-
-
Niepełnoletnia Au Pair
LastFloorandJump > 09-09-2011, 15:45
Cześć,
od dłuższego czasu zastanawiam się nad letnim au pair. Problem w tym, że urodziny mam dopiero 20 września, a w Wielkiej Brytanii (z tego co wyczytałam) muszę mieć 17 lat. Pytanie brzmi, czy mogłabym mieć 17 lat... rocznicowo? Jeżeli nie, i muszę czekać do następnego roku, to "lekka" kicha
Proszę o pomoc
Mam nadzieje, że temat w odpowiednim dziale.
Pozdrawiam
Last and J. -
Re: Niepełnoletnia Au Pair
Adderall > 09-09-2011, 15:52
Pewnie tak. Jeśli szukasz rodziny na własną rękę, to robisz na czarno i nikt Ci w dowód nie zagląda. -
LastFloorandJump > 09-09-2011, 16:32
A na własną rękę, to chyba troszkę niebezpiecznie, co? Wybacz, ale jestem jeszcze pod tymi względami zielona. :? -
sylwiaQ > 09-09-2011, 17:26
Troszkę nie rozumiem Twojego posta, piszesz go we wrześniu i piszesz o letnim au pair?
a za rok to już kicha?? To kiedy ty chcesz jechać?? Najbliższe lato za rok przecież.. -
Adderall > 09-09-2011, 18:09
Dlaczego niebezpiecznie? Ja wyjechałam i nic mi się nie stało. Jeśli chodzi o Anglię, to lepiej na własną rękę moim zdaniem. -
LastFloorandJump > 09-09-2011, 20:26
[quote name="sylwiaQ"]Troszkę nie rozumiem Twojego posta, piszesz go we wrześniu i piszesz o letnim au pair?
a za rok to już kicha?? To kiedy ty chcesz jechać?? Najbliższe lato za rok przecież..[/quote]
Nie chciałam jechać w tym roku, gdyż mam dopiero 16 lat, w dodatku rocznikowo, gdyż urodziny mam 20.09. Na Summer au pair chcę wyjechać w następne wakacje, ale wtedy będę miała "rocznikowo" 17 lat. Tak więc pytałam się czy musiałabym czekać jeszcze jeden rok. Co prowadzi do tego, że pojechałabym za dwa lata do Anglii jako au pair, a nie za rok.
[quote name="Adderall"]Dlaczego niebezpiecznie? Ja wyjechałam i nic mi się nie stało. Jeśli chodzi o Anglię, to lepiej na własną rękę moim zdaniem.[/quote]
Czyli ty zrezygnowałaś z pośrednictw jakichkolwiek agencji i szukałaś rodzin, tak? Jeżeli tak, to gdzie? (jakieś polecone strony?) (:
Last and J. -
Adderall > 09-09-2011, 21:37
Tak. Znalazłam bardzo fajną rodzinkę i to sama. Na aupair-world.net jest ich pełno. -
LastFloorandJump > 09-09-2011, 21:43
O, dziękuje. Możesz mi powiedzieć jak to mniej więcej wyglądało? Znaczy np. pisaliście meile, czy rozmawialiście zanim do nich wyruszyłaś? Był stres? -
Adderall > 09-09-2011, 22:48
Napisała do mnie w sobotę, na początku miałam troszkę podejrzeń, ale szybko się ich pozbyłam. Na stres nie miałam czasu, bo już w środę byłam na miejscu. -
LastFloorandJump > 10-09-2011, 13:41
Tak szybko?! Wow, gratuluje