• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au-pairki 'wielokrotne'

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• Au-pairki 'wielokrotne'

Gobarakago > 07-05-2011, 20:04

Witam ponownie

Czy jest na forum wiele 'au-pairek recydywistek' , czyli dziewcząt , które wielokrotnie były au-pairkami ?

Pytanie zadaje głownie w kontekście takim, aby pomóc ( być może) podjąć nowicjuszką decyzje o tym , do którego kraju lepiej pojechać. Bo czasami to nie jest takie oczywiste ....

Ja zaczne od siebie :

Byłam au-pair w 4 rodzinach. 3 razy w Anglii ( trzy bo były przygody i raz w Niemczech. Polecam Anglię , mimo perturbacji Ludzie tu wydają się bardziej otwarci i kultura jest bardziej na luzie

Pracowałam też w USA ( nie jako au-pair, ale kulturę - mogę powiedzieć , że znam). Gdyby wziąć pod uwagę też Amerykę , to ( pod względem kultury) polecam właśnie to miejsce !!
  • Re: Au-pairki 'wielokrotne'

mona_lisa > 07-05-2011, 21:32

Ja byłam dwa razy au pair w Niemczech. Raz jako summer au pair, a drugi raz miałam zostać na rok, ale trafiłam na psychiczną familię i wróciłam po miesiącu. Teraz jadę trzeci raz jako au pair, tym razem do USA :mrgreen: :mrgreen: Mimo wszystkich jakiś tam minusów, które były w każdym okresie au pairowania, to i tak polecam takie wyjazdy. Dużo się można nauczyć o sobie, o zachowaniu w różnych stresujących momentach i o życiu w zupełnie obcym środowisku. Cenne doświadczenia na przyszłość

Yoanna > 08-05-2011, 18:48

[quote name="Gobarakago"]Byłam au-pair w 4 rodzinach. 3 razy w Anglii ( trzy bo były przygody i raz w Niemczech. [/quote]

to tak jak ja

alexandra085 > 08-05-2011, 19:03

a ja bylam "tylko" raz w USA na 18 miesiecy, pozniej zostalam jako student na kolejne 6 miesiecy.

Po pierwsze polecam Stany. Zamierzam tam wrocic.

Po drugie polecam aupairkowanie- wlasnie szukam host rodzinki na wakacje. (slabo idzie ale coz....)

alexandra085 > 08-05-2011, 19:05

oj przepraszam, w takim razie ja jeszcze recydywistka nie jestem bo bylam raz bede po wakacjach

anetaar > 08-05-2011, 22:21

Ja bylam 2 razy au pair w Irlandii, ale tylko na wakacje i 2 razy u tej samej rodziny. Przez niecaly miesiac bylam tez au pair u rodziny w Anglii, ale z powodów wyzszych nie moglam u nich zostac na cale wakacje Teraz planuje wyjazd do Stanów jako Au Pair.

WhiteDove > 10-05-2011, 15:14

Chciałam zadać dokładnie to samo pytanie! Nawet zadałam, ale jak zobaczyłam ten temat to od razu usunęlam

Ja jeszcze chciałam dodać podpytanie: Czy za każdym razem jest inaczej, czy jednak wszędzie podobnie?

Gobarakago > 10-05-2011, 17:51

[quote name="WhiteDove"]Chciałam zadać dokładnie to samo pytanie! Nawet zadałam, ale jak zobaczyłam ten temat to od razu usunęlam

Ja jeszcze chciałam dodać podpytanie: Czy za każdym razem jest inaczej, czy jednak wszędzie podobnie?[/quote]

Jest za każdym razem inaczej Jedno jest podobne. Jeżeli się wyjeżdża na dłużej, można doznać pewnego 'znużenia' . Jakkolwiek by się nie lubiło swojej rodziny i nie czuło się przywiązanym do dzieci, to jednak czasem się ma dosyć tego, że są wokół Ciebie 24h/dobę. W 'normalnej' pracy po przepracowanych godzinach wraca się do domu i się relaksuje a ua-paire nie ma dokąd iść. Da się jednak z tym żyć. Zwłaszcza jeżeli rodzina jest fajna

A tak poza tym. WhiteDove- Ty będziesz niedługo w Salisbury z tego co widzę na Twoim profilu Ja mieszkam niedaleko. Jak będziesz potrzebowała jakichś rad odnośnie życia tutaj- to wal śmiało

Pozdrówki

Gobarakago > 10-05-2011, 17:53

Ach teraz się zorientowałam , że Ty już tu jesteś Pewnie już wszystko wiesz i nie potrzebujesz żadnych rad. hehe

Nathalie > 10-05-2011, 18:10

Hmm... Myślę o tym, by po moim szwajcarskim roku być summer au pair coś czuje, że ta idea mi się spodoba. A nie boicie się porównań? W sensie, że raz byłyście u super rodzinki,a potem... porównujecie?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna