• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Pomóżcie- kwestionariusz!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Pomóżcie- kwestionariusz!

strawberries > 24-05-2011, 23:33

Moje Kochane! Mam do Was olbrzymią prośbę! Mam do wykonania projekt i potrzebuję, żebyście wypełniły kwestionariusz! Będę na prawdę bardzo wdzięczna, bo na zrobienie tego mam serio mało czasu, do następnej środy:/ więc jeśli jakieś dobre duszyczki by mi pomogły, to byłabym niezmiernie szczęśliwa z góry dziękuję!

http://moje-ankiety.pl/respond-11120/sec-6jxTXTnS.html
  • Re: Pomóżcie- kwestionariusz!

strawberries > 24-05-2011, 23:35

oj! i przepraszam, że tutaj, ale stwierdziłam, że tu więcej osób wchodzi, mam nadzieję, że nie jest to bardzo nielegalne

aniolek > 25-05-2011, 1:53

na ktora srode? wypelnilam to ale te pytania sa wszystkie takie same;/ nie wiem po co ci to ale to nie moja sprawa. A tak w ogole to jakos nie mam przekonania do tych muzulmanow niby nic nie robia siedza cicho a jak zawala to bombe taka ze az zlosc sciska :evil: Nie chce ich w pl szczerze mowiac mam ich tu po dziurki w nosie, nie mowiac juz o meksykach i murzynach;/. Nie jestem rasistaka tzn nie bylam dopoki nie przyjechalam do usa. Jestem w sklepie obsluguje murzynka przede mna dluga kolejka i sami murzyni... stoje, czekam na swoja kolejke a tam przychodzi koles do kasjerki ze by ja zmienic! chamstwo specjalnie dlatego bo jestem biala to se postoje... i tak jej nie zmienil bo cs im sie kasa nie zgadzala! w dodatku jak juz doczekalam sie swojej kolejki to ona do mnie: "wez paragon (oderwij sobie z kasy) i have a good night...."!!!!!!!!!! o 11 am w dzien!!! to ze ona tam usypiala to nie znaczy ze ja pojde spac! Gdybym nie kupowala prezentu w ten sam dzien co byly urodziny to bym to rzucila w piz..u ! nie lubie murzynow tzn nie wszystkich bo tez zaobserwowalam ze Ci z afryki sa gorsi tzn zle sie na nich spojrzysz to cie do sadu o dyskryminacje podaja! Lubie tych z jamajki bo sa przyjaznie nastawieni chociaz heh to byloby tyle. Dzieki za wysluchanie hehe

pozdro

dosiunia > 25-05-2011, 10:23

hehe 2 tyg temu pisałam pracę na ten temat z ankiety ; )

powiedz jeszcze na jakich zajęciach sie tym zajmujecie?

strawberries > 25-05-2011, 10:45

Aniołku, na pierwszego czerwca

dosiuniu robię to na psychometrię a Ty na co pisałaś swoją pracę?

dosiunia > 25-05-2011, 11:12

; o ja na religie europy, ale miałam islamofobię i rolę kobiety w islamie.

Glenda > 25-05-2011, 12:05

Do autorki postu:

Naprawdę nie rozumiem jak mogłaś coś takiego zamieścić na publicznej stronie. Otworzyłam tą Twoją ankietę i o mało z krzesła nie spadłam! Dziewczyno, nie wiem, kto wpadł na pomysł tak durnych pytań, ale na pewno nie był to mądry człowiek. Jak można pytać kogoś czy podał by rękę muzułmaninowi itp? To czysta dyskryminacja! Mam znajomych muzułmanów, jednego bardzo dobrego i bliskiego znajomego i wierz mi, zrobiłabym dla niego rzeczy, których nie uczyniłabym dla niejednego Polaka! Nie wszyscy są tacy podli jak pokazują media! A zastanawiałaś się jakby to było, gdyby ktoś przypadkiem zapytał Cię (nie znając Twojej narodowości), czy kiedykolwiek podałabyś rękę Polakowi/Polce na powitanie? Albo: czy zaprosiłabyś Polaka do domu, no bo przecież to pijacy i złodzieje? Czytając Twoją ankietę miałam wrażenie że żyję w latach 40-stych XX wieku, niczym za czasów dyskryminacji Żydów! Nie wypełnię te ankiety, bo jest szczytem durnoty i płytkiego myślenia. Współczuję pomysłodawcy pytań i profesorowi, który będzie musiał to czytać...

Klara > 25-05-2011, 12:57

Cześć dziewczyny! Kurczę, zarejestrowałam się tutaj przed moim pierwszym operskim wyjazdem, żeby podczytywać historie, a dopiero teraz ten wątek skłonił mnie do zabrania głosu. Witam!

Glenda, ankieta ma sprawdzić odczucia, a te mogą być skrajnie negatywne. Zresztą, wystarczy popatrzeć na jakąkolwiek kontrmanifestację marszu równości, żeby wiedzieć, jakie postawy istnieją wobec homoseksualistów. Skoro oni budzą tak negatywne odczucia jakichś ludzi, to inność religijna również może i wbrew pozorom pytania o podawanie rąk nie do końca są od czapy.

strawberries, ja nie chcę Cię w żaden sposób urazić, ale konstrukcja pytań jest bardzo kiepska. Jeśli masz trochę czasu, przerób ankietę, bo będzie Ci ciężko uzyskać miarodajne wyniki.

"Czy zgodziłbyś się, żeby muzułmanin mieszkał na Twojej dzielnicy?" - Sensowniej byłoby zapytać, czy czułabym się z tym źle, bo przecież nie mam nic do powiedzenia w kwestii tego, kto będzie moim sąsiadem. Podobnie jak z godzeniem się na towarzystwo muzułmanina w przedszkolu / szkole dziecka (jako matka mogę mieć wpływ na jego znajomości pozaszkolne, ale na kolegów/koleżanki w klasie już nie). Z mężem / żoną dziecka też jest to słabo ujęte - po pierwsze znów nie mam tutaj nic do powiedzenia (wybór partnera to decyzja mojego dziecka), po drugie zależy od tego, czy muzułmanin jest ortodoksem, czy takim "wierzącym niepraktykującym", jak również pewnie inaczej patrzy się na związek córki i związek syna.

"Czy zaufałbyś muzułmaninowi, który oferuje Ci pomoc w niesieniu bagażu?" - złe ujęcie tematu, bo ja nie zaufałabym nikomu, kogo nie znam. Jeśli zaznaczę "nie", to wyjdzie na to, że ich dyskryminuję, a tak wcale nie jest, w tej kwestii "dyskryminowałabym" każdego nieznajomego.

"Czy uważasz, że stereotypy dotyczące muzułmanów są prawdziwe?" - jakie stereotypy? Pytanie nieprecyzyjne. Powinnaś pytać, czy np. "każdy muzułmanin to terrorysta" i pytać o każdy stereotyp po kolei.

"Czy pożyczyłbyś pieniądze lub inną wartościową rzecz muzułmaninowi?" - I znowu: ja pieniądze pożyczam tylko najbliższym, czy mam zaznaczyć "nie", skoro nie znam żadnego muzułmanina? Poza tym, skoro pożyczyłabym mojemu znajomemu, to nie znaczy, że pożyczyłabym Muhammedowi, którego znam z widzenia.

"Czy uważasz, że muzułmanin jest osobą wartościową?" - Znowu: "nie" będzie tożsame z dyskryminacją wg wyników ankiety, a dla mnie każdy człowiek może być wartościowy lub nie, niezależnie od wyznania. Powinnaś zapytać: "Czy muzułmanin może być wartościowym człowiekiem".

"Czy zgodziłbyś się na współpracę z muzułmaninem?" - jaką współpracę?

"Czy pomógłbyś muzułmaninowi?" - w czym?

"Czy zaangażowałbyś się we wspólne działanie z muzułmaninem?" - jakie działanie?

"Czy spełniłbyś prośbę muzułmanina?" - jaką prośbę?

Pytania muszą być precyzyjne i jasne, bo inaczej zafałszujesz wyniki.

dosiunia > 25-05-2011, 13:00

jej! robicie z igły widły, dziewczyna pisze pracę i potrzebuje informacji i danych statystycznych, nic w tym dziwnego, a że w Polsce rozwija się kult araba-terrorysty to tym bardziej taki temat jest na topie, jeśli nie wierzycie zapraszam do przeczytania mojej pracy na temat islamofobii w europie i na świecie:

http://lecewkulki.blogspot.com/2011/05/r...fobii.html

Glenda > 25-05-2011, 13:41

Dosiunia. oczywiście masz w wielu kwestiach rację...ja znam te wszystkie historie maltretowanych kobiet itp. Nie możemy, co więcej, nie powinniśmy osądzać ludzi zanim ich nie poznamy osobiście. Na temat Polaków też krążą różne negatywne opinie i wiem, że niejeden Niemiec nie wpuścił by Polaka do domu. Czy zatem wszyscy Polacy są źli? Islam to specyficzna religia, ale podobnie jak i w chrześcijaństwie, ma swoje odłamy i to właśnie te odłamy i ich zachowania budzą niepokój. Muzułmaninowi nie wolno nawet kłamać, temu oczywiście, który żyje w zgodzie z własnym sumieniem. Praktykujący muzułmanin, nie radykalista nie różni się niczym od chrześcijanina. Czci Allaha, szanuje swoją rodzinę, pracuje na utrzymanie żony itp. Polak chrześcijanin nie zawsze jest przykładnym mężem, nadużywa alkoholu (czego muzułmanin nie robi), często nawet obija się całymi dniami podczas gdy żona pracuje (muzułmaninowi nie wolno zbijać bąków, to mężczyzna utrzymuje dom). Islamem interesuję się od ponad 2 lat. Przeczytałam sporo książek; znam kilku osobiście, a w wakacje wybieram się na parę dni do Londynu do jednego z imamów na pewnego rodzaju interview. Mam zamiar wypytać go o poszczególne kwestie. Dla mnie nie ma religii gorszych i lepszych. Osobiście czułabym się bardzo skrzywdzona gdyby ktoś odmówił mi poania ręki tylko dlatego że jestem Polką.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna