,mam nadzieję ze Was nie zanudzę
  • Re: Ania w gorącej Hiszpanii :)

adia > 30-09-2011, 10:20

Spoko i jak tam leci?
  • Starszy wątek Nowszy wątek