• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

"Au Pair" Kanada, Prowork

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Inny kraj

• Kanada

• "Au Pair" Kanada, Prowork

bucik85 > 10-09-2011, 13:51

Witam

Czy ktoś z was orientuje się w wyjeździe jako "au pair" (chyba to ma jakąś inna nazwę) do Kanady z agencją Prowork. Czy może, któraś z was leci, albo już poleciała? Jakie koszty, procedury itp., itd.

Będę wdzięczna za wszelakie info

Pzdr.
  • Re: "Au Pair" Kanada, Prowork

hellomaurice > 11-09-2011, 20:24

https://www.prowork.com.pl/work-kanada_192_12_pl.html

Najlepiej wysłać do nich maila albo zadzwonić i podadzą ci więcej szczegółów

bucik85 > 11-09-2011, 23:00

dzięki. wiem, że istnieje taka możliwość ale na wstępie wolałabym dowiedzieć się czegoś na ten temat od "swojej" osoby

hellomaurice > 11-09-2011, 23:17

Kanada jest mało popularna, chyba właśnie przez to, że nie ma tam "normalnego" systemu au pair i nie wiem, czy na forum znajdzie się ktoś, kto udzieli ci informacji z pierwszej ręki. Co do samej agencji Prowork - wyjątkowo dużo osób na nią narzeka. W każdym razie wysłanie maila nie zobowiązuje, a na pewno powiedzą ci wszystko o procedurach i kosztach

bucik85 > 12-09-2011, 0:58

wiem, że to jest niezobowiązujące, ale tę ofertę mają już od jakiegoś czasu, wiec pomyślałam, że a nóż znalazły się osoby, które pokusiły się na ten wyjazd i liczyłam/liczę na ich opinie .

A czemu narzekają na tę agencję?

Glenda > 12-09-2011, 7:43

Dlatego, że płacisz im pieniądze z nadzieją, że znajdą Ci fajną rodzinkę. Ponaglają Cię, dzwonią, a jak już wpłacisz to ich zainteresowanie Twoją osobą się kończy. Ja tak zrobiłam i czekam już 4 miesiące na konkretną ofertę...Prowork jest dla tych, którym niespecjalnie się śpieszy z wyjazdem

emika > 12-09-2011, 15:57

Ja chciałam wyjechać z tego właśnie programu. Byłam już na etapie czekania na rodzinkę ale zrezygnowałam. Okazało się ze cala ta procedura związana z wyjazdem trwa około 6 miesięcy a mi zależy żeby wyjechać jak najszybciej wiec zdecydowałam się na au-pair USA. w ciągu dwóch miesięcy kontaktowało się ze mną 8 rodzin ale wszystkie poszukiwały kogoś na przyszły rok. Ponoć rodziny rejestrują się tak wcześnie właśnie przez ten długi okres załatwiania wszelkich formalności. Jeżeli Tobie się nie spieszy możesz złożyć aplikacje bo w przeciwieństwie do programu au-pair nie musisz wpłacać całej raty a dopiero po wyborze rodzinki (750zl).
  • Starszy wątek Nowszy wątek