• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Wiza J1 w USA

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Wizy

• Wiza J1 w USA

• Wiza J1 w USA
  • Wiza J1 w USA

julenka > 01-09-2011, 11:10

Witajcie, mam takie pytanie a mianowicie czy na wizie J1 mogę lecieć na Karaiby bez żadnych problemów? I czy mam nielimitowaną ilość przylotów do polski np na weekendy... Bardzo proszę o odpowiedź ponieważ jak zwykle w biurze Pani nic nie wie....
  • Re: Wiza J1 w USA

Victoria's Secret > 01-09-2011, 18:31

Jesli to twoj pierwszy rok i masz w paszporcie po numerem paszportu wpisane ENTRIES M to mozesz. Jesli to drugi rok badz w paszporcie wbite S to raczej bym nie polecała.

Ash > 06-10-2011, 23:56

jej nie chodziło o wizę na karaiby xD jeśli nawet jest tam potrzebna to turystyczną powinna dostać bez problemu

Jeśli chodzi o opuszcznie USA z wizą jest z tym kilka formalności, zresztą o tym już było, wystarczy poszperać, bo nie każda wiza zezwala zresztą skopiuje kawałek mojego posta z innego tematu

"bo to zależy czy na wizie macie info o możliwości wielokrotnego wjazdu. (chyba na wizie, lub na jakimś dodatkowym papierku)

a nawet jeśli się ma to trzeba dzwonić do agnecji i takie tam sranie. Wysyłanie DS'a do agencji czekanie na powrót, z informacją,że wywiązujesz się z programu itp. "

julenka > 12-10-2011, 17:51

Dzięki dziewczyny za odpowiedź! Własnie się pakuję w poniedziałek lecę! Więc życzcie mi powodzenia!

MadameRose > 15-02-2012, 15:49

Mam pytanie do dziewczyn, które pracowały w Polsce przed wyjazdem do USA jako au pair. Czy do wniosku wizowego dołączałyście zaświadczenie z pracy lub umowę?

kalciaa > 26-04-2012, 13:54

Wlasnie przyszly do mnie dokumenty z agencji, ale wsrod nich nie ma referencji dot. opieki. Pani z biura kazala mi je sobie wydrukowac "i wszystko bedzie ok", ale czy rzeczywiscie? Juz udzielila mi sie panika przed wizyta w ambasadzie, bo termin coraz blizje, a ja nie mam tych glupich referencji. Czy rzeczywiscie wydrukowane wystarcza? Uspokojcie mnie jakos, bo pade na zawal

angelaa > 26-04-2012, 14:02

[quote name="kalciaa"]Wlasnie przyszly do mnie dokumenty z agencji, ale wsrod nich nie ma referencji dot. opieki. Pani z biura kazala mi je sobie wydrukowac "i wszystko bedzie ok", ale czy rzeczywiscie? Juz udzielila mi sie panika przed wizyta w ambasadzie, bo termin coraz blizje, a ja nie mam tych glupich referencji. Czy rzeczywiscie wydrukowane wystarcza? Uspokojcie mnie jakos, bo pade na zawal[/quote]

jak nie masz dzieci poniżej 2 roku życia, to nie pękaj

Efka87 > 26-04-2012, 14:30

kalciaa, wiem, że masz takie bobaska, ale i tak - nie panikuj!!! skoro tak Ci powiedzieli w agencji to nie powinno być problemu!

kalciaa > 02-05-2012, 18:59

Ok. byłam, sprawdziłam- wystarczą referencje potwierdzone przez biuro. u mnie przeszło, trochę się konsul krzywił, ale jak zaczęliśmy rozmawiać o tym gdzie jadę itd (okazało się, że jego żona jest z Houston) z uśmiechem na twarzy oznajmił mi, że dostałam wizę. gdyby nie ta szyba chyba bym go uściskała.

Także dla wszystkich zestresowanych- nie ma powodu, żeby się stresować. wszyscy w ambasadzie są mili i pomocni, więc musi być dobrze ;]

anika19900 > 25-05-2012, 15:15

dziewczyny wlasnie dostaalm wize, w kopercie dhl paszport wrzucony na luz i ds oraz sevis takze wrzucone na luz, ze wszytsko sobie moge przejrzec. Gdzies na forum czytalam, ze dziewczyny dostaja jakos spiete wszytsko i troche mnie to niepokoi. Jak bylo u Was?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna