• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

pierwszy wyjazd, proszę o info

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• pierwszy wyjazd, proszę o info

nefkalondyn > 02-09-2011, 19:42

Witam,

Przeglądam forum od kilku godzin i nie mogę znaleźć konkretnych odpowiedzi na moje pytania. Jeśli się powtarzam, to skasujcie post. Jadę pierwszy raz na aupair, do Londynu, za tydzień wylot, załatwiane "na własną rękę". Martwi mnie sytuacja prawna. C

zy po przyjezdzie muszę się zarejestrować w jakimś urzędzie jako aupair, zeby miec dostęp do bezpłatnej opieki medycznej czy jak to jest? Znalazłam sprzeczne info, raz, że aupairki pracuja tam głównie na czarno i jest to ogólnie przyjęte, a raz, że trzeba sie zarejestrować gdzieś. Błagam wytłumaczcie mi tą kwestię, zależy mi na opiece medycznej, głównie na dermatologu, bo muszę być pod stałą opieką. Host powiedziała mi, że ona mnie zapisze do swojego lekarza GP i że jak mam mieszkac z nimi to mogę chodzić do ich lekarza bezpłatnie. A co ze specjalistami ubezpieczeniem w razie jakiegoś wypadku nagłego?

Bardzo proszę o odpowiedź kogoś z GB, kto też jechał na własną rękę, bo przez agencje to wiadomo. Jakie dokumenty trzeba zabrać? Karta EKUZ albo europejski akt urodzenia? Może coś jeszcze innego?
  • Re: pierwszy wyjazd, proszę o info

Adderall > 02-09-2011, 19:52

Większość Au Pair pracuje na czarno. Ja załatwiałam sobie ubezpieczenie Euro<26.
  • Starszy wątek Nowszy wątek