-
-
zmęczenie /kac w pracy
KajaWroc > 01-09-2011, 17:59
Hej Dziewczyny,
dopoki szkola sie nie zacznie pracuje od 8:30 do 16:30 ,wiadomo wychodze w nocy ,a potem pobudka ..nie wracam do domu jakas wielce nawalona ale male "zmecznie" zostaje :d
jak sobie Wy radzice ze zmeczeniam w ciagu dnia?
dodam ze mam do opieki 2kę chlopcow - 9miesieczny -czyli stale musze miec go na oku i 4letni rozwydrzony agresywny bachor ktory mnie szarpie,wymadrza sie i szantazuje placzem:?
moj sposob- oprocz mocnej kawy ,to jak rodzice wychodza z domu to jak wracamy z parku to starszemu zapuszczam na godzine kreskowki , potem znowu tlumacze sie tym ze musze uspic malego i znowu mu puszczam kreskowki i zamykam sie w pokoju z malym ktory juz spi i sama troche przysypiam ale tak doslownie co 5 minut otwieram oczy ,bo na tego starszego tez musze uwazac...
szantazuje go teraz tym ze jak sie nei bedzie sluchal to powiem jego mamie ze wsadzil mi palec do nas ze az spowodowal krwotok-bo to prawda... zajebiscie... tez macie jakies liczne siniaki itd przez swoje "dzieci"?? -
Re: zmęczenie /kac w pracy
young_lady_88 > 01-09-2011, 18:16
w tym tygodniu pracuje od 9:00 do 21:00, wczoraj nie mialam doslownie ani minuty dla siebie, dzisiaj na szczescie mam te 3 godziny wolne w srodku dnia. jak dzieci wroca do szkoly bedzie troche lzej.
zmeczenie odsypiam, po takich dniach jak wczoraj nie mam sily nigdzie wyjsc, chociaz wyjsc bym chciala zeby troche odetchnac i zmienic otoczenie.
ogolnie to bardzo pomagalo mi to, ze chodzilam do szkoly jezykowej. zmieniasz otoczenie, ponarzekasz z innymi au pair i jeszcze sie czegos nauczysz. chociaz ja mam na to wolny srodek dnia, Ty praktycznie caly dzien pracujesz. wieczorem tez sa kursy, ale mozesz byc z kolei za bardzo zmeczona
szkola niedlugo sie zacznie, glowa do gory. moze tylko w tym tygodniu wyjatkowo sprobuj klasc sie spac wczesniej? mysle, ze potrzebujesz odpoczynku.
mysle, ze powinnas byc bardzo stanowcza z czterolatkiem, nie ma prawa cie szczypac ani nic takiego! dobrze, jesli rodzice tez mu to powiedza. powienien wiedziec ze tego mu nie wolno robic i ze za to grozi kara. i ze rodzice nie beda tego tolerowac. -
blackcar > 01-09-2011, 19:22
No wloskie dzieci sa "agresywne", ale u nich o zgrozo to normalne i dla rodzicow tez! Ja mialam siniaki bo moj malutki 9 mies bobo , jak go karmilam, to szczypal mnie, bo chcial jeszcze, taki obzartuch bylI kilka razy mialam siniaki bo bawilam sie z dziewczynka w"popychanie "i spadalysmy na materac, ( to byl moj pomysl hah).
A tak to kawa , bajki i przysypiaNIE NA 10min -
Adderall > 01-09-2011, 21:36
Ja mam starszego chłopca, ma 9 lat, więc kiedy jestem zmęczona po prostu idę do siebie i kładę się. Nie robię tego cały czas, ale opowiadał mi, że jego poprzednia au pair cały czas siedziała u siebie w pokoju i grzebała w laptopie lub całe dnie spała. Była też wegetarianką i nie przyrządzała mu potraw mięsnych.
Teraz siedzę z młodym całe dnie, ale kiedy zacznie się szkoła będę wolna od 7.30-15.30. Hostka pracuje jako Hotel Menager, więc często nie ma jej w domu. Raz nie widziałam jej ponad 2 dni.