-
-
SZKOCJA
z_t > 22-06-2011, 12:32
Jest któraś z Was w Szkocji? -
Re: SZKOCJA
Patty > 15-07-2011, 1:45
Tak i nie żaluję, chociaż początkowo chciałam byc au pair w anglii -
Patty > 01-11-2011, 13:41
Chętnie spotkam się z kimś z Glasgow lub okolic -
annjg > 18-12-2011, 21:37
Dziewczyny a czy możecie powiedzieć jakie są różnice miedzy byciem au-pair w Anglii a w Szkocji? Czy w ogóle jakieś są? -
Patty > 19-12-2011, 0:44
inny akcent, nic poza tym ;p -
Piotr > 24-12-2011, 1:50
Jak ktos jest z Edemburga,ja z hostami na narty po swietach jade do Szkocji a mieszkanie maja praktycznie w Edemburgu wiec mogl bym ziwdzic to miasto,ktoregos dnia.Jezeli nie zostana narty z hostami.
Bylem tam juz 4 razy w demburgu.Pogoda jej tragedia cala reszta super tym bardziej ze maja mieszkanie z widokiem na morze.
Nie zamienil bym Anglii mam 20 min pociagiem do Londka na Szkocje. -
Patty > 27-12-2011, 17:49
Piotr ja jestem z Glasgow, ale mam adresy mailowe do dziewczyn, ktore sa w edynburgu -
hellomaurice > 27-12-2011, 18:00
Piotrze, bez urazy, ale nauczysz się kiedyś poprawnej nazwy?Rozumiem, że można się pomylić, ale żeby od miesięcy w dziesiątkach postów walić ten nieszczęsny EDEMBURG... -
marvellous > 16-01-2012, 22:17
ja zastanawiam sie czy by nie wybrac sobie szkocji jako miejsca pobytu, zamiast Angli .. co sadzicie anglia czy szkocja lepsza? ciekawsza? -
hanita > 16-01-2012, 22:42
[quote name="marvellous"]co sadzicie anglia czy szkocja lepsza? ciekawsza?[/quote]
zarówno anglia i szkocja mają dużo do zaoferowania, do anglii jest więcej tanich lotów, więc istnieje większa szansa, że kiedyś sobie tam prywatnie pojedziesz, tak więc może rzeczywiście szkocja byłaby lepszym pomysłem. ale trzeba wziąć pod uwagę fakt, że szkoci mają trochę inny akcent niż ten, do którego jesteśmy przyzwyczajeni z filmów czy z lekcji angielskiego. ja jeden interview miałam ze szkotką i koncentracja musiała być na 200% żeby ją zrozumiećdodatkowo wydaje mi się, że chyba mają tam mniej ofert dla au pair niż w anglii, ale pewna nie jestem.