• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Telefon

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Telefon

• Telefon
  • Telefon

maraszrum > 24-07-2011, 18:37

Chodzi o to iż martwię się czy będę mogła swobodnie rozmawiać ze swoją rodziną poprzez telefon - jeśli mam kartę z plusa to nie będzie żadnych problemów z łącznąścią itp? jak temat był to przepraszam, usunę
  • Re: Telefon

amarr91 > 24-07-2011, 18:43

A możesz powiedzieć coś więcej?? Skąd i dokąd ta rozmowa?

maraszrum > 24-07-2011, 18:48

gostyń - wielkopolska ze stanami, ale narazie nie wiem jaki stan.

anetaar > 24-07-2011, 19:05

Wszystko zalezy jaki masz telefon, musi on być jednym z nowszych modeli,zeby lapal zasieg w USA. a poza tym to troce chyba nieoplacalne uzywac polskiej karty bedac tam, lepiej ja zostawic na odbior esemesiakow, a dzwonic z amerykanskiej karty.

maraszrum > 24-07-2011, 20:28

ok, a jeśli teraz mam mieć rozmowy przez tel z hostami , to nie powinno być problemów ? żeby się połączyć albo coś ? < bo wiem, ze jak miałam wymiane polsko - francuską niektórzy mieli jakies problemy pomiędzy numerami francuskimi a polskimi, a niektórzy bez problemów > O.o

Yoanna > 24-07-2011, 22:39

wszystko powinno byc ok

anetaar > 24-07-2011, 23:21

Mi raz zdarzylo sie,ze jedna z rodzin, ktora miala mnie "przesluchac" nie mogli sie dodzwonic do mnie. W miedzyczasie pisalismy maile, wiec,ze dzwonili, a do mnie sygnal nie dochodzil. To sa sporadyczne przypadki, ktore zadko sie zdarzaja. Tez mam plusa.

maraszrum > 25-07-2011, 0:34

to super,bo si martwilam dzięki

Marjanne20 > 14-11-2013, 2:38

jak mam abonament w orange i umowę na jeszcze całkiem spory czas,poza tym nie chcę jej zrywać to jak to wygląda? czy jak będę w WB to będę mogła dzwonić na terenie tego kraju bez dodatkowych kosztów czy to jakąś akcję z roamingiem trzeba ogarnąć?

Foxy Lady > 14-11-2013, 16:13

Musisz mieć włączony roaming, jak tego nie zrobisz to telefon nie połączy ci się z siecią i będziesz "odcięta od świata" (chyba, że roaming włącza ci się automatycznie, to wtedy nawet o tym nie wiesz a masz telefon połączony z miejscową siecią; jak nie to dzwonisz do biura obsługi klienta i prosisz o włączenie). Zazwyczaj jest tak, że włączasz roaming i chyba za to jest pobierana opłata, potem przysyłają ci sms ze stawkami za wykonywanie połączeń i wysyłanie sms, w niektórych sieciach jest tak, że nawet za odbieranie sms i połączeń też pobierają kasę. Oczywiście dzwonienie na numery brytyjskie łączy się z dodatkowymi kosztami. Najlepiej kupić sobie kartę (nie wiem na ile jedziesz) w UK i tam z niej korzystać, to najtańsze i najlepsze rozwiązanie. Nie jestem poinformowana odnośnie UK, więc nie wiem czy tam można kupić kartę sim po prostu w markecie, czy trzeba ją rejestrować (tak jak w Danii). Ponadto masz telefon w Orange, a to bardzo droga sieć, więc szykuj się na wyłożenie kasy... Ja przez pierwszy miesiąc nabiłam wielki rachunek w Plusie, toteż stwierdziłam, że o wiele lepiej i taniej jest dzwonić z duńskiego numeru tutaj i do PL, więc osobiście radzę popytać miejscowych o najlepszą sieć i takową wybrać (tak zrobiłam ja).
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna