• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au pair w tym roku

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Au pair w tym roku

• Au pair w tym roku
  • Au pair w tym roku

domcia15922 > 13-07-2011, 14:31

Witam , chodzi o to , że chialabym wyjechać w tym roku . jednak nie mam jescze ustalonego terminu , ani znalezionej rodziny , dlatego myslicie ze wyrobe sie do września? Kto rownież chiałby wyjechać w tym roku? okolice września / października do Usa?
  • Re: Au pair w tym roku

oczubek > 13-07-2011, 22:51

Hej! Ja planuję wyjazd na początku listopada z Prowork. Właśnie kończę kompletowanie dokumentów i mam nadzieję niedługo zacznę matche chociaż nie wiem czy na to nie za wcześnie, zostały przecież jeszcze cztery miesiące.

cocoroline > 14-07-2011, 2:12

Hej, ja jade najprawdopodobnie 14 listopada, rodzine juz mam, takze doczekac sie nie moge) jak bedziecie znały regiony to dajcie znac moze uda sie poznac

oczubek > 14-07-2011, 15:22

Jedziesz w listopadzie i już masz rodzinę? Kiedy zaczęłaś ogarniać ten wyjazd, aplikację i w ogóle? Ja myślałam, że mam jeszcze tyyyyyle czasu a tu widzę koleżanka już po wszystkim

cocoroline > 14-07-2011, 15:37

[quote name="oczubek"]Jedziesz w listopadzie i już masz rodzinę? Kiedy zaczęłaś ogarniać ten wyjazd, aplikację i w ogóle? Ja myślałam, że mam jeszcze tyyyyyle czasu a tu widzę koleżanka już po wszystkim[/quote]

hmm naczytalam sie na forach ze nie tak łatwo znalezc ta wymarzona host family. Zaczelam zalatwiac dokumenty niecale 3 tyg temu, ale nei spieszylam sie z kompletowaniem bo zajelo mi to ponad tydzien. Zdziwieniem jednak był fakt, ze zatwierdzenie dostałam 2 dni później a pierwszą rodzine kolejnego dnia. Dostałam 3 match'e ale zdecydowałam się na pierwszy.

Owszem mam jeszcze 4 miesiace do wyjazdu, ale mam nadzieje ze w tym czasie poznam sie dobrze z rodzinka i nie bede czula sie obco jak na poczatek

A Ty kiedy planujesz wyjazd?

oczubek > 14-07-2011, 16:24

Ja zbieram dokumenty już od miesiąca piszę też pracę magisterską więc dlatego mi to tyle zajmuje. Mam zamiar obronić się w październiku i wyjechać w listopadzie. a z jakiego biura jedziesz?

Bardzo szybko znalazłaś rodzinę, nie wiedziałam, że zdarzają się takie przypadki ile dzieci będziesz miała pod opieką i w jakim wieku?

cocoroline > 14-07-2011, 16:32

[quote name="oczubek"]Ja zbieram dokumenty już od miesiąca piszę też pracę magisterską więc dlatego mi to tyle zajmuje. Mam zamiar obronić się w październiku i wyjechać w listopadzie. a z jakiego biura jedziesz?

Bardzo szybko znalazłaś rodzinę, nie wiedziałam, że zdarzają się takie przypadki ile dzieci będziesz miała pod opieką i w jakim wieku?[/quote]

jade z Au Pair in America, bede miała jedno dziecko, ktore jeszcze sie nie urodziło jak przyjade bedzie miało 3 miesiace ;-))

oczubek > 15-07-2011, 12:01

O kurcze, to nieźle. Ja się trochę boję takich małych a jak z godzinami, ile będziesz pracować?

anetaar > 15-07-2011, 15:47

Ja tez jade w tym roku. Od lutego zaczelam sie przygotowywac do wyjazdu, tzn w lutym zglosilam sie do agencji, zbieralam papiery, mmoja aplikacja trwala dluuuugo. Agencje sie ociagaly z wystawieniem mnie na pokaz i dopiero w maju mialam pierwsze matche. pod koniec maja mialam zaklepana rodzinke i tak tez czekalam na wyjazd 3 miesiace, ale czas szybko leci, wiec jest spoko

anetaar > 15-07-2011, 16:12

aaa i ja tez bede miala takiego maluszka, godzin bedzie na pewno nie wiecej niz 45, bo wiecej nie wolno
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna
  • Ostatnia