-
-
opinie Rodziców
sylwka2108 > 26-07-2011, 14:35
hej, jestem tu nowa i nie znalazlam a przyjamniej nie moge znalezc odpowiedniego tematu, z gory przepraszam jesli juz byl.
chce wyjechac jako au pair ale mam problem, do tej pory pilnowalam tylko dzieci w mojej rodzinie.
wiec ciezko bedzie z referencjami od osob niespokrewnionych.
uwazam ze jestem dobra opiekunka (opiekowalam sie siostrzencem, bratankiem i najmlodsza kuzynka) naprawde lubie dzieci i nie sprawia mi wiekszej trudnoci zajmowanie sie nimi.
wiec co robic? czy ludzie z programow au-pair sprawdzaja od kogo sa wystawione referencje? pisza, dzwonia, nawiedzaja ludzi w domach? -
Re: opinie Rodziców
amarr91 > 26-07-2011, 15:14
Z tego co wiem, to możesz mieć referencje od rodziny. Najważniejsze, że opiekowałaś się dziećmi. Ja miałam referencje od ciotki, ale sprawdzenie polegało na tym, że babka z agencji zadzwoniła do niej, zapytała jak długo opiekowałam się jej córeczką i się pożegnała. Czyli nie ma się co stresować. -
sylwka2108 > 26-07-2011, 15:27
o dziekuje, podnioslas mnie na duchu -
kallan0 > 26-07-2011, 17:00
Z tego co pamiętam jeśli chcesz wyjechać do USA przez biuro Cultural Care conajmniej jedna opinia z opieki nad dziećmi musi pochodzi od osoby niespokrewnionej. -
Ash > 26-07-2011, 18:14
ale sprawdzaja to jakos dokladnie? -
sylwka2108 > 26-07-2011, 18:28
ja chce na razie do Europy, o USA pomarze pozniej -
Majeczka123 > 27-07-2011, 3:32
Jak ja wyjezdzalam do USA to nic nie sprawdzali. Mialam 3 referencje: jedna z rodziny i 2 od osob niespokrewnionych. Ale nikt do nich pozniej nie dzwonil. -
kallan0 > 27-07-2011, 10:29
Moje opinie CC potwierdzało telefonicznie tzn. dzwonili, pytali się jeszcze raz jak się opiekowałam dziećmi tzn. czy dzieci były zadowolone, jak się nimi opiekowałam, co robiłam, jakie były moje obowiązki itd. -
sylwka2108 > 27-07-2011, 11:13
dziekuje za odpowiedzi
to bylby moj pierwszy wyjazd i wolalabym zorganuzowac go przez agencje a na stronkach np happyaupair jest napisane ze referencje maja byc przynajmniej dwie od osob niespokrewnionych ale skoro piszecie ze mozna od rodziny to super -
Saiisuke > 29-07-2011, 15:42
Ja miałam referencje od dwóch koleżanek mojej matki i jedną od przyjaciółki. Do prowork były potrzebne właśnie trzy, dwie o pracy i jedna o charakterze. Nikt nie zadzwonił do osób, które mi te referencje podpisały, więc równie dobrze mogłam je zmyślić :] chociaż może sprawdzają tylko losowo albo jak coś im nie pasuje. Poza tym babka z prowork od razu na początku zastrzegła, że referencje muszą być od osób niespokrewnionych.