-
-
Pierwszy wyjazd- Londyn, jechać?
suomi89 > 28-08-2011, 17:36
Hej! Jeszcze nigdy nie byłam au pair. Zawsze o tym marzyłam, ale kiedy otrzymałam ofertę zaczęłam się bać ;/
Czy sobie poradzę? Trochę nie podobają mi się te "drobne sprawunki", o których napisała mi hostka. Nigdy nie byłam w Londynie i nie wiem czy umiałabym się tam poruszać i załatwić to i owo. Któraś może mi pomoże w podjęciu decyzji? -
Re: Pierwszy wyjazd- Londyn, jechać?
Ash > 28-08-2011, 17:51
wiesz Anglia strasznie różni się od Polski gdy tu idziesz coś załatwić wszyscy z fochem, nie pomagają nie doardzą nic! albo wcisną Ci kit. w UK nawet jak nie znasz za bardzo języka wszyscy staraja się aby CI pomóc! każdy jest otwarty, uśmiechnięty doradza, pomaga itp. Ja nie spotkałam się z żadnymi problemami nawet gdy mój angielski na początku był mega słaby. Raczej spotkałam się z życzliwością i zrozumieniem
Więc nie ma czego się obawiać!!!! -
Adderall > 28-08-2011, 19:07
Już nawet na lotnisku widać nastawienie Anglików. Wszyscy się uśmiechają, 'hi, how are you' i te sprawy. -
sylwiaQ > 29-08-2011, 1:42
Ja też miałam obawy ale jest ok, dojazd do centrum opanowałam stąd gdzie jestem.
A jeden anglik spytał nawet skąd jestem, gdy dowiedział się że Poland to powiedział
"dzień dobry" -
suomi89 > 29-08-2011, 11:31
A czy na ulicach jest już spokojnie? Boję się trochę tej mieszanki kulturowej.
A poza tym nie wiem czy dam sobie radę z małym dzieckiem i czy hości będą sympatyczni. Jakby ktoś chciał popisać na privie to czekam -
bossowsky > 29-08-2011, 12:39
nie rozumiem, boisz sie czy dasz sobie rade z malym dzieckiem? wiec gdzie Twoje doswiadczenie, ktore powinnas miec jadac jako au pair?
poza tym kazda z nas ma taki sam problem. ja wyjezdzam w czwartek i tez mam obawy, bo to calkowicie zmieni moje zycie. mysle , ze juz tu nie wroce. jezeli zawsze tesknilas za domem , gdy gdzies jechalas lub nie lubisz podrozowac to moze lepieij jechac na summer au pair?
dziewczyny, ktore wyjechaly a byly "domownicami", raczej wracały do domow.
ja tymczasem kombinuje jak zmiescic swoje rzeczy w 23 kg . -
sylwiaQ > 29-08-2011, 13:44
ja spakowałam się w 15kg a miałam limit 32kg... także da się
A ja bardzo lubię podróżować, wiele km zrobiłam po Polsce na koncerty,
chociaż raczej chcę wrócić do Polski,
ale co będzie to się okaże, bo jestem tutaj dopiero 4 dzień.. -
Adderall > 29-08-2011, 16:37
A ja bym chętnie została. Jest typem domownika, ale mimo wszystko. Nie wiem czy wrócę do Polski na studia. -
Patty > 29-08-2011, 19:04
Mam to samo ale wiecznie au pair być nie można a z pracą w uk coraz ciężej, teraz mamy ten luksus, że nie obchodzą nas opłaty za rachunki, mieszkanie etc. -
Adderall > 29-08-2011, 20:16
Trzeba korzystać jak najdłużej!