• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

wypełnianie formularza DS-156 on-line

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Wizy

• wypełnianie formularza DS-156 on-line

vedella > 12-08-2004, 23:12

--------------------------------------------------------------------------------

Cze?ć wszystkim :!:

Za kilka dni będę miała rozmowę z konsulem o wizę do USA dla au-pair 8O i dowiedziałam się, ze formularz DS-156 można, lub też trzeba wypełnić on-line, bo podobno przyspiesza to proces. Z tego co tam sie doczytałam, to trzeba go wypełnić po angielsku :komputer: (w sumie to tam nie ma specjalnie co pisać, żeby można było odróżnić, czy po polsku czy po angielsku). Ale chyba powinnam używać polskich znaków, np. pisz?c imię, nazwisko, czy adres :?: A jak pisac po angielsku hasło "brak" lub "nie dotyczy", żeby nie zostawić pustego pola? :pomocy: A na końcu powinnam się już podpisać własnoręcznie chyba? :oops: Bardzo proszę o szybk? odpowiedź, je?li kto? wie na pewno. Pozdrawiam

serdecznie!
  • Re: wypełnianie formularza DS-156 on-line

MONIKA > 13-08-2004, 13:05

Czesc, kiedy bedziesz w Wawie? Ja w poniedzialek. Podpis musi byc wlasnoreczny ne pewno, a "brak" raczej po polsku piszemy, ja inne formularze wypelnilam po polsku, zreszta tam za wiele roznicy nie bylo w polskim a niepolskim. Z agenji dali mi papier pomocny w wypelnianiu tych wnioskow, i tm byly polskie "wypelniacze" kolejnych okienek, wiec po polsku. Jestes pewna ze ten elektroniczny ma byc po angielsku? I powiedz mi jeszcze czy ten wypelniony elektronicznie trzeba wydrukowac i zabrac?czy jakos przeslac do ambasady? zabarac, jak mysle...

Iwonka > 13-08-2004, 19:36

Hej!Ja do ambasady idę we wtorek. Formularz wypełniłam on line po angielsku, w cało?ci. A słowo "brak" wpisywałam "lack". Po wypełnieniu formularza zostan? wskazane Ci błedy typu "nie używamy polskich literek i znaków" nawet w nazwiskach , nazwach własnych itd. I oczywi?cie po wypełnieniu wydtukować podpisać własnorecznie i zabrać ze sob?, co daje pierwszeństwo w "obsłudze". Powodzenia!

vedella > 13-08-2004, 20:42

Dzięki dziewczyny za informacje! Pomogły mi bardzo. Jest tylko jedno ale. Tam jest napisane, że wypełniony elektronicznie formularz zabiera sie ze sob? do Ambasady w Warszawie. Kto? mi zwrócił uwagę, ze do Konsulatu w Krakowie nie daje się formularza wypełnionego on-line, tylko taki mnapisany odręcznie. Czy wiecie co? na ten temat? Bo ja akurat podlegam pod Kraków i nie wiem, co mam robić. Pozdrawiam!

martak1 > 13-08-2004, 22:59

Rzeczywiscie wypełnienie formularza on-line bardzo przyspiesza, masz pierszenstwo w kolejce, a kolejka jest dluuuga Jezeli wypełniasz wniosek po polsku, by nie zostawiać pustych miejsc, wpisujesz "brak" lub "nie dotyczy" natomiast w wersji anglojęzycznej wpisujesz "not applicable" w skrócie "N/A"

pozdrawiam,

marta (ta co juz wize ma)

:lol:

Iwonka > 13-08-2004, 23:14

Marta bardzo zzciekawił mnie Twój post. Ja uzupełniłam słowem "lack" to co nie dotyczy, a Ty mi now? "możliwo?c"podsunęła?. Wypełniłam już wniosek on line, ale skoro mówisz ze ma być N/A to może jeszcez raz wypelnić?! Je?li mogę jeszcez raz bez żadnej szkody ...Co o tym s?dzicie, czy moze zostawić "lack"?!!?!? Zw?tpiłam

martak1 > 13-08-2004, 23:40

Wiesz co nie wiem, czy mozna wypełnić wnioek on-line po raz drugi bez żadnej szkody... ale np. gdyby na obecny juz wydrukowany wniosek wylała ci się szklanka wody to co wtedy? Przecież takiego nie zaniesiesz... A z drugiej strony słowo "lack" chyba też zrozumieja...

vedella > 13-08-2004, 23:40

Monika, jak już będziesz po rozmowie o wizę to daj znaka jak było, o co pytali, jakich dokumentów wymagali, itepe... Dobranoc

vedella > 13-08-2004, 23:42

I czy jest tu w ogóle kto?, kto ubiegał się o wizę w konsulacie w Krakowie i miał ze sob? formularz wypełniony elektronicznie??

vedella > 13-08-2004, 23:47

hehehe :lol:

Ledwie 10 postów zamie?ciłam i już awansowałam na Starego Wyjadacza :winko: :papieros:

Jak by w życiu można było tak szybko się pi?ć po szczeblach kariery... :roll: :wink:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna