-
-
Cantabria
sunnyday-night > 31-05-2011, 16:42
Witam:-)
Od 4lipca będę w Laredo.
Czy może któraś z Was posiada bliższą znajomość tego regionu? Albo może nawet któraś z Was również spędza wakacje w tej okolicy? -
Re: Cantabria
pryncypia > 01-06-2011, 15:53
A u jakiej rodzinki będziesz? Też miałam ofertę z Laredo, ale się nie zdecydowałam. Cantabria jest piękna, nad morzem, górzyście, zielono, jest super -
sunnyday-night > 03-06-2011, 14:51
Host mama - Marina i syn - nastolatek. ta sama rodzina czy inna?
skoro tak zachwalasz region to dlaczego sie nie zdecydowalas? -
pryncypia > 03-06-2011, 23:05
Tak, to ta sama rodzina. Nie zdecydowałam się, bo troszkę mnie przeraziło spędzanie czasu z 14-latkiem, poza tym mój hiszpański pozostawia wiele do życzenia. Wolę mniejsze dzieci, więc wybrałam inną ofertę. A zachwalam, bo byłam już tam i będę niedługo teraz znowu, mój facet mieszka niedaleko 8) -
pryncypia > 03-06-2011, 23:13
Poza tym trochę mi nie pasował fakt, że muszę pracować w ich biznesie (zresztą jak ja bym to zrobiła, skoro mój hiszpański jest naprawdę podstawowy) i ciągłe omijanie moich pytań na temat wolnego czasu, bo wynikało z tych maili, że nie będzie go zbyt wiele. Rozmawiałam z jedną z byłych au pairek i mówiła, że było wszystko w porządku, więc nie chcę Cię straszyć. Po prostu trafiła mi się rodzina, która mi bardziej pasowała -
Saiisuke > 04-06-2011, 15:40
Gdzieś od 20 lipca będę w Santander, to jakieś 30 minut drogi od Laredo, więc może się spotkamy -
sunnyday-night > 04-06-2011, 16:25
Do pryncypia:
Właściwie to pewnie dobrze dla mnie, że się nie zdecydowałaś
Mnie już zachwycają widoki tam i to co udało mi się w necie znaleźć. A czas wolny mnie Marina napisała, że w ciągu tygodnia będę mieć dni wolne a nie w weekendy jak to bywa zazwyczaj.Z opisu wygląda to dobrze i mam nadzieję,że w praktyce też tak będziea co do nastolatka hm też mam pewne obawy,ale ogólnie jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że się nie zawiodę :-) a hiszpańskiego uczę się dopiero od października 2010 jednak moja nauczycielka uważa, że językowo sobie poradzę. Jednak wiem, że początek będzie ciężki... -
sunnyday-night > 04-06-2011, 16:31
Do Saiisuke:
Bardzo chętnie się spotkam i przy okazji pokażesz mi miasto
Myslę,że po 3 tygodniach pobytu nie będę już miała większy obaw by wybrać się na taką wycieczkę:-)
a na jak długo jedziesz do Santander? -
Saiisuke > 04-06-2011, 20:16
Na około 20 dni, jeszcze nie wiem dokładnie. Moi hości mają tam rodzinę i właśnie do nich jedziemy. @sunnyday-night, zazdroszczę znajomości hiszpańskiego, ja nie znam ani słowa :/ Fajnie by było się spotkać, bo podejrzewam, że tak to się wynudzę maksymalnie i za wszystkie czasy. -
sunnyday-night > 04-06-2011, 23:02
teraz jesteś w Toruniu?? bo ja w Toruniu studiuję...
a kiedy lecisz do Hiszpanii? i dokąd?