-
-
Wypłata w gotówce?
Sylwia654 > 11-05-2011, 16:57
Witam,
Wybieram się do Hiszpanii i z racji tego, że kieszonkowe mam zamiar raczej wydawać na aktualne potrzeby (jedzenie, bilety autobusowe itp.), to mam pytanko, można, jeśli jadę przez agencję (happy aupair) odbierać kieszonkowe od razu w gotówce? -
Re: Wypłata w gotówce?
au pair_ala > 11-05-2011, 18:49
Zawsze odbiera się w gotówce chyba, że inaczej ustaliłaś z rodzinką np. robią Ci przelew na kontoa do jakiego rejonu się wybierasz? Ja tez jestem w Hiszpanii z tym biurem... -
Sylwia654 > 11-05-2011, 19:13
Cóż, wybieram się teoretycznie do Barcelony, tak zaznaczyłam przy rejestracji, ale póki co niestety nie mam ofert... Więc jak się nie znajdzie rodzinka w Barcelonie to trudno, pojadę gdzie mnie pośląA Ty gdzie jestes i na jak długo? I długo czekałaś na jakieś oferty? Ja się już zaczęłam powoli martwić, ale na forum piszą, że z tym biurem zwykle trochę się czeka, więc się nie przejmuję -
sylwiaQ > 13-05-2011, 0:58
Nie chcę zakładać nowego tematu, ale mam pytanie odnośnie kieszonkowego, prawdopodobnie od sierpnia będę w Londynie, jednak z racji tego że wiem że ciężko mi oszczędzać to mam do Was pytanie, jak sobie radzicie z oszczędzaniem kieszonkowego... jakie macie sposoby by jak najwięcej zostało Wam kasy? -
Yoanna > 13-05-2011, 1:38
moze np otworz sobie konto i co tydzien wplacaj czesc pieniedzy wlasnie tam. warunek: karte do bankomatu chowasz gdzies gleboko i nie uczysz sie pinu. zeby nie kusilo :wink: ot, taka sugestia -
KajaWroc > 13-05-2011, 1:39
najwiecej kasy idzie zawsze na jedzeni na miescie - tak mi sie zdaje -
sylwiaQ > 13-05-2011, 10:12
Coś muszę wymyślić jak pojadę, ale też nie chcę płacić za konto ileś tam opłat,
bo każdy grosz dobry... to co stracę na opłaty, mogę stracić dla siebie,
chyba że wysyłać do PL.?? -
rajtuzy > 13-05-2011, 12:56
[quote name="sylwiaQ"]Nie chcę zakładać nowego tematu, ale mam pytanie odnośnie kieszonkowego, prawdopodobnie od sierpnia będę w Londynie, jednak z racji tego że wiem że ciężko mi oszczędzać to mam do Was pytanie, jak sobie radzicie z oszczędzaniem kieszonkowego... jakie macie sposoby by jak najwięcej zostało Wam kasy?[/quote]
Ktoś napisał na forum, że dobrym sposobem jest zakup skarbonki, którą trzeba rozbić, aby dostać się do kaski :-) Może komuś wydać się naiwne i śmieszne, ale ja właśnie tak zrobiłam plus przeznaczam kieszonkowe z jednego tygodnia na "rozpustę" ;-) a pozostałe pieniądze zjada żabowa skarbonkaSo far, so good :-) -
Nathalie > 13-05-2011, 12:57
[quote name="rajtuzy"]Ktoś napisał na forum, że dobrym sposobem jest zakup skarbonki, którą trzeba rozbić, aby dostać się do kaski :-) Może komuś wydać się naiwne i śmieszne, ale ja właśnie tak zrobiłam plus przeznaczam kieszonkowe z jednego tygodnia na "rozpustę" ;-) a pozostałe pieniądze zjada żabowa skarbonkaSo far, so good :-)[/quote]
Chyba też tak zrobięile udało Ci się zebrać?^^ -
rajtuzy > 13-05-2011, 13:07
[quote name="Nathalie"]
[quote name="rajtuzy"]Ktoś napisał na forum, że dobrym sposobem jest zakup skarbonki, którą trzeba rozbić, aby dostać się do kaski :-) Może komuś wydać się naiwne i śmieszne, ale ja właśnie tak zrobiłam plus przeznaczam kieszonkowe z jednego tygodnia na "rozpustę" ;-) a pozostałe pieniądze zjada żabowa skarbonkaSo far, so good :-)[/quote]
Chyba też tak zrobięile udało Ci się zebrać?^^[/quote]
Grube miliony, Nathalie:wink:
Byłoby więcej, ale z powodu prezentów świątecznych oraz innych grzechówuzbierałam 1600 euraczy. Przyznam szczerze, że trochę ratują mnie jakieś dodatkowe babysittingi, które często trafiają mi się wtedy, kiedy mam ochotę zaszaleć z kasą ( bo jak to stwierdziła Marylin Monroe: "pieniądze szczęścia nie dają, tylko zakupy" ]