-
-
AU-PAIR BOX - darmowe agencje - POLECAM!
Glenda > 17-04-2011, 17:41
http://www.au-pair-box.com/html/uk/vorteil.shtml
Hej;-)
Znalazłam tą stronkę niedawno. Jest to coś w rodzaju agencji au-pair która rozsyła nasz application form do agencji krajów którymi jesteśmy zainteresowani. Usługa jest całkowicie bezpłatna a i wybór krajów duży.
Wypełniłam formularz i już się do mnie odezwała jedna agencja;-)
Polecam dziewczyny. Kolejny sposób na zaoszczędzenie pieniążków;-) -
Re: AU-PAIR BOX - darmowe agencje - POLECAM!
LINKA1 > 20-04-2011, 9:03
fajnie..ale czy to czasem nie jakaś podpucha..tak po prostu ktoś rozsyła nasze aplikacje za free...coś mi się wierzyć nie chce że coś tu nie śmierdzi????..czy to jest sprawdzona" agencja"? -
Glenda > 21-04-2011, 10:32
Tak, jest sprawdzona. Dostałam już oferty z 3 różnych agencji;-) Wiem, że to wygląda za pięknie, ale prawda jest taka, że te agencje biorą kasę od rodzinek, a au pair mają usługę za darmo. Co więcej, agencje, które przysłały mi oferty rodzinek są zarejestrowane w BAPPA, więc nie są wzięte "prosto z ulicy". Wiem od kumpeli, która wyjechała rok temu do GB, że wiele tamtejszych agencji jest bezpłatna dla au-pairek. Niestety chyba tylko w naszym kraju trzeba za wszystko beznadziejnie płacić....
Uważam, że nasze polskie, pazerne agencje powinny brać kasę od rodzinek a nie od dziewczyn, często wyjeżdżających od razu po ukończeniu szkoły i bez pieniędzy.
Szukam jakiejś oferty przez agencje zagraniczne i nie zamierzam płacić za pośrednictwo ani grosza -
LINKA1 > 21-04-2011, 14:17
OK ale ja się jeszcze zastanawiam jaki oni na tym wychodzą ..bo przecież jeśli agencje nie biorą od nas to od rodzin tu się zgodzę ..ale ta akurat bierze od nas dane i rozsyła do właśnie innych agencji która już zbiorą od rodzin pieniążki jeśli się dogadamy..hmmm i tu właśnie jest dziwne ...działa jak św. Mikołaj....sama poda dalej i nic nie chce w zamian...bo przecież tamte agencje dostana już od rodzin kasę ...bo ta rozsyła nasze formularze nie do rodzin ale właśnie do agencji...!?..żeby to nie była jakaś taka wiesz ..AGENCJA............ 8O -
julita883 > 21-04-2011, 15:44
Może oni mają od tego jakiś procent płacony.... -
aneczkus > 08-05-2011, 21:16
i co gledna ta agencja okazala soie prawdziwa, znalazlas jakies rodziny?:> -
Glenda > 18-05-2011, 19:41
Tak, prawdziwa;-) Właściwie to wysyłają mi kilka ofert w tygodniu. Niestety, większość rodzinek potrzebuje au-pair ASAP, a ja wyraźnie napisałam w application form - August! Zastanawiam się co lepsze - UK czy Szwajcaria? -
Nathalie > 18-05-2011, 19:57
Szwajcaria!Ja forum jestem lobby Szwajacarii -
carly15 > 19-05-2011, 15:16
ktoras w was jest w tej agencji "Angel Au Pair"? co o niej myslicie bo wyslali mi formularz i nie wiem czy trudzic sie zeby go wypelniac. -
Glenda > 19-05-2011, 15:54
Ja właśnie wypełniłam taki formularz. Rodzinek mają dużo, z tym że większość chce ASAP ;-( Myślę, że spokojnie możesz im zaufać i że znajdziesz coś dla siebie.