• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Pytanie

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Pytanie

• Pytanie
  • Pytanie

Pivoine > 05-05-2011, 22:50

Hej, mam problem i zwracam się z nim do Was w nadziei, że mi pomożecie, otóż: zadzwoniłam do pewnej pani, która ma dwóch chłopców, piękne warunki, jest Polką, jej mąż Szwajcarem i bardzo mi się spodobali - bardzo mi zależy, żeby do nich pojechać. No i potem ona zaskoczona, bo niedawno utworzyła konto (9 dni temu to wszystko miało miejsce), poleciła mi się zaprezentować mailem. No i wysłałam jej maila, ona mi o swojej rodzinie - czyli standard. Kazała mi teraz czekać do 22.05. na odpowiedź, ale ja już nie mogę się doczekać i zastanawiam się czy mogę jej wysłać jakiegoś maila w stylu: "jak idą poszukiwania", bo ona napisała, że jeszcze się rozejrzy i da mi znać, a ja już sobie wyobrażam tego maila, zaczynającego się od słów: "Małgosiu, przykro mi, ale..." - już chyba z 5 razy takiego dostałam. Nigdy nie byłam au pair i jestem strasznie sfrustrowana tym, że nikt mnie nie chce - od pół roku szukam Rodziny na od wakacji na cały rok.

To podkreślone jest najważniejsze, reszta to "gorzkie żale" :wink:
  • Re: Pytanie

rosario > 05-05-2011, 23:59

... skoro napisala, ze ONA da ci odpowiedz 22.05. to wypadaloby poczekac, bo pomysl logicznie - jesli nawet by wybrala ciebie wczesniej, to raczej dalaby ci sama o tym znac, nie? a jesli sie nie odzywa, to widocznie cos tam dziala jeszcze w zakresie szukania au pair...

wedlug mnie, to mogloby zostac odebrane jako nachalne i lepiej poczekac te 2 tyg. a w miedzyczasie ty tez na wszelki wypadek ty porozgladaj sie za innymi rodzinami, gdyby jednak z nimi nie wyszlo. wiesz, jakby ona wybrala kogos innego jednak, a nie ciebie to musisz sobie zalatwic cos innego, a szkoa marnowac 2ch tygodni, w trakcie ktorych mozesz znalezc rodzine.

swoja droga, bardzo dobrze umieszczony post.....

Aisling > 06-05-2011, 13:05

Taaak, zgadzam się - na reszcie jakiś nowy post/temat, który nie jest spamem.

Hm.. z jednej strony uważam, że Ros ma rację, ale z drugiej strony nie wiem czy sama nie zrobiłabym inaczej. Pewne jest, że musisz w trakcie szukać dalej, bo nie wiadomo co z tą rodzinką wyjdzie. Jednak kiedy nie wymieniliście zbyt dużo maili z tą rodziną i macie tyle czasu czekać na ponowny kontakt, wydawałoby się, że mogą o Tobie zapomnieć, przedzierając się w trakcie przez miliony innych ofert. Ja uważam, że mimo wszystko (zwłaszcza, że nie piszesz do nich na drugi dzień od rozmowy) warto o sobie przypomnieć. Zapytać jak idą poszukiwania, ale nie dając znać "czemu jeszcze się na mnie nie zdecydowaliście?!" (co z resztą jest chyba oczywiste;p), ale wiesz.. pokazać, że się rzeczywiście martwisz o to, czy ogólnie interesujesz - o nich. O dzieciach coś wspomnij, tak aby było pokazane zaangażowanie. Bo może być tak, że po prostu ujmiesz ich tym, jakie masz podejście do tego i że zalezy Ci na ich rodzinie, interesujesz się losem ich dzieci, itd. Mam nadzieje, że rozumiesz co mam na myśli

Możesz ryzykować grzecznie czekając, ale .. ja bym uprzejmie powalczyła o swoje.

strawberries > 06-05-2011, 19:23

zgadzam sie z Aisling,mozesz napisac, ale nienatarczywego maila, raczej troskliwego i pelnego zaangazowania.

Pivoine > 17-05-2011, 10:55

Dziękuję za odpowiedzi! Znalazłam rodzinę zanim zdążyłam cokolwiek tamtym napisać i stwierdziłam, że trzeba kuć żelazo póki gorące. 8)

Aisling > 17-05-2011, 15:44

Czyli jednak znalazłaś inną rodzinkę? Opowiedz o niej
  • Starszy wątek Nowszy wątek