• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Alkohol

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Alkohol

• Alkohol
  • Alkohol

maraszrum > 22-07-2011, 18:58

kolejne pytanie z mojej strony. Wybieram się do USA, mam lat 18 < wyjeżdżając będę miała 19.> i czy mogę pić w alkohol? wiem, że tam jest ograniczenie i od 21 można pić, jednakże wiem rownież, ze każdy obcokrajowiec w polsce - poniżej 18 orku życia, może kupować alkohol z racji ze jego nasza konstytucja i prawa nie obejmują. Jak jest z tym w stanach?

Przepraszam jeżeli w złym dziale
  • Re: Alkohol

Ash > 22-07-2011, 19:33

możesz ale mogą Cie do polski deportować haha

Yoanna > 22-07-2011, 20:27

jestes pewna, ze obcokrajowca nasze pl prawa nie obowiazuja? nikt przeciez mu alkoholu nie sprzeda bo u nas jest od 18. i liczy sie co jest u nas. poza tym jaki sklepikarz ma wiedze na temat ograniczen dotyczacych alkoholu w kazdym panstwie na swiecie? zaden. wiec nikt nie sprzeda.

poza tym dajmy na to jade do kuwejtu. w pl moge pic alkohol, w kuwejcie alkohol jest zakazany. i to nic, ze to jest ich prawo bo to prawo obowiazuje wszystkich na terenie tego panstwa.

tak wiec nie licz na to, ze bedziesz w stanach legalnie pic alko. nielegalnie owszem, ale to na wlasna odpowiedzialnosc

maraszrum > 23-07-2011, 15:09

wiem, stad że mielismy wymiane polsko francuska i kazdy francuzom sprzedawal a mieli po 16 lat. a u nich można od tylu pić i coś tam mi ktoś powiedział, że tak jest. w sumie racja. szkoda troche bo na imprezie czasem fajnie wypic

Ash > 23-07-2011, 16:17

na imprezy też Cie nie wpuszczą

maraszrum > 24-07-2011, 0:17

coraz mniej mi się to podoba.. :evil: kurde kijowo, bo nie powiem, ze nie poszłabym gdzies na impreze... ale i tak jade do stanow !

Sake > 25-07-2011, 3:05

chciałam coś napisać ale wyszłoby że jestem chamska i lepiej żebym nic nie pisała skoro mam być niemiła więc nic nie napisze ale aż mnie skręca....

no bo jak można?!?!?!?!

lepiej sobie daruję

maraszrum > 25-07-2011, 17:15

i tak juz połowę napisałaś więc dokończ

sylwiaQ > 27-07-2011, 4:14

Oooo rany, jak czytam takie coś to też mnie skręca,

jedziesz tam dla nauki języka, opieki nad dziećmi czy imprez?

Swoją drogą jak już poznasz kogoś tam starszego to nie sądzę byś

nie mogła w domu się u tej osoby napić i w stanie NORMALNYM wrócić

do siebie, poza tym czy każda impreza musi być procentowa??

Coraz częściej mam wrażenie że nastolatkowie muszą mieć % na imprezach,

bo bez tego się nie da...

Nathalie > 27-07-2011, 9:52

Sylwia, jako nastolatka chodząca na imprezy powiem Ci jedno: alkohol jest teraz nieodlaczna częścią zabawy. Ci, którzy chcą byc fajni robią wszystko, by wypić jak najwiecej i jak najlepiej, w ic mniemaniu, bawić sie. Ja do takich osób nie naleze, ale alkohol wsród nastolatków, to teraz spory problem, jak na to patrzę.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna