-
-
Ciekawi świata
Gobarakago > 19-07-2011, 19:01
Witajcie ! Wiem, że na tym forum dużo jest wyjątkowych młodych osób, które udział w programie au-pair traktują jako świetną przygodę. I tutaj moje pytanie . Jakie inne programy dla młodych, ciekawych świata ludzi możecie polecić ? Pytam o sprawy typu Erasmus czy Camp America.... -
Re: Ciekawi świata
zgredek > 21-07-2011, 13:50
Jedyny inny program z jakiego korzystałam to Work&Travel w Stanach (5 lat temu). W moim wypadku był to nieudany wyjazd, ale sama jestem sobie winna, bo pojechałam z niesprawdzonym pośrednikiem. Poza tym uparłam się na Florydę, co też nie było najlepszym posunięciem zważywszy, że ja chciałam podszkolić angielski, a nie uczyć się hiszpańskiego ;-) Z perspektywy czasu wydaje mi się, że jeśli chodzi o USA to jednak lepiej pojechać jako au pair by spędzić tam więcej czasu niż tylko lato. Ja teraz strasznie żałuję, że jak byłam młoda, nie spędzałam każdych wakacji na "operkowaniu". To jest moim zdaniem najlepszy/najtańszy sposób na zaspokojenie ciekawości świata... -
kallan0 > 21-07-2011, 14:21
Zeszłe wakacje spędziłam pracując na campie w WI. Wyjechałam z Camp Leaders. Praca lekka nie była ale potem z 3 znajomych zwiedziłam spory kawałek USA. Tym którzy nie mogą wyjechać na au pair polecam taki sposób na zobaczenie USA. -
adia > 25-10-2011, 16:48
Nie ma takiej reguły - 26 lat - tylko w niektórych biurach. Osoby prywatne, które się ogłaszają, patrzą na inne ważne aspekty, a nie wiek... Generalnie, to program dla studentek, ale nie jest on regułą. -
marzenie > 15-02-2012, 12:12
Ja co roku jeżdże na workcampy ze Stowarzyszeniem Jeden Świat z Poznania. Zawsze poznaję fascynujących ludzi (w tym mojego narzeczonego, a przy okazji robię cos pożytecznego dla innych! -
balbina > 15-02-2012, 12:20
Świetnym sposobem jest wolontariat wyjazdowy.
Jedzie się na kilka miesięcy lub rok np do Grecji, sprzata się plaże, wybrzeże i za t tak samo dostaje się pieniążki, zakwaterowanie, no i czas wolny. Musiałabym poszperać w necie żeby to znaleźć
Edit: coś jednak znalazłam, ale to mała cząstka tego wszystkiego:
http://evs.org.pl/evs/index.php?option= ... 43&lang=pl
Jak napisałam, jest więcej takich projektów, nie tylko w Europie - tylko szukać.
Ogólnie to moim kolejnym marzeniem jest Senegal, kto wie - może się wybiorę właśnie jako wolontariuszka.
Różne są działania np rozmowy z dziećmi, uczenie, budowanie czegoś - jest w czym wybierać -
listonoszka > 17-02-2012, 14:15
Znalazłam w internecie link do blogu dotyczącego ciekawostek -
marika299 > 17-02-2012, 14:51
aguta-bardoz mnie zainteresowalo to co napisalas.szczerze troche znudzilo mi sie to operkowanie i mimo ze zarejestrowalam sie na au pairoworld na summer,nie mam za bardzo ochoty byc au apair again.chce nowych wyzwankiedy planujesz ten wolontariat?ja bylabym zainteresowana na okres wakacyjny.kurcze musze poszperac wiecej na tej stronce ale nie powiem,fajnie byloby jechac z kims -
szada > 17-02-2012, 14:59
ja teraz mam rozdarte serce bo pojechalabym na wolontariat ale coś mi sie wydaje się jak się w to wciągnę to bede musiała studia zaczynać od nowa bo urlop sie skonczy a ja bede chciała jeszcze podróżować ; ) -
balbina > 17-02-2012, 15:12
Cieszę się, że mogłam komuś to pokazać
Ja? ja jeszcze daleko... Jeżeli nie uda mi się wyjechać jako au pair to pewnie skorzystam z tego, a jak uda mi się ( to jest mój plan) to za rok najwcześcniej