• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Male au pair in Ireland - czyli dziennik faceta na obczyźnie

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Male au pair in Ireland - czyli dziennik faceta na obczyźnie

banek > 02-06-2011, 0:55

Hejo!

Już jutro lecę do Irlandii (Blackrock k. Dundalk) i postanowiłem w miarę na bieżąco pisać o moich przeżyciach, które mam nadzieję, będzie mi dane opisywać tak długo jak zaplanowałem - do końca sierpnia Jak na razie bez rewelacji - spakowałem się, samolot mam o 19.50, potem autobus z Dublina i moja host single mother mnie odbierze... mam nadzieję Pierwszego dnia mały ma piąte urodziny, więc zapowiada się na prezentację nowej małpki z Polski przed znajomymi ;p Z jednej strony boję się, bo to w końcu trzy miesiące zupełnie samemu, a jeszcze nie byłem za granicą, a z drugiej cieszę się, że w końcu! No cóż... na razie to tyle, bo co tu więcej pisać Do następnego wpisu!
  • Re: Male au pair in Ireland - czyli dziennik faceta na obczyźnie

bananowa > 02-06-2011, 10:45

oooo...jakiś samiec!

trzymam kciuki za udany lot i pobyt tam, mam nadzieję tez udany! ja wylatuje w sobote do Madrytu, także 'ahoj przygodo' !

aaa..to też jest mój pierwszy raz

dosiunia > 02-06-2011, 11:46

mój pierwszy raz byłam sama 4mc, także dasz radę spokojnie poza tym mam nadzieje, że widzimy się w Dublinie (?) gdziekolwiek

KajaWroc > 02-06-2011, 13:19

Hej Banek - lepiej zakładaj odrazu bloga na Blogerze , bedziesz miał dużo czytelników bo au-apir po męsku to może być "goracy temat" dla nas au-pair women pozdrawiam i 3mam za Ciebie kciuki!!!

dosiunia > 02-06-2011, 13:41

faktycznie, Kaja ma rację, na blogspota więcej osób chyba zagląda

bananowa > 02-06-2011, 16:44

z pewnością ja byłabym wielką fanką!

dosiunia > 03-06-2011, 9:25

halo dojechał!?

banek > 04-06-2011, 10:52

Hej, hej! Dojechal, a wlasciwie dolecial calo Hostka odebrala mnie z lotniska, zawiozla do domu, chwile pogadalismy i do lozka, bo bylismy oboje zmeczeni. Wstalem po 9, bo maly mial byc w szkole jak wstane no i poznalem jej 'frienda', bardzo mily facet... i sie zaczelo! Umylem lazienke, odkurzylem caly dom, umylem podlogi, pomylem naczynia i przyjechal maly Dalem mu prezent na urodziny, pocieszyl sie troche i poszlismy do ogrodu z nim i z 'hostem' skladac kosz na birthday party. Okolo 14.30 zaczeli zbierac sie goscie... masa gosci! Ponad 10 innych dzieci z osiedla! Na szczescie po 1,5 h przyjechal entertainer i je zajal czyms. Po przyjeciu zrobilismy sobie grilla, dostalem nawet 3 piwa i poczestowali mnie papierosami xd Pozniej hostka pokazala mi jak klasc malego spac i ze nie mam go myc bo robi to raz w tygodniu jak zostaje u ciotki na noc. No a teraz wstalem sobie i pisze ten wpis ;p generalnie strasznie mili ludzie w tej irlandii, ale to raczej plus

Ok, na razie to wszystko. Lece robic kawe, ogarnac sie i zwiedzac okolice Cya!

Saiisuke > 04-06-2011, 15:36

Gratuluję fajnego pierwszego dnia!

[quote name="banek"]Pozniej hostka pokazala mi jak klasc malego spac i ze nie mam go myc bo robi to raz w tygodniu jak zostaje u ciotki na noc. [/quote]

Naprawdę dziecko jest kąpane tylko raz w tygodniu? czy coś Ci się pomieszało przy pisaniu?

dosiunia > 04-06-2011, 16:01

trochę dużo mialeś tego sprzatania jak na pierwszy dzień i wogóle. To będzie tak zawsze czy okazyjnie-urodzinowo?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna
  • Ostatnia