• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Polka hostem?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Polka hostem?

• Polka hostem?
  • Polka hostem?

paulima22 > 07-09-2011, 18:41

Witam!

Jak myslicie czy polka bedac byla auparika a teraz hostem bedzie dla swojej operki dobra/zla/lepsza od host amerykanskiej?

Nie wiem która mam wybrac rodzine... ;/
  • Re: Polka hostem?

Adderall > 07-09-2011, 20:28

Jeśli chcesz podszkolić język to bierz rodzinkę z Ameryki.

marlenao > 08-09-2011, 17:19

nie bierz polki za hostke. serio. polacy w usa mysla ze sa nie wiadomo kim, postradali wszystkie rozumy i wsszystkie moje kolezanki , ktore mialy polke za hostke narzekaly i zmienialy rodzine .

Adderall > 08-09-2011, 17:45

Zgadzam się z koleżanką.

paulima22 > 08-09-2011, 22:38

Dzieki!

Tak tez myslalam i wybralam amerykanska rodzine!

w pazdzierniku wyjezdzam

try_to_not_forget_me > 27-09-2011, 6:50

A moja hostka jest Polka i sadze, ze nie moglam lepiej trafic, wiec moze nie warto wrzucac wszystkich do jednego worka...?

adziszkowa > 29-09-2011, 22:22

moge siemylic, ale wydaje mi sie, ze mniej wtedy rozmawiamy po angielsku. Gdy wiemy, ze ktos nie zrozumie nas w jezyku ojczystym wymusza na nas poslugiwanie sie jezykiem angielskim, nie ma mozliwosci dopowiedznia tego po polsku. Ja tam jestem zdania, ze jak juz wyplywac to od razu na gleboka wode

sikorkaxx > 30-09-2011, 6:26

[quote name="marlenao"]nie bierz polki za hostke. serio. polacy w usa mysla ze sa nie wiadomo kim, postradali wszystkie rozumy i wsszystkie moje kolezanki , ktore mialy polke za hostke narzekaly i zmienialy rodzine .[/quote]

LOL stereotypy......tzw ballshit, moja hostka jest Polka i w zyciu bym jej na inna hostke nie zaamienila!

sikorkaxx > 30-09-2011, 6:30

[quote name="adziszkowa"]moge siemylic, ale wydaje mi sie, ze mniej wtedy rozmawiamy po angielsku. Gdy wiemy, ze ktos nie zrozumie nas w jezyku ojczystym wymusza na nas poslugiwanie sie jezykiem angielskim, nie ma mozliwosci dopowiedznia tego po polsku. Ja tam jestem zdania, ze jak juz wyplywac to od razu na gleboka wode [/quote]

zalezy, ja do dzieci po polsku nie mowie bo po prostu polskiego nie znaja, Kasia wyjechala z rodzicami do Londynu w wieku 6 lat jak jeszcze komunizm byl i sila rzeczy wiecej sie angielskim poslugiwala, a jak wyszla za maz za amerykanina uznala ze bedzie do dzieci po angielsku mowic.

znajoma rodzina tu w mamaroneck sa niemcami i wymagaja od swojej niemieckiej au pair aby do nich mowila wylacznie w jezyku niemiecki

ja z Kasia rozmawiam pol na pol, totalny misz maszz, a przyznam ze po angielsku bardzo plynna jestem po tych kilku miesiacach, wlasnie sie do TOEFL przygotowywuje ;]

sikorkaxx > 30-09-2011, 6:33

aha, znajomy mojego ojca, ktorego kuzynka wyjechala do USA jako au pair i poslubila potem amerykanina ( skubany tak bez niej zyc nie umial ze sam do PL przyjechal i sie oswiadczyl ) sama zaczela sie bawic w bycie host mom dla swoich dzieci.....i z tego co wiem to super jest ;] tata chcial abym do nich jechala au pairowAC ale mialam wlasnie obawy co do jezyka
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna