• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Torunianie i torunianki;)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Off-topic czyli luźne rozmowy

• Mess

• Torunianie i torunianki;)

THORN > 16-07-2011, 20:55

Witajcie! Jestem nowy na tym forum jako użytkownik, lecz przeglądałem je "od deski do deski" jako gość i zauważyłem, że duża ilość spośród Was, forumowiczek/forumowiczów, pochodzi/mieszka w Toruniu. Ja sam mam zamiar skończyć LO, zrobić licencjat z SM i wyjechać jako au pair do USA... Miło, że w mojej okolicy jest wiele person, które podobny wyjazd mają już za sobą. Może dałoby się zrobić jakieś spotkanie? Mam parę pytań, między innymi: jak to u Was było z wyjazdem? Chodzi mi o to, że na dzień dzisiejszy ważne są studia, bo bez nich człowiek jest jak "bez ręki";/ Tak więc ja mam dylemat: zacząć studia, a po licencjacie wyjechać do stanów, czy może jeszcze przed studiami wyrwać się na rok czy dwa? Jeżeli więcej osób miało podobny problem, to byłym wdzięczny za oświecenie mnie, gdyż mam wątpliwość, czy po tym operowaniu, po "straconych" 12/24 miesiącach nadal będzie szansa na "normalne studiowanie", czy Wy po Waszych wojażach studiowałyście, czy raczej rozpoczynałyście je (wojaże) po 1 st., a magisterkę robiłyście po powrocie do Polski? No bo tak: wyjedziesz po Lo, możesz ominąć studia. Wyjedziesz po studiach, to możesz się nie wszczepić jako 24-25 latek w klucz hostów;/

Jeszcze raz pozdrawiam i proszę o odpowiedzi.
  • Re: Torunianie i torunianki;)

dosiunia > 16-07-2011, 21:21

Spotkanie w Trn juz było i jest nawet temat ale tylko Sonia i ja byłyśmy na kawce, ja sama studiuje SM, więc jak masz jakieś pyt. w tym kierunku to proszę bardzo. Ja sama mam zamiar zrobić lic. z SM w Toruniu, dostać się na UW na SM na mgr i wziąć dziekankę na rok i wyjechać po Europie na au pair

THORN > 16-07-2011, 21:39

To fajnie Ja raczej myślałem o małej przerwie po licencjacie, bo branie dziekanki na magisterce może się mijać z celem Załatwianie formalności w biurze, matching, na to wszystko trzeba czasu;/ Później wyjazd na 12 miesięcy, tak więc na magisterkę przy odrobinie szczęścia na styk wrócisz. Ja bym już wolał zrobić roczną przerwę po licencjacie i po roku na magisterkę pójść Bez żadnego stresu, z urlopem do wykorzystania

dosiunia > 16-07-2011, 22:28

no ja tak chce własnie zrobić, albo się dostać i dziekanka, albo po prostu przerwa, tylko moja mama dostanie zawału jak się dowie haha! no i trochę szkoda mi roku w plecy...

THORN > 17-07-2011, 1:10

Moja mama ma podobny pogląd na te sprawy;/ Nie, bo jeszcze nie będziesz chciał wrócić na studia, etc... Ale Ona mnie doskonale rozumie, sama jak była młod(sz)a, to dużo podróżowała i już mi powiedziała, że jak coś, to no problem. A co do tego roku w plecy... może i szkoda, ale pomyśl, jak byłoby Ci żal, gdybyś jednak nie wykorzystała szansy i nie poleciała do USA;/ Straszna rzecz Ja nie wylecę przed studiami, bo różne rzeczy mogą się zdarzyć i mogę nie chcieć wrócić No ale po licencjacie, to z całą pewnością wrócę na magisterkę i doktorka. A później media (prasa) i lajt A Ty jakie masz plany?

dosiunia > 17-07-2011, 12:30

Ja nie chcę do USA, tylko trip operkowy po ukochanej Europie! Ja jeszcze nie wiem jakie mam plany, na pewno skończyć licencjat z SM w Toruniu, a co dalej to nie wiem... szczerze nie wiem...

THORN > 18-07-2011, 11:51

Ehhh.... No ok, mniejsza z tym.... wpierw licencjat i mgr, a później 3 lata au pair Żeby sobie to jakoś wynagrodzić A co do tego żałowania... miałem jechać na koncert BJ (Bon Jovi), ale doszedłem do wniosku, że pojadę kiedy indziej, jak będę miał więcej cashu, a teraz... http://www.youtube.com/watch?v=T3eMeX7OF...re=related Jak zawsze jest coś fajnego, to albo mi się nie chce, albo nie mogę

dosiunia > 18-07-2011, 16:48

Coldplay bylo w Polsce i tez nie pojechałam także no. może jeszcze będzie okazja, jesteś z Torunia czy tylko się tam uczysz i gdzie? Może w paź jak Sonia i ja wrócimy to jakieś spotkanko
  • Starszy wątek Nowszy wątek